keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Yöksi!

Meillä olisi sellainen pieni ongelma, että tytöt, varsinkin vanhin, kulkevat päivisin yövaatteissa ja yöksi laitetaan päivävaatteet, jos siis ollaan päivä kotona. Tämä johtuu kuulemma siitä, että lemppariyömekot ovat jatkuvasti pesussa, eikä muut yövaatteet ole tarpeeksi lämpimiä.

Siispä pikapikaa muutama yömekko lisää.


Perhosmekko on ohutta ribbitrikoota. Mintut resorit on arkistojen aarteita, mutta juuri tismalleen oikean väristä. Ihana väri kaiken pinkin keskellä.


Musta tähtitrikookin on odotellut vuosia yöpuvuksi pääsyä. Tästä tuli aika rock. Ajattelin laittaa violetit resorit, mutta tyttö halusi pinkit.


Olen vähän tykästynyt tehostevärisiin koristetikkauksiin. Kaikissa näissä yöpuvuissa on resorin värinen valepeitetikki helmassa.


Ja viimeisenä oma suosikkini. Tämä leveäraitainen joustofrotee oli ensin ihana, muttei sitten käynytkään ajattelemaani, ja jäi pyörimään laatikkoon. Päätin sitten tuhlata tämän yöpukuun, kun ei puhutellut muutoin. Hihat leikkasin liian lyhyiksi, että kangasta jäi fiksu pala jäljelle. Siksi laitoin ylipitkät resorit, joista tulikin ihan piste i:n päälle. Kuva ei anna tälle oikeutta ollenkaan, tästä nimittäin tuli todella, todella kiva.

Kaava on kaikissa vanha tuttu Ottobrenin (6/2009) Mocking Bird koossa 122. Resorit leikkasin ihan oman mielen mukaan, joten niistä tuli vähän normaalia pidemmät, joten nämä menevät kepeästi vielä koossa 128 ja varmaan vielä senkin jälkeen. 

tiistai 7. tammikuuta 2014

Aikoja sitten...

Kröhöm... Olisiko aika esitellä joululahjaompelukset?


Kaverin kaksostytöt saivat yöpuvut Selian Aurorasta. Kivan pirteä tuli tuosta, jossa on keltaiset resorit ja kantit ja vetoketju, mutta ehkä silti tykkään tuosta valkoisella tehostetusta enemmän. Kaavana oli jo kertaalleen kokeiltu Suuren käsityölehden retropotkarikaava (1/2008).


Miehen sisko sai Aurorasta tuubihuivin, jota somistin kapealla puuvillapitsillä.


Ihan on kuulkaa summamutikassa leikelty...


Miehen siskolle tuli myös samasta kankaasta tiskirätti, kun on järjestyksen naisia. Olisi ehkä pitänyt tehdä tuolle joku etiketti, mutta ehtihän nuo käyttöohjeet suullisestikin kertomaan.

Muuta omatekoista ei tänä jouluna sujahtanutkaan paketteihin, jos ei muutamia mehiläisvahakynttilöitä lasketa. Jos vaikka sitten ensi jouluna?