perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ihanaa apilaa

Punaisen ja valkoisen kaveriksi kuuluu mielestäni väkisinkin turkoosi. Yhdistelmästä kun tulee niin ihanan raikas. Harkitsin tämän bodyn kanttaamista kyllä myös valkoisella, mutta lopputulos olisi ollut jotenkin plaasu.


Bodylle ompelin kaveriksi turkoosista trikoosta kesäisemmät housut, mutta menisi tämän kanssa ehkä myös edellisen setin punaiset trikoohousutkin.


Kaavat ovat samat, kuin edellisessäkin setissä. Apilatrikoo on kangasvaihtareilta ja punainen trikoo Ikasyrin.


keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kesä mielessä

Ihastuin tähän kesä-aiheiseen trikooseen, vaikka monen mielestä se on aivan liian sekavaa. Pirpanalle tästä on leikattu kesämekko ja kankaan jämistä tuli vielä pieni body. Nyt odottelen, että Ikasyriin saapuisi tätä kangasta lisää, jotta Pikkusiskokin saisi oman kesämekon.

Settiin tein Ikasyrin punaisesta jerseystä kesäisen ohuet housutkin. Koko setti on kokoa 56.


Toista kesäistä bodya (jonka näette myöhemmin) varten ompelin turkoosit housut ja huomasin, että nekin toimisivat tämän bodyn kanssa. Todennäköisesti myös keltaiset tai limetkin housut sopisivat.


Bodyn kaava on vanha tuttu SKL:n kaava, molemmat housut on tehty Ottobrenin (1/2012) kaavalla Little Rabbit, johon lisäsin puntteihin mittaa ja jätin saumanvarat pois, vyötärölle laitoin resorin, koska pidän enemmän resorivyötäröistä.

Muutamat muutkin housut on tullut ommeltua, mutta koska niissä ei mitään uutta ole, niin jätettäkööt kuvaamatta.


maanantai 26. maaliskuuta 2012

Uusi lemppari - Bohemian

Itsellekin on mukava ommella, kun löytyy sopiva kaava. Ottobrenin Bohemian on juuri sellainen.



Ylimmäisen kangas on Marimekon trikoota, alempi Triteksiltä. Näitä tarvinnee tehdä lisääkin, koska menevät sekä mahan kanssa, että sitten ilman.



tiistai 20. maaliskuuta 2012

Astronautti

Vähän jälkijunassa ihastuin tähän astronauttitrikooseen, eli vasta kun se oli joka paikasta loppuunmyyty, mutta onnistuin sitä saamaan suurten etsintöjen jälkeen pienen palasen Royal-tuotteelta.


Settiin tein - tottakai -  keltaiset housut. Housujen joustofrotee on Ikasyriltä. Bodyn kaava on vanha tuttu Suuren käsityölehden (4/2006) kietaisubody, housujen kaava oli uusi kokeilu Ottobrenin Little Rabbit:lla (1/2012). Little Rabbit on oikein mukava kaava muokata, jätin saumanvarat pois, lisäsin mittaa punttiin tai näissä housuissa resoreihin (seuraavissa punttiinkin), ja madalsin vyötäröä sekä lisäsin vyötäröresorin, niin ja kutistin kokoon 56 koko kaavan.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Taas uusi yöpuku

Näitä yöpukuja tulee nyt urakalla, eikä tämäkään viimeiseksi jää, vaikkakin kenties tässä koossa, ellei sitten yksi vielä.


Se olisi taas yksi Little Dumbo valmiina koossa 56. Joku varmaan huomaa suuren mieltymykseni keltaiseen. Keltainen ja harmaa (tai keltainen yhdistettynä mustaan ja / tai valkoiseen) on jotenkin mieluinen väriyhdistelmä. Tämäkin lähti kangassuirujen tuhoamistarpeesta, olisihan minulla kaikkia kivoja kankaita, mutta en raaski käyttää niitä yöpuvuissa, toisaalta viimeaikaiset yöpukuompelut ovat tehty myös sellaisista kankaista, joita en osaa käyttää päivävaatteissa, yövaatteiden kuosien kanssa kun ei meillä ole niin nuukaa (ellen sitten osta kaupasta).


perjantai 16. maaliskuuta 2012

Wannabe PO.P

Polarn och pyretin hengessä syntyi tällainen singoallamekko Pirpanalle kesäksi.


