keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Seikkaillaan

Majapuun Seikkailu-joustocollegesta tuli tytöille hupparit.



Isomman huppari on Ottobrenin Autumn Forest (4/2012) -hupparikaavalla, mutta jätin vetoketjun pois, ja muokkasin hupun mieleisekseni.

Pienempi huppari on Ottobrenin Pistache Chocolate (4/2009) -kaavalla. Sen verran muokkasin, että leikkasin pituutta vähän lisää ja laitoin helmaan resorin. Kangas ei riittänyt täyspitkiin hihoihin, joten leikkasin niin pitkät, kuin kankaata tuli ja laitoin ylipitkät resorit. Hirmu kiva tuli. Hupun vuoritin mustavalkoisella tähtitrikoolla.


keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Eskariin!

Jännittää! Minua nimittäin! Esikoiseni aloittaa ihan muutaman viikon päästä eskarin. Olen aloittanut valmistautumisen ompelemalla tytölle vähän uusia vaatteita.


Käpysen sydäntrikoosta tuli paita Ottobrenin Pupunen -kaavalla. Pariksi voisi laittaa pilkkuhameen, jonka kangas onkin marinoitunut kaapissa varmaan viisi vuotta.


Pupunen-kaava on niin kiva, että hurautin toisenkin paidan tästä ihanan syksyisestä Lillestoffin sadekakaasta.


Ja vielä yksi pilkkumekko. Paita on Phister & Philinan, heidän lastenvaatteissaan on hurjan kivoja yksityiskohtia odottamattomissa paikoissa, usein takana, kuten tässäkin paidassa, pitäisi opetella ottamaan inspiraatiota.

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Sellaista ja tällaista ja vielä yksi tollainen

Viikkoja sitten urakoitsin lapsukaisille jos vaikka mitä. 


Juniori sai collegeshortsit aivan tavallisesta collegesta. Sopivat oivasti Aarrekidin teepparin kanssa.


Pitkästä aikaa ajattelin kokeilla myös pikkareiden tekoa. Malli on nätti, mutta jouduin tekemään Ottobrenin valmiiseen kaavaan hirmuisasti muutoksia. Enkä ymmärrä miksi tuo haarakappale pitää olla toteutettu niin, että etureuna tikataan etukappaleeseen suoraan, eli sauma ei jää piiloon. Seuraavia varten fiksaan kaavaa lisää, niin hyvä tulee. Hirmu kätevä tapa tuhota pikkutilkkuja ja megalomaanisia joustokanttivarastoja.



Juniori sai myös kasan yöpukuja. Ostin Viljamin Puodin pandoja kakkoslaatuisena, kankaassa on siellä täällä valkoisia pisteitä, mutta hyvin menee yöpuvussa. Kaapissa sattui olemaan myös juuri täydellisesti saman väristä ikiaikaista raitatrikoota, josta settiin tuli housut.


Sarjakuvakankaan hankin aikoinaan juurikin yöpukua varten. Settiä täydentää tähtitrikoiset pöksyt tai sitten voi käyttää seuraavan kuvan mustia housuja tai ihan mitä vaan. En ymmärrä, miksi teen yöpuvut settinä, kun ne päätyvät lasten päälle aniharvoin niin, aina joku osa on pesussa, tai lapset valitsevat itse mieleisensä yhdistelmät tai mies valitsee, mitä ensimmäisenä vastaan tulee. Eikä se vielä keneltäkään ole unia vienyt.


Tämä setti onkin sitten vähän huono setti, kun ei sopivan väristä trikoota löytynyt, tai turkoosia olisi ollut, mutten raaskinut hassata sitä housuihin, koska se turkoosi odottaa sitä päivää, että muuttuisi joksikin vaatteeksi minulle itselleni. Katsotaan, tuleeko siitä minulle joskus vielä jotain, vai leikkaanko sen kolmen vuoden päästä lapsille yöhousuiksi.

Miten teillä muilla, onko yöpuvut setteinä?