tiistai 24. huhtikuuta 2012

Risuja...

Ette voi uskoa, miten vaikeaa on löytää tarkoituksiinsa sopiva, täydellinen risu. Etsin ainakin tunnin pihalla, että löysin sopivan, josta saisin tehtyä muotin.

Muotin mihin? Muotin tähän...


Hopeasavea ja zirkonioita hopeisessa papuketjussa. Ketju tosin on ostetu valmiina, en lähtenyt itse tekemään, kun olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.


Tästä tuli ihana. Parhaiten onnistunut hopeasavityöni.

Itse tein tämän ilman ohjeita, mutta jos joku haluaa kokeilla hopeasavea ensimmäisiä kertoja juuri tällä mallilla, niin ohjeet pitäisi löytyä Ihana-lehden kevätnumerosta (2012). Tarvikeluettelo sen sijaan on Hopeasaven sivuilla, jos tahdot kokeilla ilman ohjetta (sivua pitää vierittää reilusti alaspäin, kun menet linkistä sivuille...).

Pahoitteluni vielä teille, joita ei korut ja koruilu kiinnosta, muutama korupostaus on vielä tulossa, koska tällä hetkellä minulla ei ole ompeluhuonetta, kaikki ompelutarvikkeeni ovat hujan hajan ympäri taloa, mutta kenties parin päivän päästä saamme talomme yläkerralle käyttöönottoluvan ja samalla vekslattua huoneet niin, että minäkin pääsen ompelemaan. Paljon ihania kankaita on tullut ja paljon olisi ideoita ja muutama keskeneräinen työkin puolivalmiina.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Nappikorvikset

Hopeasavilinjalla jatketaan ja koruilla muutenkin vielä muutama postaus. Ollaan tekemässä talomme yläkertaa valmiiksi ja ompeluhuoneeni siirtyy alakertaan ja muuttuu kooltaan puoleen nykyisestä. Ompelukoneet eivät ole hetkeen siis käytössä, joten koruillaan välillä.

Tein parit hopeanappikorvikset hopeasavesta: yhdet itselleni, toiset lahjaksi. Tein varastostani löytyneistä napeista muotit muottimateriaalin avulla ja "valoin" napit sillä. Toisiin upotin korvistapit valuvaiheessa, näissä tausta on työtapaturman vuoksi liimattu jälkeenpäin. 0,8 mm puolipehmeä hopealanka ei kestä polttoa, ihan tiedoksi vaan...


Musta nää on hauskat kaikkine pienine epätäydellisyyksineen! Olen niin koukussa hopeasaveen...


sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Hopeakukkanen

Tässä on ensimmäinen hopeasavityöni. Tarvinneeko edes sanoa, että tämän jälkeen jäin myös koukkuun tähän materiaaliin.



Kukan muokkasin ihan vapaalla kädellä, en siis käyttänyt muotteja, työkaluja kylläkin, upotin siihen sydämen muotoiset zirkoniat, jonka jälkeen poltin ja kiillotin työn. Olen kiillottanut tuon kukan muutaman kerran kiillotusrummussa ja sen jälkeen aina harjannut tuollaiseksi samettimaiseksi pinnan, on se vaan paremman näköinen näin.

Niin ja tuo kukkahan on siis riipus, taustapuolella on rengas ripustusta varten, tähän tuleva ketju vaan on vielä kesken.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Can-can

Valmistuipa kerran onnittelukortti vuosia täyttävälle ystävälle.


Leimakuvan värit eivät toistu niin täyteläisinä, kuin mitä ne luonnossa ovat, mutta melko hyvin kuitenkin. Kuva on väritetty ProMarkereilla. Leimasin on Kraftin Kimmien ihastuttava can-can -tanssija. Muutama muukin Kraftin Kimmien leimasin minulla on, ne ovat jotenkin piristävän erilaisia, hulvattomia ja vitsikkäitä.