maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kiire, kiire...

Olen ollut hiljaa, mutten toimettomana. Flunssan verran "laiskottelin", mutta muuten on painettu töitä, ja on noita omiakin juttuja tuolla kuvaamatta.



Tällaisia on tullut tehtyä, yhteensä reilut 20 kpl. Ainakin tällä hetkellä kumpiakin saa ostaa täältä.

Kuvat Maitotyttöjen Millan.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Onion

Tämä sopuli meni taas massan mukana ja ihastui Ikasyrin nettikaupassa Onionin kaavoihin. Ja muutama tuli sitten tilattuakin...


2035 kaavalla syntyi tämä tunika Nanson Paulakukasta. Ei yhtään pöllömpi isommassakaan koossa. Hihat ovat ihan kaavan mukaan, mutta muuten lisäsin hieman leveyttä taitteelle, ja etukappaleeseen lisää korkeutta, joskin hieman enemmänkin olisi saanut olla, korkeutta siis.. Mutta kerta kaikkiaan kiva kaava. Ja muutama kangas odottaakin 2035:ski muuntautumista. Maltankohan kokeilla niitä muita kaavoja ollenkaan?

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Raitilla

Lopultakin sain aikaiseksi ommella tästä Lillestoffin Raitilla-trikoosta Pirpanalle singoallan. Ja jäi vielä kangasta pojan t-paitaankin.


Kaavana singoallassa käytin Ottobre Designin Kolmen konstin mekkoa (3/2009). Kaava on 104 leveydeltään ja 116 pituudeltaan. Hihat ompelin kiinni, eli eivät ole irtonaiset, kuten alkuperäisessä kaavassa. Toimii hyvin niinkin, kun kangas on trikoota.



Pojan teeppari on kokoa 86 ja kaavana edellisestä postauksesta tuttu Ottobrenin Robots (3/2012). Kangasta oli sen verran niukasti, että sivusaumavarat jäivät olemattomiksi ja hihasaumasta jätin kokonaan pois. Nyt olkapäät istuvat paremmin, mutta jotenkin tämä ei ole meidän pojan mallinen silti. Kaulanaukon leikkasin takaa korkeammalle,  ja edestä kaulanaukko on pyöreä, eikä V-mallinen.  Hihansuutkin käänsin, enkä kantannut, koska muutoin ne olisivat olleet mielestäni hassun mittaiset.


Tästä tuli ihana. Ehkä tämä istuu kesällä paremmin, kun poika on ehkä jo pystyssä tai kasvattanut harteita. Mutta seuraavaksi kokeilen kyllä jotain muuta t-paitakaavaa. Kivan kapoinen tämä kyllä on. 


sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Nestoreita

Kun näin tämän kippari-kankaan, tykästyin heti. Pidän sen kesäisistä väreistä ja erityisesti noista viiksistä tuolla valaalla. Onhan se valas? Tiesin heti haluavani pojalle tästä kesäksi teepparin, ja koska kangasta oli, sain ommeltua myös bodyn.


Body on tuttu Ottobrenin kisuliini (4/2012),  mutta käänsin vain hihansuut. Silti mittaa riittää. Koko on 80.


Minulla on ollut kaksi ongelmaa. Kokomerkkejä on hankala saada nätisti ja suoraan kiinni, ja minulta puuttuu tuotemerkki. Omia nimilappuja en ole tilaamassa vielä, koska en ole keksinyt mitään kivaa tuotenimeä. Bloginkin nimi on hieman hakusessa (ollut vuosia). Haluaisin jotain kivaa ja nasevaa. Siksipä ajattelin kokeilla laittaa ihan tavallista koristenauhaa ja kiinnittää kokolapun sillä. Ja tuli kiva ja siisti. Ei tarvita siis vieläkään niitä nimilappuja. Kanttaukset tikkasin turkoosilla.


Ja se alkuperäinen idea, T-paita. Kaavana on uusi tuttavuus, Ottobrenin Robots (3/2012). Kesäksi ajattelin tehdä tuolle pikkujätille jo kokoa 86. Muokkasin pääntien vaan puöreäksi v-aukon sijasta, sillä mielestäni se ei sopinut tähän kuosiin. Leveys on muutoin sopiva, mutta hartioilla on liikaa leveyttä. Nyt mietin, kokeilenko muuta kaavaa, kavennanko harteista, vai teenkö vaan lisää. Kuinkahan paljon tuo poika meinaa kasvaa kesäksi? Tästä taitaa mennä kaulanaukko vielä kertaalleen purkuun, kun tuli kiinnitettyä koon 80 kokolappu.

Ps. Taisin lupailla tuossa arvontaa. Olen kuumeisesti miettinyt arvontapalkintoa, mutta nyt taisin sen keksiä. Hetki vielä menee, mutta pysykää kuulolla, arvontaa on tulossa...