perjantai 24. elokuuta 2012

Oi ihana elokuu!

Elokuu on ihana kuukausi. Rakastan elokuun lämpöä, joka saattaa salamannopeasti muuttua kirpeäksi. Rakastan elokuun ihanan viileitä aamuja, jotka tuovat mieleen lapsuuden kesälomien jälkeiset ensimmäiset koulupäivät. Rakastan elokuun lämpimän keltaista valoa ja syksyn ensimmäisiä keltaisia lehtiä. Elokuu on ihana kuukausi! Elokuu on kuukausista se, joka tuo eniten muistoja ja herättää eniten tunteita. Elokuu on kuukausista se, jossa saa tunnelmoida. Elokuussa voi istua ulkorapuilla ja kutoa villasukkaa auringon lämmittäessä ja lasten leikkiessä pihassa.
 

Juuri tässä elokuussa, Pirpana sai tällaiset, ihanan syksyiset villasukat. Vielä viime kuussa nämä olivat vain kaappien kätköistä löytyneestä lankakerästä aloitetut villasukat, jotka piti saada valmiiksi, mutta nyt ne ovat selkeästi enemmän. Toki ne ovat nyt valmiit, mutta myös niiden värimaailma on sopiva. Luonnossa värit ovat lämpimämmät ja syvemmät, kuin kuvassa.
 
Lanka:Regia, Desing Line by Kaffe Fassett
Menekki: 40g
Puikot: Kenties kokoa 2
Koko: n. 30


maanantai 20. elokuuta 2012

Veturimiehet heiluttaa

Pirpanan kaveri on kova junamies. Olen hänelle koittanut katsella jotain juna-aiheista paitaa tai kangasta, mutta turhaan. Niinpä sellainen piti tehdä itse. Junamies sai tällaisen paidan 4-vuotislahjaksi muun junatarpeiston ohella.


Applikoin helmaan höyryveturin niin että viimeinen vaunu menee myös takakappaleelle. Olisin halunnut tehdä myös yhden matkustajavaunun, mutta meidän pikkumies ei antanut armoa, tämäkin valmistui tuntia ennen syntymäpäiväjuhliin lähtöä. Täpärälle veti siis.


Oikeastaan siksi tuli kiire, että korjasin vielä kuvien oton jälkeen tuon kauluksen, koska se oli järjettömän iso. Laitoin leveämmän resorin ja hieman tiukemmalle vielä, niin tuli hyvä. (Olisi vain kannattanut sovittaa paitaa Pirpanalle ennen kuin kaksoistikkaa kauluksen, olisi päässyt paljon vähemmällä ratkomisella.)

Kaava on Ottobrenin raglanpaita lehdestä 1/2006. Koko on 110, mutta jotenkin tämä on suuren oloinen, onneksi lapset tosiaan tuppaavat kasvamaan. Kaavaa muokkasin suoristamalla sivusaumat, pidensin helmaa vähäsen ja suoristin sen.

Arvatkaa, kuka myös haluaa junapaidan?


perjantai 17. elokuuta 2012

Pupunen

Etsiskellessäni ompeluhuoneesta kankaita törmäsin tähän. Valmis paitaparka oli unohtunut kangaskasaan. Onneksi löytyi, niin pääsee nyt käyttöön.


Pirpana sai siis paidan, joka on juuri sopivan kapoinen hänelle. Kaavana on Ottobrenin pupunen (4/2012) koossa 110. Oikeasti tästä piti tulla huppari, mutta leikatessa tajusin, että eihän kangas riitä! Onneksi en aloittanut leikkaamalla huppua ensiksi.

Ihana Lillestoffin kangas on ostettu Ikasyristä.


tiistai 7. elokuuta 2012

Vaaleanpunaisia tylliunelmia

Olen vaikka kuinka pitkään haaveillut tekeväni tytöille muhkeat tyllihameet keiju- ja prinsessaleikkeihin. Pari kivaa ohjettakin löysin netistä, mutta tyllin rypyttäminen ei sitten alkanutkaan kiehtoa.

Sitten törmäsin suomalaisessa nettikaupassa tyllinauhaan ja siitä se sitten lähti.


Kahteen tylliunelmaan meni 100m tyllinauhaa ja kolme "virkattua" hiuspantaa. Molemmille olisi riittänyt yhdet hiuspannat, mutta aattelin hameiden menevän näin pidempään. Molemmilla on siis vyötäröllä puolitoista hiuspantaa, johon solmin kolmeen kerrokseen tyllit. Toki tyllinauhan olisi voinut solmia myös leveän, tavallisen kuminauhan ympäri.


Pikkusiskolla on hempeämpi ja ihanan pitkä tyllihame.


Pirpanalla on saman kokoinen hame, mutta ilme on heti erilainen, kun käyttäjä on pitempi ja väri voimakkaampi.

Ja koska joku kuitenkin kysyy, niin ohjeet ja matriaalit saa Nappikauppa Punahilkasta.

Tahtoisin tehdä näitä vielä muutamat lisää, kaikissa mahdollisissa väreissä ja väriyhdistelmissä. Nämä ovat niin ihania, kuvat vaan eivät tee näille oikeutta...


maanantai 6. elokuuta 2012

Bodyja

Tässä lisää niitä ennen vauvaa valmistuneita.


Bodyt ovat koossa 62, paitsi Lada-trikoosta tehty on kokoa 56. Kaavana käytin hyväksi havaittua Suuren käsityölehden (4/2006) kietaisubodyn kaavaa. Tähtitrikoo on ostettu Hannan Kankaasta, muut ovat kangasvaihtareilla vaihdettuja.

torstai 2. elokuuta 2012

Liian sopiva

Meidän lapset ovat kaikki, ainakin ennen pojan syntymää, olleet pieniä, Pirpana oli tähän asti suurin syntyissään ja hänkin vain 51 cm ja vajaat 3,5 kg. Oletin, että kun Pikkusiskokin oli alle 3 kg syntyessään, ettei tämä kolmaskaan iso ole. Ei siitä edes luvattu isoa.  Mutta kuten arvaatte, eihän se niin mennyt. Ei riittänyt 4 kg lähtöpainoksi pitkänhuiskealle pojallemme.


Tämän oli tarkoitus olla välikausihaalari, mutta se onkin sopiva juuri nyt. Oikeastaan se alkaa olemaan jo turhankin sopiva, eli nafti.


Kaavana käytin Ottobrenin Fairy Floss -kaavaa lehdestä 6/2011. Koko on 56.

Kiva kaava kyllä, mutta ei järin suuri, vastaa kyllä kutakuinkin kokoaan, poika kun on jo 55 cm pitkä. Saa siis tyttöjen nukke ulkohaalarin.

Edit: päälikangas on tuollaista tietyssä valossa hieman hohtavaa (ei tosin hohda noin paljon, kuvattu salamalla) ulkoilukangasta ja vuori mikrofleeceä, molemmat omista varastoista, joten taloudellisesti ei harmita.