Ja siitä tuli täydellinen. Malli on just eikä melkein, kangaskin on ihanaa raitaa ja vielä keltavalkoista. Kaavana on Ottobrenin Kolmen konstin mekko (3/2009), josta vaan ompelin hihaosat kiinni mekkoon, en jättänyt irrallisiksi, kuten kaavan ja ohjeen mukaan pitäisi. Tällä kaavalla tulee taatusti tehtyä yksi jos toinenkin mekko kesäksi.

Kangas on Marimekkon trikoota.

Edit: Lisätään nyt vielä, että piirsin kaavan 104 leveydellä ja 110 pituudella, mutta leikatessa pidensin vielä hieman ja jätin saumanvarat pois. Tämäkään kaava ei siis ole kapeimmasta päästä.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Yöpukuja jämäkankaista

Mulla on laatikoissa paljon pieniä kangaspaloja, joista ei enää paljon mitään saa, hihoja tai shortseja lähinnä. Nyt kun kerran on tilaisuus hyödyntää nekin pois kuleksimasta, niin ompelimpa parista pikkupalasta yöpuvut hyvin pienessä koossa.


Kaavana oli Ottobrenin Little Dumbo (1/2011), mutta jätin sivusaumanvarat pois, lyhensin hihoja ja lahkeita ja lisäsin niihin resorit. Sellainen pieni ajatusvirhe tuossa kävi, että vetoketjun kohdalle lisäsin etukappaleissa kyllä saumanvarat, joten etupuoli on nyt vähän leveämpi. Ei se muutoin haittaa, mutta näkyy hieman tuossa kaulanaukossa. Mutta enää en pura. Purkasin näitä vetoketjuja nimittäin useampaan kertaan, että sain ne kauniisti. Muutoin olenkin näihin tyytyväinen, koossa 56 kaikki on niin söpöä, harmaanakin.


sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Pilivä, pilviä, pilviä!!!

Hankin jo kauan sitten Facebookin Kangashamstereista ruskeaa ja turkoosia pilvivelouria. Olen haaveillut Me&I:n pilvihaalareista, mutta koska käytettyjen hinnat hipovat kirjaimellisesti pilviä, niin en ole raaskinut ostaa, tein sitten itte.


Kaava on piirretty Me&I:n haalareista, mutta halusin puntteihin resorit, itseasiassa oli pakkokin, koska kangas ei olisi muuten riittänyt. Lisäksi kävi pieni mittavirhe ja koon 74/80 kaavalla tehdyt turkoosit haalarit ovat itseasiassa nyt pienemmät, kuin nuo koon 62/68 kaavalla tehdyt ruskeat. Turkoosit ovat ehkä kokoa 62. En nimittäin leikannut saumanvaroja turkooseihin haalareihin ja punteista tuli sen verta kapoisat, että lyhensin haalarit suosiolla. Mutta ai että minä rakastan näitä pilviä!


perjantai 9. maaliskuuta 2012

Paljon päärynöitä

Ostin ihanaa Moonkidsin päärynäribbiä Ikasyristä, siitä on ommeltu jo vähäsen ja tytöille ompelen vielä lyhythihaiset tunikat kesäksi.


Omasta paidasta jäi sopiva suiru pikkuista bodya varten. Kaavat samat, kuin edellisessäkin bodysetissä, kietaisubody Suuresta käsityölehdestä 4/2006 ja housut on Ottobrenin leggarit, joskin nyt kangasta oli vain sen verran vähän, että saumanvarat piti jättää pois, siksi nämä ovat vähän kapeammat, mutta pakko se kangaspala oli johonkin käyttää ja mitään muuta fiksua siitä ei olisi tullut enää.


Ja sitten tässä se oma paita, joka näyttää nyt kyllä päällä tosi hassulle tuon kasvavan mahan kanssa (maha ei näytä missään muussa paidassa noin oudolle, kuin tässä). Halusin sellaisen rennomman t-paidan, mut harkitsen kyllä vakavasti sivusaumoista kaventamista. Tosin jos teen sen sitten, kun maha on taas pienempi ja pääsee paitaa sovittamaan paremmin. Kaavana tässä on käytetty t-paidan kaavaa Joka tyypin kaavakirja II:sta.

Huomautus kavereille ja sukulaisille: setin väreistä on turha vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan, kuten sanoin, tuo turkoosi kangas oli ommeltava vaatteeksi ja siitä se sitten lähti... :)

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Konstit on monet, sano akka...

