torstai 28. lokakuuta 2010

Kotikosmetiikkaa

Kaikki ovat varmaan huomanneet, että olen hurahtanut saippuanvalmistukseen. Tässä kävi vähän niin, että kun antoi pikkusormen, meni koko nainen mukana. Niin monelle muullekin on käynyt näin, että saippuoiden jälkeen jatketaan suoraan kotikosmetiikkaan, joten on suorastaan luonnollista, että olen kokeillun huulirasvan valmistusta.


Tämä oli helppoa, vaikka aluksi epäilinkin, miten tässä käy. Epäilin, onnistuuko huulirasvan valaminen hylsyyn. Hieman jännää puuhaa ja toisalta pitkäveteistä, mutta lopputulos on vaivansa arvoinen. Sain valmistettua ihan itse ehkä parasta kokeilemaani huulirasvaa. Huulirasvan tuntuma on hyvä, pidän tällaisista sopivan pehmeistä huulirasvoista, jotka sulavat huulille. Maku on ihana, onhan huulirasvassa mukana suklaata. Ja mikä parasta, tämä toimii tehtävässään loistavasti, kosteuttaa huulia jopa niin hyvin, ettei tätä oikeastaan paljon tarvita.

Ohjeena käytin Strömsön sivuilla olevaa suklaisen huulirasvan ohjetta. Öljynä käytin manteliöljyä. Strömsön sivuilla (Alexandras örter) on monta ohjetta (ruotsiksi), jos haluat kokeilla kotikosmetiikkaa. Osa ohjeista on suomennettuina Ylen Olotilassa.

Tekisi mieleni kokeilla samaa huulirasvaa hunajaisena versiona. Lisäksi aion kokeilla myös jalkavoiteen, hierontapalan ja deodorantin tekemistä, siis näin aluksi.

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Milla-trikoohousut

Mainitsinko jo, että uusin (6/2010) Ottobre Designin lehti on äärettömän inspiroiva? Tänään kokeilin Milla-trikoohousujen kaavaa koossa 98 "hyvällä" menestyksellä. Kaava on loistava ja toimiva, itte vaan vähän töpeksin mm. kiinnitin rusetin niin, että koko puntti oli kiinni. Ja kyllä, tietenkin kiinnitin rusetin oikein kunnolla, että purkaminen olisi mahdollisimman hankalaa.


Ja vaikka mittasin Pirpanasta, niin silti vyötärökuminauha jäi hieman liian löysäksi. Noh, korjataan, sekin...


Lahkeensuuhun laitoin 2cm saumanvaran ja resorista tuli sentin, puolitoista pidempi, en viitsinyt leikata, kun sattui muuten olemaan passeli palanen resoria ja oletin mallin olevan liian lyhyt, kuten Ottobrella yleensä. Yllättäen tämä kaava ei olisi välttämättä tarvinnutkaan lisämittaa lahkeisiin, mutta mitäpä tuosta menevät pidempään. Kuvassa resori on taitettuna kaksinkerroin, eli nämä menevät todella pitkään joka tapauksessa. Puntin rypytys tulisi ehkä paremmin esille, jos housuissa ei olisi tuota ekstramittaa.


Kankaana käytin joulunpunaista velouria, joka on ostettu taannoin Eurokankaasta. Aika ohutta velouriksi, ja 100% puuvillaa. Rusettien pilkkunauha on Sinellistä. Ostin kerralla useampaa väriä ja monta värivaihtoehtoa vielä jäi ostamatta. Sinellissä on todella hyvät valikoimat erilaisia koristenauhoja askarteluun, mutta minä käytän niitä ompeluksissakin. Hinnat eivät päätä huimaa.


