perjantai 30. marraskuuta 2012

Linnunrata

Tätä on pidetty ahkeraan!


Imetystunika vanhalla tutulla kaavalla itselle. Tuo yläosa nousee siis kokonaan ylös, vaikka on myös täysverinen kietaisumalli, eli imetys onnistuisi myös niin. Itse pidän vain enemmän näistä nousevista malleista, ei lörpähdä tuo kietaisuosa. Hihat ovat täyspitkät, mutta en osaa pitää niitä alhaalla, vaan kiskon aina pitkät hihat ylös. Miksi ihmeessä edes teen pitkiä hihoja?

Kangas on PaaPiin suunnittelemaa, ihanaa linnunrataa Hannan Kankaasta. Tässä värissä tätä ei taida enää saada, mutta harmaana ja turkoosina kyllä. Kuviokin on uudessa versiossa hieman erilainen, talvisempi, ilman kukkia ja lehtiä (tilaaminen harmaana on hyvin vahvasti harkinnassa, on se käynyt jo monen monta kertaa ostoskorissa).

Edit: Kangas ei muuten ole paras vaihtoehto imetyspaidassa, kun lapsi on tuollainen neljäkuinen, jota kiinnostaa aivan kaikki mahdollinen. Paidan kuvat voittavat ajoittain nälänkin, ja syöminen muuttuu kuvioiden tuijotteluksi. Poika vetää päänsä taaksepäin ja tuijottelee lintuja haltioituneesti. Selkeästi Pikkumies pitää tästä!

torstai 29. marraskuuta 2012

Paljon kisuja

Tämä kisumekko on valmistunut jo jokin aika sitten, mutta jäi pöydälle, kun aloin miettimään kaulanaukkoa, että teenkö näin, vai toisin.


Kaavana minulla oli Ottobrenin Dreamland (4/2011). Koko on 98. Pidensin kaavaa mekkomittaan ja jätin sivusaumanvarat pois. Kaulanaukko ei ole rypytetty, tai oli, mutta rypyt oikenivat, kun lisäsin resorin kaulanaukkoon. Mietinkin, jätänkö tämän näin, vai puranko resorin ja kanttaan. Ilmeisesti framilon sai liikaa neulanreikiä itseensä, tai jotain muuta, kun näin kävi, mutta toimii tämä näinkin. Eikä kukaan tietäisi, jos en sanoisi...

maanantai 26. marraskuuta 2012

Riikinkukkoja

Ompeluinto palautuu hiljalleen. Nyt tosin oli ihan pakkopakko ommella itselle jotain, millä kehtaa osallistua juhliin, ja mikä päällä voi imettää edes kohtalaisen siveellisesti. Imettämiseen sopii mielestäni, tai minulle ainakin, parhaiten tällainen paita, jossa nostetaan paidasta yläosaa ylös.


Kaava on jo niin monesti käyttämäni, Me&I:n keväisestä tunikasta kopioitu. Etukappaleiden alla on kuminauha kuminauhakujassa, tuli tehtyä turhan kireä kumpparista, olisi saanut olla vähän vähemmän tiukka. Ei haittaa mitenkään käyttöä, mutta kiskoo hieman takakappaletta etupuolelle. Ajattelin korjata silti.

Olisin tehnyt myös hieman pidemmän helmasta, sekä puolipitkät hihat, mutta hyvä, kun sain kankaan riittämään edes tähän. Kangasta tilasin alunperin enempi, mutta sitä oli kaupassa liian vähän. Takahelmaa jouduin siksi kaventamaan hieman. Mutta eipä tuo haittaa, meillä on lämmin, ja ulos mennessä voi laittaa neuletakin lisäksi.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Ompeluplääh!

Menin osallistumaan lokakuussa haasteeseen, jossa piti kokeilla rajojaan ja mennä mukavuusalueen toiselle puolelle, ommella jotain itselle uutta ja vaikeaakin. Haaste jäi minulta kesken, ja aiheutti totaalisen ompeluinspiraation katoamisen. Ne housut ovat yhä kesken. Kauhea vaiva ja ovat liian isot. Ei ole sitten tullut blogattuakaan mitään...

Mutta ryhdistäydyn!

Tässä ovat isänpäiväkortit, joita askarreltiin lasten kanssa. Tai pääasiassa lapset askartelivat, minä vain vähän autoin liimaamisten kanssa. Tytöt saivat valita itse korttipohjat, tussit ja paperit. Täytyy sanoa, etten olisi itse ikinä yhdistänyt, saati valinnut tällaisia värejä, mutta pinnistin ja annoin tyttöjen ihan itse päättää. Ja minusta näistä tuli upeat!


Meidän isin kortit. Tuo 4-vuotias Pirpana teki isille vesirokon ja kukalle myös. Pikkusisko meni selkeämmällä linjalla.


Pappa sai tällaiset kortit.


Ja vaari tällaiset.

Ei pöllömmät, vai kuinka?