maanantai 14. syyskuuta 2009

Väriterapiaa?

Vaiko terapian tarpeessa?


Minulla on muovikassillinen Novitan Wooleja. Tietenkin kaikki ovat eri värisiä keriä, paitsi sininen, sitä on vissiin 6 kerää. Kaikki kerät ovat tietty vajaita, paitsi tietenkin ne siniset. Yhtään en tiedä, paljonko kutakin kerää on käytetty, joten määrä on täysi mysteerio.

Äitini lahjoitti suurimman osan langoista kuviointi- ja raitalangoiksi. Osa onkin siihen käyttöön päätynyt. Mutta nyt ajattelin tehdä kassille jotain.

Monena päivänä hain kassin yläkerrasta, pyörittelin lankoja ja etsin väriyhdistelmiä ja vein kassin takaisin, seuraavana päivänä sama uudestaan. Kamalia väriyhdistelmiä, ei mitään suloista tai seesteistä tai kaunista (kuten esimerkiksi täällä tai täällä). Selasin vanhoja käsityölehtiä etsien mallia, parhaimpiin olisi tarvinnut niin paljon enemmän lankaa. Ja kaikissa luki, että tee langanjämistä, niinpä niin... Uskon yhä syvästi ettei tästä kassillisesta lankaa saa mitään kovin kaunista aikaiseksi, mutta Kaffe Fassettin kirjan innoittamana päätin sitten kuitenkin antaa langoille mahdollisuuden ja kokeilla virkkausta. Virkkuuttaa niin vietävästi! (Itse asiassa en ole tainnut virkata sitten yläasteen, eli en piiiiiitkään aikaan...)

Vähän jännittää, että mitä tästä tulee ja mihin asti innostus riittää. Neliöitä on kiva virkata, mutta tuo päättely ja yhdistäminen kauhistuttaa jo nyt. Tuleekohan tästä ikinä torkkupeittoa, nukenpeitto ainakin tai peitto talveksi pulkkaan tai kummallisia koristetyynynpäälisiä. Tai sitten joku saa kassillisen kaikenkirjavia neliöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)