Neiti alkaa olla levoton kuvattava, nyttenkin takan kyljestä rapsittiin kuvatessa mukava määrä pikkukiveä lattialle, kuten kuvista näkee... Punainen on kamala väri kuvata, eikä tämä hämäryys auta yhtään asiaa, nämä ovat ainoat väreiltään onistuneet kuvat, joissa housujen malli ei kuitenkaan pääse tarvpeeksi esille.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Harjoitus-Dumbot

Tänään, niinkuin monelle muullekin, tipahti postilaatikkooni uusin Ottobre Design (6/2010). Lehti on täynnä toinen toistaan kivempia malleja, mitkä houkuttelevat ompelemaan. Aion kokeilla vaikka mitä kaavoja, mutta ensimmäisenä kokeilin Dumboja Pirpanalle koossa 92.


Pirpana käyttää housuista kokoa 98, mutta kuten arvasin, kokoa pienemmät sopivat näistä hyvin, kunhan vetäsin saumurilla sivusaumoista hitusen pois. Seuraaviin teen seuraavat muutokset: ei samanvaroja kuin haarasaumoihin, huolittelut sillä alushousukuminauhalla, myös vyötärölle tai sitten vyötäröltä saumanvarat ja vähän ekstraa pois ja matalampi resori. (Ei sillä, hyvin nämä istuvat, mutta voisivat olla matalemmat.) Enkä käytä huolittelussa koneeni kaksoisinterlock-ommelta, ei soveltunu ainakaan tälle kankaalle, jälki jalansuissa on ruma, mutta en pura, nää on kuitenkin vaan pikkarit...

lauantai 16. lokakuuta 2010

Kassi-Alma?

Tuntuu, etten saa yhtään mitään aikaiseksi. Tai siis ei pelkästään tunnu, en oikeastikaan ole saanut tehtyä paljon mitään. Nuorimmainen on päättänyt nukkua päikyt eri aikaan kuin sisko, tee siinä sitten jotain, kun toinen tahtoo olla vain sylissä. On jäänyt käsityöt ja kotihommatkin vähän vähälle.

Mutta jotain sentään. Vähän olen pukkia autellut kuitenkin, kun parina päivänä tyttöjen päikyt on saatu kohdilleen...



Pari peruskauppakassia menee lahjoiksi. Itte tykkään mahdottomasti kankaisista kauppakasseista. Ne voi ladata täyteen maitoa, eikä tarvi pelätä, että sangat tai pohja repeää. Ja ovathan nuo tietty ekologisemmatkin ja rahaakin säästyy.

Toiseen kasseista ompelin kiinteästi tuollaisen pikkupussukan. Saa sinne sitten laittaa vaikka autonavaimet tai sen suklaapatukan, jonka aikoo syödä autossa kotimatkalla, ettei sitä tartte kaivaa kassin pohjalta.


Kankaat ovat jämiä muista töistä. Kirsikkakankaasta on syntynyt jo lepakkotuolin päälinen ja toinen pikkukassi. Turkoosista olen tehnyt jo aiemmin kauppakassin ja jotain siitä tulisi vieläkin. Molemmat kankaat ovat palalöytöjä Eurokankaasta.

maanantai 11. lokakuuta 2010

Perussukat

Monta työtä on kesken. Oli siis aika lailla pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja neuloa viikonlopun mökkireissulla nämä villasukat valmiiksi.


Malli on ihan perus ja lanka Katia Óle socks tribu. Väri on todella kiva valkoinen-harmaa-lime-oliivi-musta (6704) (luonnossa vihreä näkyy enemmän). Kerässä tämä näytti sekameteliltä, mutta neulottaessa raidoittuu kivasti. Ei varmaan tarvitse sanoa, että tykkään tästä langasta. Langanlaatukin oli ihan nappi. Kuolasin näitä Katian sukkalankoja kauan, rohkenin hankkia yhden kerän ja sekin jäi kaappiin ainakin vuodeksi. Olisi kannattanut neuloa jo aiemminkin.

Menekki oli 70g ja puikot Dropsin bambut kokoa 2,5.