perjantai 29. toukokuuta 2009

Onnittelukortti

Esitellään nyt vaikka tänään valmistunut onnittelukortti vastavalmistuneelle.
3D-arkki, korttipohja, tekstitarra ja pitsitarra ovat kaikki Sinellistä. Nämä ovat jotain uusia hologrammiarkkeja, mikä ei tosin näy kuvassa. Näitä sai myös valmiiksi stanssattuina niille, jotka eivä jaksa leikellä. Korttipohja on ihan perustavaraa, mutta leikkasin sen giljotiinillä neliöksi.


Tänään on myös ommeltu ja leivottu. Ompelukset tosin ovat kuvaamatta. Mutta leipomukset on kuvattu. Pikkuisia porkkanakakkuja uusimman Avotakan (6/2009) ohjeella (kun ei ole oma ohje, en taida saada sitä täällä julkaista). Ovat helppoja ja nopeita tehdä ja todella hyviä! Olisin koristeeksi halunnut oransseja marsipaaniporkkanoita, mutta en löytänyt mistään, nämä nonparellit olivat ainoita koristuksia, jotka olivat vähänkään sinnepäin. Kokeilin myös samaisen lehden toffeejuustokakun ohjetta, mutta sitä maistellaan vasta huomenna, täyte oli kuitenkin herkullista.

torstai 28. toukokuuta 2009

Hannah ja Lelle

Tässä Hannah-tunika (Farbenmix) trikoisena ja kaverina Lelle-legginsit (Ottobre Design 6/2008). Tunika on kokoa 86/92 ja legginsit 86. Legginsejä syntyi samalla myös koossa 80 ja 92, kaikki pirteän keltaisia. Legginsien trikoo on ostettu joskus Triteksiltä, josta paljon muutenkin ostelen trikoita (ja edullisia matonkuteita). Kangas on kait resoria, mutta on liian löysää siihen tarkoitukseen, toimii kuitenkin legginseinä.


En tiedä pidänkö trikoosta. Se sopii hyvin taaperoikäisen vaatteisiin ja on ihanan nopea ommella, mutta minun koneet vaativat aikamoisesti säätöjä, jotta trikoon ompeleminen sujuu. Resorilla kanttaaminenkin on vielä hakusessa. Sitkeästi yritän silti. Ompelukoneen suoralla jousto-ompeleella en saa siistiä jälkeä millään. Kaksoisneula toimii paljon paremmin, mutta vaatii alalangan säädön. Kumpa minullakin olisi päälitikkikone! Näiden vaatteiden jälkeen tosin taidan olla kaksoisneulan kaveri...

Eilen oli postien suhteen ihana päivä. Suloinen paketti Iinulta. Ensimmäinen juhannusruusupaketeista ehti menemään hänen kaupastaan, mutta onneksi toinen kangaspaketti tuli myyntiin. Ja koska paketti vielä illalla odotteli minua, niin hetihän se piti tilata. Beigepohjainen ruusukangas klikkautui mukaan, koska se sopii niin tuohon ruutukankaaseen, jota minulla on vielä ennestäänkin. Kenties jotain itselle (taas)?

maanantai 25. toukokuuta 2009

Luovutan...

On ollut ratkojalla käyttöä, mutta nyt en pura enää, en jaksa, en halua, en viitsi. Olkoot! Tulee käytettyä jos tulee, mutta mielenkiinto menee, jos puran kerrankin vielä. En vaan saa onnistumaan rypytyksiä mieleni mukaan. Mutta on tämän jo parempi siihen nähden, mitä tämä oli aiemmassa postauksessa (tai sitten ei).

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Korttiaskartelua

Tytön päiväunien aikaan syntyi tällainen onnittelukortti pikkumiehelle.


Korttitarvikkeet on hankittu vähän sieltä ja täältä. Neliskanttinen korttipohja ja leimasinmusteet (Distress Ink, sävyt walnut stain ja shabby shutters) ovat Sinellistä. 3D-arkki on ostettu varmaan jo edelliskesänä Vesilahdelta Kesäkaupasta. Ympyrä- ja kirjainleimasimet ovat FinnStamperilta, josta olen hankkinut puolet leimasimistani. FinnStamperin leimasimet ovat edullisia, laadukkaita ja erilasia, toimitus on nopeaa ja blogissa paljon ideoita.

lauantai 23. toukokuuta 2009

Pitsejä

Olen ihastunut erilaisiin nauhoihin, etenkin pitsisiin. Tänään ajelimme typyn ja veljen vaimon kanssa Marjamäen Pajutilalle. Viimeinen paikka, mistä olisin arvellut löytäväni ompelumateriaaleja. Mutta tällaisia ihanuuksia tuli mukana kotiin. Siellä niitä oli, erilaisia, paria eri väriä (valkoinen ja valkaisematon, hieman kellertävä) ja muutamaa eri mallia. Myös hyllynreunaan sopivia ja verhokapoiksi käyviä. Katsokaa, jos siellä poikkeatte.

Niin ja kotiintuomisina oli myös paljon kivoja tekemisideoita: hauskoja verhoja ja virkattuja pannulappuja...

perjantai 22. toukokuuta 2009

Emäntäpaita ja trikooteltta

Sain vihdoin kuvattua valmistuneet Imket. On muuten vaikea kuvata itse itseään, eivätkä kuvaustaitoni muutenkaan ole kuin välttävät. Ehkä näistä kuitenkin jotain näkee.

