maanantai 18. marraskuuta 2013

Uusi sänky

Nukkekoti-innostuksissani tuunasin tyttöjen nukkekotiin sängyn. Ei tuossa tuollaisenaankaan varsinaisesti vikaa ollut, vaikka onhan se toki vähän kellastunut sieltä täältä ja mintun värinen, mutta kyllä tuunattu on paljon kauniimpi, . Eihän noiden leikeissä olisi väliä, miltä nuo näyttävät, mutta saanpahan vähän nukkistella...


Pahvilaatikkoon tein itselleni maalaamon talomme tekniseen tilaan, etten sotke ympäristöäkin maaliin. Liat ja rasvat pesin sängystä kristallisoodalla. Ja sitten vain mattavalkoisella spray-maalilla hommiin. 


Lopputulos on yllättävän hyvä ensimmäiseksi työksi. Pari pientä roiskepistettä jäi, mutta eipä niitä varmaan kukaan muu huomaa, kuin minä itse. Ei se ole niin helppoa kuin luulisi.


Eikä se nyt tietenkään riitä, että sängyssä on vain sälepohja. Pahvista askartelin kunnon pohjan ja tilkkulaatikon aarteista sitten patjan ja peiton ja tyynyt. Patjan virkaa toimittaa puuvillalla päälystetty kaksinkertainen paksu fleece. Peitto on ommeltu kiinni patjaan, mutta niin, että nukkislaiset voi sujauttaa alle, kuin makuupussiin. Ei ole sitten peitto aina hukassa. Peiton reunaan laitoin tuollaisen romanttisen pitsin.


Päiväpeitto on valmistunut jo aiemmin. Eikös näytäkin paljon paremmalle, kuin ensimmäisessä kuvassa?


torstai 14. marraskuuta 2013

Pientä keittiöremonttia

Uusi nukkekoti tarvitsee paljon kalusteita, jotka uutena ovat hirmuisen kalliita ja sieluttomia. Vanhan tuunaaminen on sitäpaitsi hirmuisen kivaa, jos vaan raaskii.

Onnistuin ostamaan kohtuullisella hinnalla vanhan Lundbyn keittiön, tai tuon hellaosuuden. Siitä puuttuu ovi ja vetolaatikot, liesituuletinkin on kadonnut ajan saatossa jonnekin ja "kaakeleissa" on liimatahraa. Uunissakaan ei ole tuota luukkua


Pitkään mietin, että raaskinko tehdä tuolle mitään, kun on vanha, mutta totesin, että puuttuvien osien takia se ei ole ehkä niin suuri rikos. Eikä tämä väriensäkään puolesta oikein istunut tuonne mummolaan.


Varovasti nitkuttelin hellan irti maalausta varten ja teippasin uunin luukun ja suojasin hellan levyt maalausta varten. Ihan kamala homma tuossa suojaamisessa, meni nimittäin hetki jos toinenkin.


Mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.


Hella olisi saanut olla kyllä maalattu kiiltävällä valkoisella, mutta minkäs teet, kun kotona on vain mattavalkoista. Lisäksi ajattelin mattavalkoisen olevan muutenkin turvallisempi väri, sillä tämä oli toinen spray-maalaukseni koskaan. Tämä onnistui kuitenkin todella hyvin, vaikka vähän onnistuin tuhertamaan uunin luukkua, kun poistin teippejä. 

Puisen hyllykön, tuon valolistan, pöytätason ja sokkelin petsasin tummemmiksi, sekä lakkasin sokkelin ja pöytälevyn vielä kiilävällä lakalla. Vanha jääkaappi sai myös tummemman sokkelin sekä puhdistuksen, ja sopii nyt oikein kivasti tuohon kokonaisuuteen. Kaakelitapetin tilalle tuli tuollainen leivoskuvioinen "tapetti", joka istuu tuonne erinomaisesti niin kuosinsa, kuin värinsäkin puolesta. Hyllyt ja kaappi saavat jäädä modernisti ilman ovia, mutta liesituulettimen ajattelin askarrella joskus, ja ehkä uuniin suuluukun. Tässä nukkekodissa ei ole vielä omaa muuntajaansa, mutta sitten kun on, laitan uuniin valon ja tuohon liesituulettimen kohdalle myös.

Olen ihan koukussa nähin nukkekotituunauksiin!

maanantai 4. marraskuuta 2013

Minikoossa

Töiltäni en ole saanut oikein mitään valmiiksi, paitsi muutaman minijutun, kun valvoin mahatautisen lapsen kanssa. 

Löydettiin tyttöjen kanssa kirpputorilta edukas Lundbyn nukkekoti. Tytöt ovat pitkään halunneet toista nukkekotia mummolaksi tai mökiksi. Nyt sitten saatiin meille mummola. Talo on hyvässä kunnossa muutamaa pientä kosmeettista vikaa lukuunottamatta, mutta en taida lähteä sen suuremmin remontoimaan tätä. Toisaalta esimerkiksi vessan lattia tekisi mieli uusia, mutta ehkä niin, että lattia olisi irtonainen ja purettavissa. Katsotaan karkaako mopo (niinkuin sillä on yleensä tapana).


Makuuhuoneeseen virkkasin maton ja päiväpeiton. Oikeasti tuo matto oli ensin päiväpeitto, mutta siitä tuli liian suuri ja paksu, joten päätyi lattialle, ja sopiikin siihen erinomaisesti. Päiväpeiton tein sitten huomattavasti ohuemmasta langasta ja pienempänä.


En oikeastaan ole virkkausihmisiä, mutta jäin kyllä näihin mineihin kirjaimellisesti koukkuun.


Päiväpeiton halusin tuollaiseksi pitsiseksi, en tiiviiksi, joten otin lankaan nähden turhan suuren koukun, mutta lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Lienee silti syytä hankkia pienikin koukku, niin saisi realistisemman näköistä jälkeä, vaikka 1:18-talossa se taitaa olla melkein mahdotonta, ainakin minun hermoillani ja kärsivällisyydelläni.


Ja sitten vielä pieni matto vessaan. Vessa ja sen huonekalut ovat kyllä kovasti mietinnässä. Annanko olla noin, vai lähdenkö tuunaamaan. Vessan peili on kaamea, siihen tilasin jo uuden peilin, mutta maalaisinko kylpyammeen ja lavuaariseinän valkoisiksi?


Ehkäpä siis kuulette tästä nukkekodista vielä myöhemminkin...

Ja kun tuota langankulutustani olen tuossa seuraillut, niin näihin meni yhteensä 10g... Yllättävän paljon!