Nyt sain minäkin aikaiseksi tehdä sen paljon puhutun Ottobrenin (3/2009) Kolmen konstin mekon (koko 110).


Kangaskin on marinoitunut laatikossa ties kuinka kauan, nyt se näytti juuri siltä, että se haluaa muuttua mekoksi.


Vahingossa kaupasta löytyi vielä juuri tismalleen saman sävyinen nauha olkaimiksi ja rusetiksi, kuin mitä nuo pallotkin ovat. Pirpanakin tykkää, on muistanut ylpeänä kertoa muille, että äiti teki pyörylämekon...

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kvaak, kvaak...

Kylpyankkasetti pienelle ihmiselle koossa 50.



Bodyn kaava on Suuresta käsityölehdestä (4/2006), housut ovat Ottobrenin leggarikaavalla Crumbled tehdyt (6/2011), madalsin vain vyötäröä ja lisäsin resorin sekä vyötärölle että lahkeensuihin, luonnollisesti lyhensin tietenkin myös lahkeita. Onkohan tuo leggarikaava hieman leveä, sillä nämä on tehty tosiaan koon 50 kaavalla ja Polarn o. Pyretin vauvahousut koossa 50 ovat aivan saman kokoiset?

Bodyn kangas on niitä samoja Marimekon raitapaloja, joista olen viime aikoina muutamat vaatteet jo ommellut. Housut ovat ribbitrikoota, samalla kankaalla kanttasin bodyn ja laitoin resoreiksi.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

My Little Pony

Kokeilin uutta kaavaa, Ottobrenin Inestä (6/2010). Todella kivan mallinen tunika ja mukavan kapoinen, joskin vaatii meidän kohdalla pari muutosta...



On se ehkä hiukan iso Pirpanalle vielä. Pitänee jättää saumanvarat pois leveydestä ja hihaa vähän lyhentää (tai itse asiassa taisin pidentää hihaa varuiksi, eli ei jatkossa pidennetä). Mutta muutoin kiva malli, pääsi heti suosikkieni joukkoon. Paitaan pitää ommella vielä hempeän vaaleanpunaiset housut kaveriksi.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kankaaton kuukausi - yhteenveto

Osallistuin Facebookin Ompeluelämää-ryhmän kankaattomaan kuukauteen helmikuussa. Ja hyvinhän se meni, yhtään kangasta en osallistumiseni aikana ostanut, vaikka vieläkin vähän kaihertaa erään kirpparilöydön ostamatta jättäminen, olisi nimittäin ollut tarjolla läjä aitoja 70-luvun kankaita 2,50 eurolla. Ensimmäisenä päivänä tilasin kuitenkin Ikasyristä kankaita, ennen kuin olin ehtinyt ilmoittautua kankaattomalle.

Miten sitten varastojeni kävi? Myin ja annoin pois ainakin kaksi jätesäkillistä kankaitani ja ompelin varmaan kymmenen metriä vaatteiksi. Nämä valmistuivat kankaattomalla:
4 paitaa Pirpanalle (1 bloggaamatta)
4 pyjamasettiä (paita ja housut)
10 housut
2 tunikaa itselle (molemmat bloggaamatta)
2 paitaa itselle (molemmat bloggaamatta)
1 mekko Pirpanalle (bloggaamatta tämäkin)
1 kassi itselle
2 jumpsuittia lapsille
Lisäksi tuolla on yksi singoallamekko ja kaksi paitaa vähän keskeneräisinä vielä... Siis puuttuu käänteitä ja kuminauhoja.

Huh, koskahan nuo bloggaisi nuo keskeneräiset ja bloggaamattomat?

torstai 1. maaliskuuta 2012

Tähtiä ja raitaa pienelle pojalle

Syntympäivälahjaksi pienelle pojalle toivottiin jotain tekemääni vaatesettiä ja tällainen lähtee pakettiin.


Kamerani ja minä ei nyt tulla yhtään toimeen keskenämme, kaikkien punaisten ja sinisten sävyjen kuvaaminen on todella hankalaa. Tämäkin turkoosi on luonnossa tummempi. Paidan kangas on Marimekon raitatrikoopaloja ja housujen college äitini jemmoista.

Kaavoina käytin Ottobrenin tuttuja kaavoja Papana ja Hupsis koossa 80, mutta jätin saumanvarat pois. Housujen vyötärölle laitoin tuollaisen taitettavan resorin.