torstai 29. toukokuuta 2014

Kun ei raaski heittää pois

Koiran nahkainen kaulapanta tuli tiensä päähän ja katkesi. Koira sai uuden pannan, mutta vanha panta jäi hetkeksi pyörimään pöydälle, jolloin ajattelin kokeilla tehdä vanhan pannan rääppeistä uuden. Leikkasin nahkaosan pois ja käytin metalliset osat uuteen pantaan. 


Koira on vajaa 10 kg kokoinen, joten oletan tuon kestävän. Nyt houkuttaisi tehdä pari lisää...

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Paljon pilkkuja

Minulla on pidemmän aikaa ollut visio pilkullisesta täyskellohelmaisesta mekosta tytöille. Ottobrenin lehtiä selatessani ajattelin kuitenkin kokeilla muokata lehden 1/2014 Owl princess -kaavaa ideani suuntaan. Tällainen siitä sitten tuli.


Pidensin ja levensin helmaa reilusti, sekä lyhensin hihat 3/4-mittaan.


Ihan kiva siitä tuli, mutta vaatisi ehkä jotain. Kenties valkoisen rusetin? Leikkaus vyötärölläkin olisi tuonut lisää eloa tähän.

Täyskellohelmaidea elää vielä ja odottaa toteutusta. 

perjantai 23. toukokuuta 2014

Takaisin käyttöön

Vihaan korjausompelua. Mielummin teen uutta, mutta toisinaan saan inspiraation korjata ja tuunata.

Ostin Polarn o. Pyretiltä taannoin todella kivat paidan, jonka kaulanaukko lörpähti ensimmäisessä pesussa kamalaksi. Ei sitä voinut pitää.


Purin kaulanaukon ja ompelin pariin kertaan uudelleen, että sain kireyden kuntoon. Näin paljon kaulanaukossa oli ylimääräistä resoria! Vielä tosin on ratkaisematta tuo olan nepparikiinnitys. Toivottavasti ratkeaa ennen kuin poika kasvaa ulos tästä koosta. Neppareita on, mutta väärää kokoa vastakappaleeseen nähden.


Olen perso halvoille kirpparilöydöille. Tämän paidan nappasin mukaani poikaa varten ja kotona huomasin, että toinen hihansuu oli leikattu saksilla ja saumassakin oli jotain nirhaumaa. Aikani harmiteltuani päätin kylmästi saksia hihansuut pois ja laittaa resorit tilalle, kun kaapissa oli melkein täydellisesti samaa väriä olevaa resoria. Muutama pesu, ja uudet resorit haalistunevat tismalleen samaan sävyyt.


Eihän tämä nyt niin kaameaa taas ollutkaan!

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesävermetehtaalta hei

Huh! Olen ommellut ja ommellut ja ommellut, joskin pääasiassa kaikkea muuta, kuin meidän perheelle. Maitotyttöjen parissa on siis ompelukoneella vietetty aika vierähtänyt. Mutta otinpas silti sen verran aikaa, että yhden päivän ompeluajat urakoin lapsilleni vaatetta kesäksi.


Tutulla Ottobrenin Hoops-kaavalla syntyi tytöille ihanasta jätskikankaata teepparit. Sitä vaaleanpunaista kangasta halusin, mutta ostin tätä lohdutuksena, kun vaaleanpunaista ei enää saanut, ja täytyy kyllä sanoa, että nyt pidän tästä enemmän, onneksi siis näin.


Bambitrikoota on meillä ollut ennenkin, nyt vaihdoin kaavaksi Ottobrenin (3/2014) Bias Stripes -kaavan, jota kavensin. Kivat, ja eritoten mieluisat tuli näistäkin.


Pojalle urakoin Kasan Saimeja sekä pitkinä, että vajaamittaisina. Meillä piha on sen verta karkeaa kivitavaraa, että tykkään käyttää lapsilla polvet peittäviä shortseja kesällä, säästyy polvet edes vähän, menoa ja meininkiä kun kuitenkin on.