maanantai 14. syyskuuta 2009

Väriterapiaa?

Vaiko terapian tarpeessa?


Minulla on muovikassillinen Novitan Wooleja. Tietenkin kaikki ovat eri värisiä keriä, paitsi sininen, sitä on vissiin 6 kerää. Kaikki kerät ovat tietty vajaita, paitsi tietenkin ne siniset. Yhtään en tiedä, paljonko kutakin kerää on käytetty, joten määrä on täysi mysteerio.

Äitini lahjoitti suurimman osan langoista kuviointi- ja raitalangoiksi. Osa onkin siihen käyttöön päätynyt. Mutta nyt ajattelin tehdä kassille jotain.

Monena päivänä hain kassin yläkerrasta, pyörittelin lankoja ja etsin väriyhdistelmiä ja vein kassin takaisin, seuraavana päivänä sama uudestaan. Kamalia väriyhdistelmiä, ei mitään suloista tai seesteistä tai kaunista (kuten esimerkiksi täällä tai täällä). Selasin vanhoja käsityölehtiä etsien mallia, parhaimpiin olisi tarvinnut niin paljon enemmän lankaa. Ja kaikissa luki, että tee langanjämistä, niinpä niin... Uskon yhä syvästi ettei tästä kassillisesta lankaa saa mitään kovin kaunista aikaiseksi, mutta Kaffe Fassettin kirjan innoittamana päätin sitten kuitenkin antaa langoille mahdollisuuden ja kokeilla virkkausta. Virkkuuttaa niin vietävästi! (Itse asiassa en ole tainnut virkata sitten yläasteen, eli en piiiiiitkään aikaan...)

Vähän jännittää, että mitä tästä tulee ja mihin asti innostus riittää. Neliöitä on kiva virkata, mutta tuo päättely ja yhdistäminen kauhistuttaa jo nyt. Tuleekohan tästä ikinä torkkupeittoa, nukenpeitto ainakin tai peitto talveksi pulkkaan tai kummallisia koristetyynynpäälisiä. Tai sitten joku saa kassillisen kaikenkirjavia neliöitä.

torstai 10. syyskuuta 2009

"Tumpputehdas"

Monen muun blogin innoittamana, varsinkin Neulovan Nartun, päätin minäkin perustaa pienen tumpputehtaan. Siitä tulikin kahden naisen (tai yhden naisen ja yhden naisenalun) yhteinen projekti. Minä toimitan tehtaassa neulojan virkaa ja 1-vuotias hoitaa lähinnä laadunvalvonnallisia tehtäviä tarkastaen materiaalin, työvaiheet, lopputuloksen ja työvälineet. Ei auta selittäminen, mitä mieltä laki on 1-vuotiaan työskentelystä...

Itseasiassa tämä yli-innokas yhtiökumppanini lähinnä hidastaa hommia, mutta onneksi tehtaan ei olekaan pakko tuottaa tumppuja kovin kovalla tahdilla, eikä kovin monia.


Että tällaisia lapasia lapsille. Vaaleanpunaiset ja ruskearaidalliset jäävät meille tytölle, poikaväriset matkaavat postin mukana toisen lapsukaisen kätösiä lämmittämään. Ehkä! Mies meinaan sanoi, että väriyhdistelmä ei ole oikein hyvä ja nyt mietin, että pitääkö uskoa vai kehtaako lähettää... (Sudenkorentokoriste ei jää pysyvästi tumppuihin, itse asiassa se lennähti pois parin kuvan jälkeen, hauska sattuma, kuvista piti valita siksi juuri tämä, vaikka toisessa olisikin värit olleet hieman paremmat.)

Kaikki langat Novitan seiskaveikkaa, turkoosi ja vaaleanpunainen ovat jotain ikivanhaa, vielä 100g kerissäkin, mutta laadultaan nykyistä parempaa. Olisi vaan päästävä eroon, vaikka eihän tumppuja kutomalla kovin suurta lankahävikkiä saa aikaiseksi!

torstai 3. syyskuuta 2009

Lumi-huivi

Nyt neulotuttaa. Ompelukone saa pölyyntyä pöydällä kaikessa rauhassa. Ehkäpä kohta ompeluttaakin, mutta nyt tuhotaan lankakeriä.

Malli: Lumi
Lanka: BC Garn Silkbloom Fino (Titityyltä) (45% silkkiä, 55% merinovillaa)
Langan menekki: ihan hitusen yli 100g
Puikot: Addin pitsipyöröt, koko 4,5

Tarvinneeko edes sanoa, että lanka on superpehmeää, aivan ihanaa. Tästä tulisi niin suloinen neuletakkikin. Mukavan laskeutuva lanka, jossa on herkullinen ja hienostunut kiilto. Vihreä väri ei ole ehkä omimpiani, mutta lanka tulikin Titityyn villalankaklubista yllätysvärinä. Tykkään kummiskin.

Malliin tein sen verran muutosta, että sileää kudoin 10 kerrosta lisää, kun epäilin huivin jäävän pieneksi. Ja kuten huomaatte, viimeistelyssä on luistettu, eli kastelin ja levittelin kuivumaan, ei ollut mahdollisuutta pingottaa, vaikka olisi kyllä tarvinnut. Mutte menee kyllä näinkin.

Mukava ja nopea malli neuloa. voisi tehdä useammankin vaikka lahjaksi, vaan tuskimpa, seuraavaksi taas jotain uutta.

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Uusi "perheenjäsen"

Kattokaa mitä sain! Eilen illalla tämä muutti meille.


Onhan se vähän vanha ja koottu kahdesta eri rukista ja vähän likainen ja vähän kunnostusta kaipaava, mutta minä olen niin innoissani. Näyttäisi siltä, että se on täysin toimiva kapistus ja kaikki osat ovat tallella. Lyhdyn rulla on vähän rikki, mutta korjataan tai koitetaan saada uutta, jos ei toimi rikkinäisenä. Lyhtyä pyörittävä nyöri puuttuu lunnollisestikin, mutta eipä taida olla suurikaan puute. Sanokaa nyt, jos multa tästä jotain oleellista puuttuu, itse en huomaa...

Nyt ilmoittautumaan kehräyskurssille!

Edit: Pääsin kurssille, toinen kursseista olikin jo täynnä. Innolla odotan marraskuuta! Siihen asti on aikaa pulata rukin kanssa muuten.