lauantai 24. lokakuuta 2009

Kevättakki

Nyt saa tulla vaikka etukevät (vrt. takatalvi). Meidän likalla on jo kevättakki! Sitä on taottava, kun rauta on kuumaa, nyt meinaan ompeluttaa. Ja toisekseen, keväällä ei välttämättä edes ehdi.


Kaava on Ottobren lehdestä 1/2005 kääntötakki. Periaatteessa tein käännettävän takin, mutta koska vuoritin ihan vuorisilkillä, niin ei tätä toisin päin oikein viitsi pitää. Lisäksi ohjeesta poiketen korvasin napit neppareilla.

Koko on reilu, tehty 86 senttisen kaavalla ja neiti toisiaan käyttää nyt 80 senttisiä vaatteita, mutta eiköhän tuo kevääseen mennessä kasva, toisaalta takki saattaa mennä vielä ensi syksynäkin, jos hihoja ei käännä. Hihat on tarkoitettu käännettäviksi, niin, että vuori näkyy. Hupun etureunassa menee kuminauha, joka vetää huppua kivasti istuvammaksi, vaikkei se kuvista oikein käy ilmi.

Kangas on Ikeasta, paksua lasten kangasta, varmaan tarkoitettu oikeasti verhoihin tai tyynyihin, mutta toimii tässäkin. Ainoa vaan, että kämmelsin leikkuun kanssa, takakappaleet ovat kivat, mutta etukappaleissa puput ja omppu jäivät taskujen alle. Vaan tokkopa tuo menoa haittaa.

KAM:n tähtinepparit on tilattu Kotimäen puodista. Ihan ohut ja herkkä kangas ei noita sakaroita kestä, mutta tässä luulis menevän, vaikka neppareita renkataankin auki ja kiinni paljon. Trikoo hajoaa kyllä, mutta tämä on sen verran paksua ja tiivistä kangasta, että oletan kestävän.

Nyt tarvis viel löytää kangas pinkkeihin keväthousuihin.

17 kommenttia:

  1. Onpa herkku!
    Niin ihanat,keväiset värit:)
    Ihanaa aatella tässä vaiheessa vuotta että kyllä se kevätkin sieltä tulee...

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, aivan ihanat värit :) Fiksu idea tehdä kevättakki valmiiksi jo etukäteen. Minä kun tuskittelen, että jääkö talvitakit tekemättä, olis pitänyt tehdä ne jo keväällä ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Niinu ja Maria! Joskus on hyvä olla etuajassa, varsinkin, kun epäilee, ettei muutoin ehdi :)Ja eihän sitä tiedä, jos talvi ei tulekaan...
    Kivojen värien lisäksi kangas oli myös edullista, muistelisin, että n. 5e/m, tuli halvaksikin...
    Tavallaan retro, mutta silti pirteä ja tyttömäinen.

    VastaaPoista
  4. Tosi ihana! Ja ihana kangaskin;)

    VastaaPoista
  5. I.H.A.N.A!! Itsekkin rakastuin kankaaseen, muttei tullut mieleenkään, että siitä voisi takin tehdä! AIVAN IHANA!!

    VastaaPoista
  6. Tosi upea!! Olet kyllä taitava.

    VastaaPoista
  7. Hei, tää on tosi upea!! Kangas on aivan ihanaa!

    VastaaPoista
  8. Kerrassaan mahtava takki! Tulis jo Ikea tänne Tampereellekin! ;)

    VastaaPoista
  9. Kiitos Myrmeli, Iita, Sokrutin, Eliisa ja Miina!

    Myrmeli: Kiitos vaan itelles kangasvinkistä!

    Iita: Ihan ite en kyl tuota kangasta keksiny takissa käyttää, ystävä sanoi nähneensä lastenvaateblogissa tuosta kankaasta tehdyn takin ja suositteli ostamaan.

    Sokrutin: En tuosta taitavuudesta niin tiedä, on siin pari pientä kosmeettista virhettä, kone teki rumaa tikkiä, enkä viitsinyt purkaa, meinas lanka meinaan loppua muutenkin kesken.

    Eliisa: Kangas on kyl kiva, mut tosiaan, monta kivaa kohtaa jäi käyttämättä. Vähän sitä jäi viel yli, jotain kivaa vois vielä kehittää.

    Miina: Ikea sais joo tulla, siellä on paljon kivoja ja ennen kaikkea edullisia kankaita. Raaskii lähteä harjoittelemaan uusiakin projekteja. Tää on meinaan mun eka takki ikinä!

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno takki!!! Oliko vaikea kaava toteuttaa? Itselläkin suunnitelmissa nuo kevättakit.....

    VastaaPoista
  11. Älyttömän ihana takki niin herkullisesta kankaasta!

    VastaaPoista
  12. Prinsessatrio: Kiitos! Kaava oli todella helppo toteuttaa. Vähän noita hihoja joutu miettiin, ett miten yhdistän hihat yhteen kankaiden oikeat puolet vastakkain ilman, ett pujotan hihoja sisäkkäin, mut ei sitäkään kauaa tarvinnut miettiä. Helppo takki! Suosittelen kokeilemaan kaavaa!

    Maria: Kiitos! Kangas on kyllä ihana, luonnossa värit ovat ehkä vähän syvemmät ja paremmat. Näitä Ikean kankaita on toistakin, pitäisköhän heti perään ommella toinenkin takki...

    VastaaPoista
  13. Ihana kangas ja malli.Toivotaan että on keväällä sopiva!

    VastaaPoista
  14. Taidan olla ekaa kertaa vierailulla täällä :) Tosi suloinen takki, ja kangas sopii takkiin aivan älyttömän hyvin :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos Usi ja Ansku, tulenkin vastavierailulle :)

    VastaaPoista
  16. Aivan IHANA!!!!! Tein itekki yhden takin ikean kankaasta ja toiseenkin takkiin on jo kangas ikeasta jo haettuna! ;) En oo tuota kuosia oo aikasemmin tavannutkaan. On kyllä aivan ihana..

    VastaaPoista
  17. Kiitos Matleena! Täälläkin on toiseenkin takkiin materiaali jo valmiina. ;)

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)