tiistai 7. lokakuuta 2014

Merirosvoilua

Sitä on olevinaan niiiiiiiiiin kiire, ettei ehdi bloggaamaan. Juuri ja juuri ehtii välillä ompelemaan jotain omalle perheelle töiden lomassa. Nämäkin valmistuivat ehkä tuntia tai puolta ennen kun piti lähteä merirosvoteemaisille syntymäpäiville (elokuussa).


Pojalle mustien farkkujen pariksi raitapaita, johon silitin mustasta silityskalvosta leikatun merirosvon. Paidan kaava on Ottobrenin (4/2013) Fall Basic.


Vanhimmalle tytölle ompelin  pystyraitamekon, koska kangas ei riittänyt vaakaraitaisena. Kangas on jotain hieman värivirheellistä, arkistojen aarre -osastolta.


Mielestäni ihan tarpeeksi merirosvoa lastenkekkereille, kun asusteina oli vielä koukkukättä ja silmälappua. Nuorimmainen tytöistä meni ihan ostovaatteilla, sattui olemaan kaapissa teemaan sopivaa.

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Torkkupeitto

Jo pidemmän aikaa sähköistymättömästä, isosta torkkupeitosta haaveilleena, pääsin lopulta asiassa toteutusasteelle. 


Kankaat ensin lattialle päällekäin tasoiteltaviksi. Tietenkin tuo toinen kangas oli sen verran rutussa säilömisestä, että homma oli otettava uusiksi, ja ladottava kankaat päällekäin niin, että tuo ruskea jäi päälle. Sitten armotonta tasoitusta, jotta reunat olivat kohdillaan ja kankaat eivät jääneet pussille. Nupituksessa onneksi lapset auttoivat.


Molemmat kankaat ovat puuvillaneulosta, reunat kanttasin nelinkerroin kääntävän kääntäjän avulla. Pitkään tuo ruskea neulos etsi kaveria, mutta sitten tuli vastaan edukkaasti tämä Folk Fox -neulos. Hieman epäilytti, että onko liian retro, mutta kyllä se tuntuu hyvin istuvan maisemaan.


Nyt minulla on sitten riittävän suuri (150 x 260 cm) torkkupeitto, jonka alle mahtuu kerralla kokonainen aikuinen tai kaikki lapsukaiset.