tiistai 7. elokuuta 2012

Vaaleanpunaisia tylliunelmia

Olen vaikka kuinka pitkään haaveillut tekeväni tytöille muhkeat tyllihameet keiju- ja prinsessaleikkeihin. Pari kivaa ohjettakin löysin netistä, mutta tyllin rypyttäminen ei sitten alkanutkaan kiehtoa.

Sitten törmäsin suomalaisessa nettikaupassa tyllinauhaan ja siitä se sitten lähti.


Kahteen tylliunelmaan meni 100m tyllinauhaa ja kolme "virkattua" hiuspantaa. Molemmille olisi riittänyt yhdet hiuspannat, mutta aattelin hameiden menevän näin pidempään. Molemmilla on siis vyötäröllä puolitoista hiuspantaa, johon solmin kolmeen kerrokseen tyllit. Toki tyllinauhan olisi voinut solmia myös leveän, tavallisen kuminauhan ympäri.


Pikkusiskolla on hempeämpi ja ihanan pitkä tyllihame.


Pirpanalla on saman kokoinen hame, mutta ilme on heti erilainen, kun käyttäjä on pitempi ja väri voimakkaampi.

Ja koska joku kuitenkin kysyy, niin ohjeet ja matriaalit saa Nappikauppa Punahilkasta.

Tahtoisin tehdä näitä vielä muutamat lisää, kaikissa mahdollisissa väreissä ja väriyhdistelmissä. Nämä ovat niin ihania, kuvat vaan eivät tee näille oikeutta...


11 kommenttia:

 1. oho,ompas pinkki. mulla on oman tytön tylliunelma vielä työn alla.

  VastaaPoista
 2. Aika söpöset. JA hyvä idea tuo hiuspanta. Mä oon mietinyt kummitytölle just tuosta kuminauhasta, mut tohon pantaan saa paljon muhkeemmin kyllä. :)

  VastaaPoista
 3. wow! Tosi kiva malli! Ite teen just nyt hiki hatusaa kahta tällaista http://www.makeit-loveit.com/2010/07/full-and-fluffy-pettiskirt.html Ihan järkyttävän paljon työtä...

  En tiennyt että nappikauppa Punahilkka myy tylliä rullissa, ja minä kun oon ettinyt hulluna sellaista... Ehkä pikkusiskolle pitäis tehdä tuo malli.

  VastaaPoista
 4. Ihanan pinkit! Tekis mieli tehdä tuollainen omalle murulle, mutta riskinä on ettei sen jälkeen päiväkotiin kelpuutettaisi mitään muuta päälle kuin tuo. ;)

  VastaaPoista
 5. Hei! Ihastelin noita lillestoffin kankaista tehtyjä luomuksia. Pakko kysyä, että kestävätkö pesuja kuinka hyvin? Ostamani Ej Sikke Lej:t ja Duns:it ovat keränneet enemmän tai vähemmän pesunukkaa ja haluaisin tehdä yhden tai kaksi todella siistiä tunikaa, jotka eivät pesuja säikähdä.

  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista
 6. Innolla odotan Unikuu sun tylliversiota! TUo pinkein on vähän tummempi luonnossa, aika säpäkkä, oikeastaan aika rock. :D

  Yomm,kiitos! :) Juu, tuohon pantaan saa lisättyä tosi kivasti volyymia, jos tahtoo. Kahdella kerroksellakin tuli kiva. AIka muhkeita tosin ovat olleet näkemäni kuminauhaankin tehdyt.

  Heidi, Nappikauppa Punahilkka vasta jokin aika sitten ottikin nämä nauhat myyntiin, ehkä siksi et ole törmännyt niihin vielä. Mutta huomattavasti vähätöisempi on tämä malli, kuin tuo, joka sinulla on työn alla. Ihana malli sekin, mutta mulla ei riittäis hermot. :D

  Kiitos Niina ja Anu! :)

  NorppaStiina, sä teet tietenkin kaksi tai kolme, että joku voi olla pesussa, eipä sitten tarvitsisi miettiä, mitä aamulla puetaan. :) Ja tietenkin vielä yksi ulkoversio!

  Kiitos Kerttu!

  Pirjo Moisio, Lillestoffit on parhaita trikoita, joihin olen koskaan törmännyt. Nuo mitä minulla on, ovat kestäneet todella hyvin pesuissa, värit ovat pysyneet loistavasti, eikä nukkaa ole tullut, kangas pitää muotonsa ja on painettu vielä langansuuntaankin. Ehdottomasti ostamisen arvoisia kankaita! Voittavat Dunsit mennen tullen! :)

  VastaaPoista
 7. Onpas söpö! Ite oon lolita, niin tollasii on tullu ihan ittelle tehtyy :) Nyt on työn alla "Smile ichiban ii onna"- tyylinen sateenkaari- tyllihame, vaikka on lolitan rajoja tullukkin rikottua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää vaan ei pysyny kauheen hyvän näköisinä, liian pehmeää tuo tylli. Lasten leikeissä nää muuttu sellaisiksi mytyiksi. Sateenkaari-tyllihame kuulostaa kivalle, en löytänyt heti googlella kuvaa, millaista meinaat, mutta itelle tuli kiva idea. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)