perjantai 7. syyskuuta 2012

Kaavakokeilu numero 1

Päätin osallistua haasteeseen, jossa pitää syyskuun aikana kokeilla neljää uutta kaavaa Ottobrenin lastenlehdistä. Heti kättelyssä on pakko todeta, että hirvittävän hankala haaste. Väkisinkin tahtoisi käyttää niitä tuttuja ja turvallisia kaavoja, varsinkin, kun tuo ompeluaika on hyvinkin rajallista. Toisaalta sitä huomaa olevansa hyvinkin kaavoihinsa kangistunut, joten lieneekin syytä vähän irrotella.
 
Tytöiltä puuttuu talveksi pitkähihaiset mekot kaapista.  Jotenkin koen hankalaksi pistää tytöille lyhythihaista tai hihatonta mekkoa kylmään aikaan ja paitaa alle. Siispä kesällä käytämme lyhythihaisia, talvella pitkähihaisia.
 

Mutta sopivaa mekkokaavaa olikin vaikea löytää. Niinpä muokkasin sellaisen Ottobrenin (4/2011) Dreamland-paitakaavasta. Kaava on kokoa 110, mutta reilusti jatkettuna ilman saumanvaroja. Hihojakin pidensin hitusen. Kaulanaukon rypytin ensimmäistä kertaa elämässäni framilonilla ja rakastuin siihen. Todella helppoa ja todella kaunis jälki, joskin mietin, pitääkö tuo kaulanaukko purkaa ja suurentaa ihan hitusen. Nyt vaan pitää sitten ostaa framilonia hurjasti lisää. Framilonilla rypytin myös hihansuut. Helmassa on lintu-applikaatio. Linnulla on jalatkin, todella pitkät sellaiset, jos oikein tarkasti katsoo.
 
Kangas on Eurokankaan ohutta joustofroteeta, todella passelia materiaalia tällaiseen lämpimämpään mekkoon, koska laskeutuu nätisti ja tuntuu ihanan pehmeältä päällä.


2 kommenttia:

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)