maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kirjansidontakokeiluja

Kirjansidontakurssilla välipaloina tein vielä kaksi kokeiluhenkistä pitkäpistokirjaa.


Italiasta tuodusta pastillirasiasta tuli pikkiriikkinen muistikirja ja kalannahkaan kääriytyy hieman isompi muistikirja.


Pastillirasiakirja on kertakaikkisen suloinen! Se vaan retkottaa koko ajan auki, joten olen miettinyt lisääväni kansiin reiät ja solmiamisnauhat, tai sitten laitan kanteen napin ja toisen kanteen nauhan kiinnityssysteemiksi.


Kalannahkakirjan kannet ovat  tuollaista kiedottavaa mallia, sopii hyvin kirjan henkeen. Nappiin kierretään nauha, jotta koko komeus pysyy kasassa silloin, kun ei ole käytössä.


Solmiamisnauha on pitkä. Olen sen letittänyt tikkauslangasta, koska muuta sopivan väristä ei ollut. Kirjan olen ommellut kasaan samalla langalla.


Lehdet tässäkin kirjasessa ovat ekopaperia.

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kirjansidontaa

Osallistuin taas kirjansidontakurssille, jossa harjoittelin mm. peruskirjan tekemistä. Tämä on mielestäni ehdottomasti kaunein kirjamalli, siksi haluan oppia sen teon niin, että se on selkärangassa asti.


Ensimmäisenä valmistui silmälasikirja. Sisus on ekopaperia, ja kannet on tehty 3mm vahvasta pahvista, joka on päälystetty pinkillä pellavakankaalla. Kirjan välissä on musta satiininauha, jotta voi merkitä kohdan, missä kulloinkin on kirjassa menossa, sitten kun kirjaan jotain joskus raaskii kirjoittaa tai piirtää.


Toinen työni oli ehkä vieraskirjaksi päätyvä kirja, jonka lehdet ovat turkoosinsinistä kartonkia. Idea lähti juuri noiden kartonkien tuhoamisesta. Kannet on päällystetty pellavakankaalla tässäkin.


Tämä kirja oli kurssin täytetyö, kun vielä kerran kerkesi, tein tällaisen. Sisus on taas rakastamaani ekopaperia. Kannet on päälystetty pellavakankaalla. Ehdottomasti eniten tykkään päälystää kirjoja kankaalla, ja sen kyllä huomaa.


Tässä vielä koko kasa.