tiistai 27. syyskuuta 2011

Pikakortti

Saatiin aamusta kutsu, että illalla sopisi tulla kylään. Noh, vaikka kiellettiin tuomasta mitään, niin enhän minä osaa, kun kerta uutta kotia mentiin katsomaan.

Pikkusisko on vieroitettu reilu viikko sitten tutista ja se on verottanut neidin unia, ei ollut paljon aikaa lasten päikkäreillä (huomatkaa, että olen tottunut Pirpanan ja Pikkusiskon vetelevän parituntisia päiväunia) askarrella, kun ei tuo nuku enää tuntiakaan. Onneksi sain tällaisen pikakortti-idean.



Tausta on ihan tarkoituksella vinossa!

Täytyy sanoa, että kaikessa yksinkertaisuudessaan tykkään tästä kortista!


torstai 15. syyskuuta 2011

Pingu

Pingu on Pirpanan yksi suosikkihahmoista ja lupasin hänelle tehdä Pingu-paidan. Tällainen siitä sitten tuli.


Kaavana minulla oli vanha tuttu, Ottobrenin lehdestä 1/2006, raglanpaidan kaava. Tällä kertaa vaan suoristin helman ja ompelin rullapäärmeen sijasta normaalin käänteen.

Saatiin vähän väriä Pirpanan tylsään vaatekaappiin.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Kössi-kenguru

Aplikoin minäkin Kössi-kengurun. Isompi lapsista tykkää kovasti katsoa Kössiä DVD:ltä, mutta paita on silti nuorimmalle. Isompi saa jotain muuta.


Kuten arvata saattaa, parhaiten onnistuneessa kuvassa apuna ovat olleet kuvausassarit.

Pitkään pohdin, tikkaanko mustalla ja tikkasin, olis kuitenkin pitäny valita vihreä, mustat rajat hyppäävät silmille. Ja helmastakin riippuvat vielä päättelemättömät langanpäät...

Lopputulos on kuitenkin ihanan reipas.

Kaavatiedot lisään, kunhan muistan mikä Ottobren kaava oli käytössä tai löydän ne käyttämäni kaavat. Assareiden kanssa nimittäin juuri järjestelimme ompeluhuonetta. Pirpana kun totesi ovella käytyään vain, että oho...

Edit: Kaava on Ottobrenin  Villi VIikinki koossa 86. 

maanantai 5. syyskuuta 2011

Mikki-hiiri ja pieni mainos ompelijoille

Ostin uuden kohokuviointitaskun ja pitihän se heti kokeilla. Noh, kampea väänsi kyllä ystäväni, jos rehellisiä ollaan, mutta tasku on nyt kokeiltu. Mulla oli hieman erilainen visio kyllä tästä kortista alunperin, mutta oikeanväristä pahvia ei ollut. Hauska tuli tästäkin silti, mutta piti mennä sitten "pilaamaan" laittamalla Glossy accentia Mikin nenään...



Ja se mainos. Olen nyt tyhjennellyt omista ja vähän muidenkin varastoista kankaita huutikseen ja lisääkin taitaa tulla, kunhan ehdin kuvata ja naputella niitä. Siellä on tällä hetkellä mm. Taitoota, pupumetsävelouria, helikopterileijonajoustista ja apinajoustista sekä kestovaippakankaita.


sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Väriä vaatekaappiin

Miten ihmeessä Pirpanan vaatekaappi on päässyt sellaiseksi, että se tuntuu sisältävän lähinnä tumansinistä, ruskeaa, mustaa ja harmaata? Pikkusiskolla onkin värikkäämpää, mutta sopivista housuista on puuteta, 80 senttiset ovat lyhyitä ja Pirpanalta perityt 86 senttiset liian pitkiä. Saituuttani ompelin täydennystä ja väriterapiaa.


Leggarit ovat kaikki Me&I:n leggareista piirretyllä kaavalla tehtyjä, pirpanalle kokoa 104 ja Pikkusiskolle 74/80. Punaiset leggarit ovat velouria, raidalliset ihanan joustavaa, napakkaa ja sopivan paksua trikoota, jota juuri sain lahjoituksena. (Sain taas 2 jätesäkillistä kankaita...) Vaaleanpunaiset velourpöksyt ovat Pikkusiskolle koossa 86, kaavana on Ottobren City Mouse (4/2011). City Mouse on muutoin hyvä kaava, mutta jättäisin kyllä meidän tapauksessa sivusaumanvarat pois, aika leveät päällä. Vyötäröresoristakin nappasin vissiin 6 cm pois.


Ihanan pirteät nämä leggarit. Värit ovat oikeammat yläkuvassa, ei näin plaasut. Juuri oikeanlaista väriterapiaa. Pikkusiskolle on nyt helpotusta akuuttiin housutilanteeseen, mutta Pirpana tarvitsee vielä jotain tyttömäistä ja lapsellista vaatekaappiinsa. Sikäli kummaa, sillä yleensä pidän syksyllä tummista ja täyteläisistä väreistä.

(Niin, ja aion kyllä vähän höllätä Pikkusiskon vyötärökumpparia...)


torstai 1. syyskuuta 2011

Korvakorupläjäys

Olen urakalla tehnyt korviksia:

 Riikinkukonsulkia ja hopeaa


 Korumetallia ja akryylihelmiä

Hopeakoukut, hopeoitua kuparilankaa ja lasikristalleja

 Korumetallia, hopeoituja osia ja akryylihelmiä

 Korumetallia ja akryylisydämet

 Kullattuja korunosia, lasisydämet ja korumetalliset helmihatut

Alumiiniperhoset ja hopeoidut korunosat