maanantai 30. syyskuuta 2013

Lämmintä ylle

Yöpukutehtailut jatkuvat. Tuo pikkumies ei öisin peiton alla pysy. Kiva tietenkin olisi, että kaverilla olisi kanssa lämmin ilman, että huoneessa tarvii nostaa lämpö trooppisiin lukemiin. Lämpötilan nostoa fiksumpi ratkaisu lienee yöpuku, jossa on myös nuo jalkaterät.

Kaupassa terällisiä yöpukuja on meidän tarvitsemassa koossa niukalti, jos ollenkaan, kun pikkumiehellä on myös astetta isompi jalka. Eikä valmista kaavaakaan löytynyt, joten muokkasin sen Ottobrenin (4/2013) Lil' Darlign paidasta ja Crawler potkuhousista.


Puku on sivusaumaton. Jalkateriä pidensin (ehkä hieman liikaakin) potkupuvun kaavasta. Yläosa on paidan kaavalla, mutta korotin ihan turhaan yläosaa. Seuraavan voin tehdä vähän lyhyempänä ja kapeammilla sukkaosilla, niin iltatouhuissa ei sitten tarvitse kompastua sukkiinsa.


Kangas on Nosh Organicsin superpaksua raitajoustofroteeta. Tällä tarkenee! Mutta harmikseni kankaan reunassa raidat menivät niin vinoon, että eivät kohdistu hihan saumassa, eikä kangasta ollut yhtään enempää, että olisi voinut leikata suorasta kohdasta. Mutta haitanneeko tuo?


Tästä tuli ihan mahdottoman kiva. Joutunen pyörtämään sanani siitä, etteikö tällainen retrompi väritys sopisi meidän pikkumiehelle.


Pirpana sai yhden pitkän yömekon lisää. Kaavana tässäkin on Ottobrenin (6/2009) Mocking Bird koossa 122. Ehkäpä teen vielä yhden mekon joustofroteesta, kun nämä pitkät mekot tuntuvat olevan nyt ainoat, mitkä kelpaavat.

Muistakaa osallistua vielä arvontaan, joka päättyy tänään!

4 kommenttia:

 1. Ihana raitahaalari. Terälliset on niin käteviä.... ja toisaalta sitten jos se muksu tykkää raivota sille puntille kun alkaa kiskoa sitä pois kuten sukkaa. Ei sillä tuskinpa teillä tapahtuu näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli tosiaan ihana, mutta oli kyllä inhaa leikattavaa noitten raitojen vinouden takia, mutta onneks sitä ei käytössä huomaa, kun kuitenkin edestä ja takaa kohdistuvat.

   :D Todennäköisesti, kun nyt mainitsit, niin ehkäpä meillä aletaan repimään noita puntteja. Toivottavasti ei. :)

   Poista
 2. Ihana unihaalari! Eikä nuo raidat unia varmasti haittaa :). Mietin, mitä jos kantapään yläpuolelle laittais pienen pätkän pehmeää kuminauhaa (siis takakappaleeseen), pysyiköhän jalat paremmin koloissaan. Ei oo siis itellä kokemusta, mutta jossain potkuhaalarissa oon joskus nähnyt semmoset viritelmät :D. Siis käytännöllisyydestä en tiiä, varsinkaan yöllä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) No sama kävi mielessä kyllä itselläkin, ja meillä on jossain haalarissa joskus ollutkin, mutta arvaas tekeekö mieli purkaa, että saisi sen kumpparin ommeltua tuonne nilkan kohdalle, mun nakkisormilla kun ei onnistu koneella varmaankaan? :D Paitsi että voishan sen kokeilla...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)