lauantai 19. lokakuuta 2013

Villaa sen olla pitää!

Kyllä se niin on, että syksyksi ja talveksi pitää olla villainen välihaalari. En tiedä miksi, mutta jotenkin pidän enemmän villaisista. Aika päiviä sitten surautin pojalle aivan mahtavanlaatuisesta villaribb-neuloksesta luottokaavallani lämmikettä.


Materiaali on Black Horsen ikiaikaista tummansinistä villaneulosta, joka joustaa hurjan hyvin, ja palautuu vieläkin paremmin. Harmi, ettei tällaista (1x1 ribb.neulos) saa mistään kaupasta. Vai saako? 


Kaava on Suuren Käsityölehden (9/2008), samalla kaavalla olen tainnut tehdä melkein kaikki meidän välihaalarit. Onhan se vähän reilua mitoitusta, mutta niin toimiva, ei kiristä, eikä purista ja mahtuu hyvin haalarin alle, koska on ohut. Ja jää tuota lämmittävää ilmatilaakin.

6 kommenttia:

 1. Oih! Näitä meilläkin pitäis tehdä. Onneksi nyt on tulossa ihania merinoja tulossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, ihan pikkasen kaihertaa, että tämä haalari tuli tehtyä ennen kuin tiesin noista ihanista uusista merinovilloista. Mutta ehkäpä tilaan isoimmalle jotain kivaa, ja voihan sitä marinoida ensi vuodeksi (ihan kuin silloin ei tulisi mitään kivaa). :D

   Poista
 2. Mahtava ja varmasti lämmin! Minulla on Myllymuksuilta ostettua ribbia, mutta se on kyllä aikas lirua, haalariksi ehkä ei sovellu mutta alusasu oli mainio, ohkainen mutta lämmin. Nyt odottele käyttöä villafrotee haalari, tylsästi valkoinen mutta paksu ainaskin on;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tällä ainakin nyt kylmempinä päivinä on tarjennut hyvin välikausihaalarilla olla. Mullakin on sitö Myllymuksujen luirua ribbiä, tää on ihan erilaista, pikavilkaisulla näyttää interlockilta, on siis niin tiivis se rib, ja hyvin jämäkkää, mutta samalla ohuehkoa ja laskeutuvaa, ettei peltiä kummiskaan. :) Mäkin itseasiassa löysin kaapista eilen merinojoustista, olin ihan vallan unohtanut mokoman. Tarvinnee siitä tehdä itselle tai jommalle kummalle tytöistä jotain.

   Poista
 3. Vitsit oon kaks päivää yrittänyt googletella että mistä saisin tilattua hyviä villakankaita. Semmosia mistä vois tehdä esimerkiksi itelle villaiset päällyshousut. Ei oo oikeen vielä tullu vastaan. Tämmöstäkin kyllä vois tehdä, mullakin on jotenkin semmonen olo että villaa sen aina pitäis olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs osaakaan sanoa, mistä saisi, itse varmaan koittaisin etsiä Kangas-Mallalta, siellä on aika laajat valikoimat tai Kangastukusta.

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)