perjantai 18. marraskuuta 2011

Isänpäivälahjat

Tällaiset avaimenperät askarreltiin Pirpanan kanssa isänpäivälahjoiksi. Pirpanan vaarin avaimenperä puuttuu kuvasta, koska unohdin kuvata sen, loogista, eikö?


Avaimenperät on tehty kutistemuovista, tulostin netistä paperille logot ja piirsin kutistemuoviin, Pirpana väritti, minä leikkasin ja kutistin uunissa. Avaimenperiin tuli kaikkiin kunkin lahjansaajan traktorimerkki.

Näitä oli todella hauska askarrella, tehdään varmasti jatkossakin vielä jotain, koska tuota kutistemuoviakin jäi vielä hitusen. Jotain koruakin ajattelin tehdä mustasta kutistemuovista.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Raitoja ja pilkkuja

Kun sain tämän kankaan käsiini, näytti se heti tunikalta, tunikalta pinkeillä tai keltaisilla resoreilla, tunikalta, jossa on pilkkutaskut ja pinkit tai keltaiset resorit.



Kangas on Facebookin Kangashamstereista ostettua paksua jersey-trikoota. Pilkkutaskut ovat Marimekkoa. Kaava Ottobre Designin (1/2009) Muksis hieman suurennettuna ja muokattuna, taskuilla höystettynä.

Mutta arvatkaa harmittaako, leikkasin toiseen taskuun reiän, se näkyy kuvissakin, vaikka yritin siististi harsia. Taskun vaihto kun ei juuri nyt onnistu, koska saumurini kiukuttelee minulle, eikä minulla ole edes kaavaa taskuun, pitäisi purkaa toinenkin, että niistä tulisi samanlaiset. Joten näillä siis mennään toistaiseksi, vaikkakin harmittaa vietäväti.

Mutta nyt on mun saatava ommella myös itsella jotain raidallista, ehkei kuitenkaan rohkeus riitä noihin pinkkeihin resoreihin...


keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Maisa

Kaikki lähti siitä, kun olisin aplikoinut tämän Maisan jo tuolle turkoosille pilvijerseylle, josta aiemmin tein tytöille paidat, mutta eihän maisan värit oikein sopineet turkoosiin, ei olisi tullut oikean henkinen.


Facebookin kangashamstereista sain ostettua vihreää pilvi-interlockia ja tällainen Maisa-paita tuli nuorimmaiselle. (Argh, nyt vasta kuvatessani huomasin tuon etukappaleen leikkuuvirheen, pilvethän on vinossa, takakappale onkin suorassa, mutta eipä se nyt lämmitä mieltä...)

Meinasin laittaa joka resorin eri värillä mutta loppui rohkeus kesken. Noh, ehkä vielä joskus!

Paidan kaava on taas Villi Viikinki koossa 86 (Ottobre 6/2010).