sunnuntai 13. joulukuuta 2009

"Kettupipo"

Monena iltana ja päivänä ajatuksissa on kummitellut huovutettu oranssi pipo Pirpanalle. Sellainen, jossa on korvat -kettupipo. Tänään sain vihdoin toteutettua ideani, kun edellinen työ valmistui eilen (siitä kuvia, kunhan saan siihen sopivan vetoketjun). Mutta siitä tulikin kissapipo!



Lankana: Zitron Loft, väri poltettu oranssi 1234
Menekki: 50g ja 30 cm toisesta kerästä
Puikot: koko 5:n sukkapuikot ja Addin pyöröt
Malliin on haettu apua Suuresta Käsityölehdestä 10/2005 soveltaen. Huovutettu pesukoneessa.

Ihanan pehmoinen pipa tuli. Tämä lanka on ihanaa huopumaan siinä mielessä, että ei tönkköydy ja kovetu (en tosin olen kokeillut huovuttaa oikein paljoa). Kahden vaiheilla olen, pipa jäi vähän lyhyeksi, huomaa niskassa, vaikka tullaankin varmaan käyttämään kypärämyssyn kanssa. Mutta vähän mietin, josko laittaisin tämän vielä koneeseen ja tekisin vauvakokoisen ja Pirpanalle uuden, vähän vähemmän huovutetun...

Edit: Yöllä yhden aikaan syntyi toinenkin kisupipo, josta tuli täydellinen, neuloin siitä hieman korkeamman (lisäsin taakse yhden tai pari ylimääräistä kerrosta) ja nyt ei jää niskakaan paljaaksi ja otsallekin pipo tulee paremmin. Toinen pipo on jatkohuovutuksessa ja huopuu toivottavasti vauvakokoon. Tyytyväinen! :)

7 kommenttia:

  1. Aivan huippu!! Tykkään tosi paljon. Sun tyttösi on kuin pieni karamelli :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana! Neiti on niin suloinen pikku kissakettu! Voi kun itsekin osais...

    VastaaPoista
  3. Kiitos Eliisa, Iinu ja NorppaStiina! Pirpanakin kiittää kehuista!

    NorppaStiina: Ei muuta kuin kokeilemaan, tää on helppo malli! Korvaläpät neulotaan ensin ja niiden väliin luodaan silmukoita ja sit vaan yhtenä pötkönä ylös asti ilman mitään kavennuksia. Lisäksi huovutus antaa paljon anteeksi ja paljon muokkausmahdollisuuksia!

    Itse asiassa yöllä valmistui toinen kissakettupipa, toisesta tulee sitten vauvakokoinen ja toisesta pirpanakokoa.

    VastaaPoista
  4. Niin suloinen pipo! Ja kiva blogi sinulla tässä, uusi tuttavuus minulle. Taidan heti lisätä omalle blogilistalleni niin muistan tulla uudestaankin. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Pilvi. Pitää tulla vastavierailulle!

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva pipo! Tätä voisin itsekkin kokeilla, voisi olla riittävän "aivoton" työ noiden korvaläppien jälkeen neulottavaksi. Neulominen kun on "neulon kaksi silmukkaa nyt, ja toiset kaksi vähän myöhemmin"...

    VastaaPoista
  7. Kiitos Hanna! Suosittelen kokeilemaan. Valmistuu nopsaan ja mikä kivointa, pesukone hoitaa loput, kunhan vaan muistaa valvoa, ettei huovu liikaa. Kunhan saan lisää lankaa, teen vielä pupuversion hatusta!

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)