Tämä on se, jonka hihoihin kangas ei sitten riittänytkään. Näin jälkikäteen on hyvä keksiä, että Iinulla olisi ollut myynnissä valkoista puuvillaa, johon oli prodeerattu lehmiä, olisi voinut olla aika hauska tässä emäntäpaidassa. Mutta jotain lisää tämä paita kaipaa, eikö? Ehkä näette tämän täällä vielä uudelleen tuunattuna...



Tämän version kangas on Nanson trikoota. Näyttää teltalle. Sen siitä saa, kun ei ole kokoa 36 eikä edes 40. Mutta silti mietin, että kokeilisinko sitä pienempääkin kokoa... Tai otanko hieman sisään sivusta. EN siis myönnä vieläkään oleavani isommanpuoleinen.


Kaikesta huolimatta - kuten ehkä huomaatte- tykkään tästä kaavasta paljon. Ehkä siis vielä pari lisää, hieman kapeampina ja pidempinä. (Tai sitten tarvitsen uusia kaavoja...)

maanantai 18. toukokuuta 2009

Kangasostoksia ja kestovaippoja

Tänään minun piti ostaa lisää kangasta, joka ei sitten riittänytkään Imke-tunikan hihoihin. Tietenkin kangas oli loppunut, eikä sitä kuulemma saanut enää lisää. Mutta eipä ollut turha reissu silti, samaa kangasta tarttui mukaan keltaisena ja vaaleanharmaansinisenä, sekä suurempiruutuista keltaista (kaikki puuvillapolyestersekoitusta). Tunikaan tulee sitten valkoiset hihat, jotka itseasiassa leikkasin jo ennen kauppareissua.


Tänään saapui myös iso paketillinen KAM-neppareita Kotimäen puodista. Sain nepitettyä viime viikolla valmistuneita kestovaippoja. Kaava on CuddleBunsin. Päälikangas on taas kirpparilöytökollegea, sisäpinta pehmoista velouria ja sisällä kaikkea hamppucollegesta tavalliseen collegeen ja bambusta joustofroteeseen. Päälikangas oli mielestäni rumaa, ei siitä vaatteita olisi tehnyt, mutta kun se tuli jonkun kangaspaketin mukana äärettömän halvalla, melkein siis ilmaiseksi. Vaippoina kangas onkin mielestäni aika hauska. Ei ollenkaan ruma. Kangasta olikin aika reilusti ja tämän kuosin vaippoja on tulossa vielä lisää jossain vaiheessa, kunhan ehtii ompelemaan.


Valmistui tänään muutakin, mutta en ehtinyt kuvaamaan.

sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Kärpässieni-Hannah

Tänään tytön päikkyjen aikana valmistui pieni kärpässienitunika. Kaavana on paljon kehuttu Farbenmix:n Hannah, koko 86/92. Ei ihan vielä sopiva meidän pikkuneidille, mutta ei kovin kauaa liian isokaan.


Hihojen pienipilkullinen Stenzon popliini, kuten myös kaavakin, on tilattu Iinulta (kaava on tosin tällä hetkellä loppu). Suloinen kärpässienikangas on taasen TilkkuSadulta.



Kiva malli ja aion tehdä toisenkin ja kolmannen ja... Vielä en tähän ensimmäiseen ompeluharjoitukseeni (tarvinnee kiristää kaulanaukon kumpparia) uskaltanut tehdä hihaa kahdesta kankaasta, seuraavaan ehkä. Ja ajattelin kokeilla malliin trikootakin.

lauantai 16. toukokuuta 2009

Puikoilla

Puikoilla on työnalla Novitan viimeisimmästä lehdestä lyhythihainen pitsijakku (malli 41).


Lanka: Novita Tennessee, väri 526
Puikot: Dropsin pyöröt, ohjeesta poiketen koko 4


Ikinä en ole pitsineuletta, paitsi sellaista yksinkertaista, tehnyt, mutta tämä on koukuttavaa! Malli on helppo ja mukava kutoa, mutta purkaa olen saanut liiallisesta innon ja huolimattomuuden takia. Ohjehan kannattaa lukea, eikä suinpäin rynnätä kutomaan, jäi meinaan ensimmäinen rivi välistä... Yleensä purkaminen aiheuttaa työn joutumisen kaappihoitoon. Ja kaappihoidosta ei yleensä selvitä valmiiksi asti. Tätä on kuitenkin kiva neuloa aina välillä välipalana automatkojen, tytön päikkäreiden tai yöunien aikaan, jos ei ompeluta.

perjantai 15. toukokuuta 2009

Imke

Eilen posti toi ihanaisen paketin Iinulta. Mukana oli vähän Stenzon popliineja ja pari Mamu Desingn:n kaavaa.


Imke-kaavaa oli heti pakko kokeilla. Ja ei voi muuta kuin kehua, miten nopea, helppo ja hauska kaava on. Variaatioita on useita samassa kaavassa. Tällainen Imke minulle tuli ja lisää tulee vielä trikoosta ja puuvillastakin, erilaisia tosin.


Kangas on Eurokankaasta, hieman rypyllistä, pehmeää brodeerattua puuvillaa.

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kestovaippoja

Nämä CuddleBunsin kaavoilla tehdyt vaipat ovat valmistuneet jo muutama päivää sitten, mutta pitäähän blogiin saada jotain katsottavaa...

Ensiksi pari oikeasti petroolinväristä Cuddlea. Eipä ole tullut näköjään ravisteltua joustofroteen mutusia pois ennen kuvausta... Kangas on kirpparilöytö-collegea...









Ja sitten neljä marianneraidallista Cuddlea. Kangas on löytöcollege jonkun kangaskaupan palalaarista.







Kokeillaan nyt tätäkin...