keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Revontuli-huivi

Eilen valmistui Revontuli-huivi, johon ohjeet saa Ullalta.

Lanka: Evilla Lõngad (Oü Rewool) 100% villa, 6/2 (en osaa lukea vyötettä...)
Puikot: Pitsi-Addit (80 cm pyöröt), koko 5 (olis saanu olla paksummatkin)
Langan menekki: n.200g

Huivi oli kaikin puolin nopea ja mukava kudottava. Lanka välillä tuppasi tarttua itseensä ja varsinkin kudottuun huiviin, koska on karkeaa, mutta se oli vain pieni miinus. Karkeudestaan huolimatta huivi ei tunnu käytössä pistelevältä. Varmistelin vielä ja lanoliinitin huivin (ohje neuvoo tosin uittamaan huuhteluaineessa, mutta lanoliinia sattui olemaan kaapissa). Lopuksi levittelin huivin kuivumaan lattialle. Olisi ehkä vaatinut pingottamisen, mutta ei ollut sopivaa paikkaa litimärälle huiville kuivua pingotuksessa. Ja minulle kelpaa näinkin.

Tuo punaruskea ei ole oikeasti noin kirkuvan värinen, vaan sellainen ketunvärinen. Langan värit vaihtuvat todella kauniisti, koska värin vaihto on tehty kehrätessä, ei värjäämällä valmista lankaa. Ja mikä parasta, koko 240g vyyhdissä ei ollut yhdenyhtä solmua.

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis huivi! Ja juuri tuollaisella kirjavalla langalla näyttää paljon paremmalle kuin yksivärisenä, tosin sekin varmasti tosi kaunis...

  Okei, lisätään se(kin) to do -listalle;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Myrmeli! Munkin mielestä tää vois olla tylsä yksvärisenä, mun mielestä yksvärisen huivin tarvii olla sit enemmän pitsinen, ilmava (kunnes toisin todistetaan).

  Voin muuten paljastaa, ettei ohjeen mukaan huiviin kuulu noi pystysuunnassa olevat reiät...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maippi. Priimalla on vastaavaa lankaa, mutta mielestäni näissä virolaisissa oli jotenkin kauniimmat värit, ei niin kirkkaat!

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)