torstai 2. elokuuta 2012

Liian sopiva

Meidän lapset ovat kaikki, ainakin ennen pojan syntymää, olleet pieniä, Pirpana oli tähän asti suurin syntyissään ja hänkin vain 51 cm ja vajaat 3,5 kg. Oletin, että kun Pikkusiskokin oli alle 3 kg syntyessään, ettei tämä kolmaskaan iso ole. Ei siitä edes luvattu isoa.  Mutta kuten arvaatte, eihän se niin mennyt. Ei riittänyt 4 kg lähtöpainoksi pitkänhuiskealle pojallemme.


Tämän oli tarkoitus olla välikausihaalari, mutta se onkin sopiva juuri nyt. Oikeastaan se alkaa olemaan jo turhankin sopiva, eli nafti.


Kaavana käytin Ottobrenin Fairy Floss -kaavaa lehdestä 6/2011. Koko on 56.

Kiva kaava kyllä, mutta ei järin suuri, vastaa kyllä kutakuinkin kokoaan, poika kun on jo 55 cm pitkä. Saa siis tyttöjen nukke ulkohaalarin.

Edit: päälikangas on tuollaista tietyssä valossa hieman hohtavaa (ei tosin hohda noin paljon, kuvattu salamalla) ulkoilukangasta ja vuori mikrofleeceä, molemmat omista varastoista, joten taloudellisesti ei harmita.

7 kommenttia:

 1. Ei siis menny ihan niinku aattelit:D Näiden välikausi yms. asujen kanssa onki tarkempaa, trikoovaatteissa voi tehdä aika huoletta vähän ison ku menee sitten ainaki myöhemmin mutta näissä hankalampaa.. Mitä käytit vuorina?

  VastaaPoista
 2. Mulla tahtoo käydä just niin että tulee aina liian isoa, kun niin kovasti pelkään että tulee jo valmiiksi liian pientä. Ja sitten joutuu odottelemaan, että lapsi kasvaa siihen vaatteeseen... :D

  VastaaPoista
 3. TiinaSydän: Ei menny juu mun suunnitelmien mukaan alkuunkaan. :D Tässä jännään, että millä vauhdilla poika meinaa kasvaa, käykö edes talvihaalari, vai pitääkö hankkia sekin uusi. Vuorina tässä on ohut mikrofleece, eli ei me mitenkään näillä keleillä...

  Mutta parempi Leena noin päin! :) Mua harmittaa, kun ompelin kivoja vaatteita koossa 50 tuolle pojalle ja arvaa montakos kertaa ne kerkes oleen päällä...

  VastaaPoista
 4. Meillä meni niin, että tyttö syntyi kiloa isompana kuin veljensä (2,7kg - 3,7kg) ja oletin hänen kasvavan samaa tahtia. No, eipä kasvanut vaan paaaaljon hitaammin ja viime talveksi ostamani talvihaalari jäi täysin käyttämättä kun oli liian iso. Puolivuotiaana neiti oli selvästi pienempi kuin kumpikaan veli samassa iässä, yksivuotiaana sentään vähän lähempänä, vaikka pojatkin olivat pieniä ikäisikseen. Aina ei siis syntymäpainokaan kerro myöhemmästä kasvusta mitään.

  VastaaPoista
 5. Juu Christa, että koita tässä sitten ennustaa, ja tehdä ja hankkia kaikkea ennakkoon. :D

  VastaaPoista
 6. HIeno haalari. Mä en oo uskaltautunut ulkovaatteita ompelemaan olleskaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Yomm! :) Ei näitä pieniä, joiden ei tarvitse olla täysin vesitiiviitä, ole paha ommella. Saumojen teippaamisiin en ole minäkään vielä lähtenyt, se on kuulemma kurjaa puuhaa...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)