tiistai 9. joulukuuta 2014

Paras kynä lapselle?

Olen buzzadorina mukana Stabilo EASYergonomics expert -kampanjassa, jossa sain meille kokeiluun muutamia Stabilon ergonomisia kyniä. Puuväreistä ja lyijykynistä kirjoittelinkin jo aiemmin, jutun pääset lukemaan tästä.


Stabilon ergonomiset kynät on suunniteltu yhdessä niin tutkijoiden, opettajien, lasten, kuin vanhempienkin kanssa, niin, että ne olisivat mahdollisimman ergonomiset pieneen käteen. Kynät ovat muotoiltu erikseen oikea- ja vasenkätisille.

Saimme testiin lyijy- ja värikynien lisäksi myös Stabilo EASYergo 3.15 -lyijytäytekynät sekä oikea- että vasenkätiselle. Kynän kohderyhmään kuuluvat esikoulu- ja kouluikäiset lapset, joten meillä kynää on testannut lähinnä tuo eskari-ikäinen, mutta myös pikkusisko halusi tietenkin kokeilla myös.


Kynä on tukeva, ja siinä on muotoiltu kumimainen varsiosa. Kynän kärki on paksu, 3,5mm, minkä takia teräkään ei katkea helposti. Pakkauksessa oli mukana myös terotin, jolla terää voi terottaa terävemmäksi, lyijy vaan pitää painella ensin aika pitkälti ulos.


Saimme pinkit kynät, mikä tietenkin oli tyttöjen mieleen, mutta näitä on saatavissa myös sinisenä, vihreänä ja punaoranssina. Lapset kertoivat, että kynällä on kiva kirjoittaa ja piirtää, kuulemma maailman paras kynä. Itsekin kokeilin, mutta jotenkin kynä tuntui lyhyelle omaan jättiräpylään. Lisäksi koen terän terottamisen jotenkin vaivalloiseksi, vaikka itse terottaminen onkin helppoa, ja lapset ovat vain mielissään päästessään terottamaan.


Ergonomisen kynän pitäisi vaikuttaa myös käsialaan. Tein pientä testiä tuon eskarilaisen kanssa, ja mielestäni käsiala oli siistimpää Stabilon EASYergo kynällä. Lyijykin on juuri sopivaa, jotta paperiin tulee kunnon jälki kevyelläkin otteella.

Väri- ja lyijykynät ovat olleet meillä kovasti käytössä, ja lapset tuntuvat mielellään ne valitsevankin. Ongelmaksi on muodostunut vain se, että minulla ei ole sopivaa teroitinta, tavallinen teroitin on liian pieni, eikä meikkikynille tarkoitettu isompi teroittimenikaan toimi. Harmi, ettei pakettiin ole kuulunut myös teroitinta. Pitänee ensi kauppareissulla etsiä sellainen.

#buzzador

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)