torstai 27. marraskuuta 2014

Hei me piirretään!

Meillä piirretään ja askarrellaan ihan kamalasti. Oikeasti, aivan kamalasti! Ei tarvitse kuin selkä kääntää, niin kynät ja paperit on levitetty lattialle, ja taidehetken jälkeen tuotosten ja silppujen määrä on mahdoton.

Olikin kiva päästä mukaan Buzzadorin Stabilo EASYergonomics expert -kampanjaan testaamaan asiantuntijoiden, opettajien ja eri-ikäisten lasten kanssa suunniteltuja, ergonomisia väri- ja lyijykyniä, sekä lyijytäytekyniä, jotka sopivat pieneen käteen. Kynillä on erityinen muotoilu vasen- ja oikeakätisille. Saamani paketti sisälsi kynät sekä oikea-, että vasenkätisille. 


Ensimmäiseksi otimme testiin lyijy- ja värikynät. Vaikka tuotepakkaukset ovat erilaiset vasen- ja oikeakätisille, todennäköisesti ostaisin itse vääriä kaupasta.


Saamassani Stabilo EASYcolors värikynäpaketissa on kuusi väriä: keltainen, oranssi, punainen, vihreä, sininen ja ruskea. Oikein kivat perusvärit. Olisin kaivannut joukkoon myös mustan, mutta lapsia ei haitannut. Näistä on olemassa myös pakkaus, jossa värejä on 12. Värikynien pakkaus toimii hyvin myös kynien säilytyksessä, ja pysyy kiinni.


Kynissä on urat helpottamassa oikean otteen löytymistä. Ja onhan ne hauskan näköisetkin. Lisäksi kynän malli on kolmiomainen. Kynä on myös mukavan paksu, jolloin siitä saa hyvän otteen. 

  
Stabilo EASYgraph lyijykynät ovat yhtä tyylikkäät ja käteen sopivat. Lyijy on HB, joka sopii niin kirjoittamiseen, kuin luonnosteluunkin.


Kynissä on hauskana ja käytännöllisenä yksityiskohtana paikka nimelle kynän päässä. Kynän päähän on merkitty myös, kumpi kätiselle kynä on tarkoitettu kirjaimilla ja värikoodilla; kuvassa on oikeakätisten kynät, vasenkätisten kynissä pää on keltainen.


Niin väri-, kuin lyijykynissäkin väriaines on sopivan pehmeää, ja niillä on helppo piirtää ja kirjoittaa, kun väriä tarttuu paperiin helposti. Terä ( väriainepötkö) on paksuhko, joten oletan, että se ei katkea helposti.Meillä testaukseen osallistuivat kaikki kolme lasta (ja toki minäkin). Nuorimmaisella on vielä tuo kynän pito vähän hakusessa. Tytöt ovat selkeästi oikeakätisiä, mutta poika käyttää usein vasenta kättä.


Itsekin testasin kyniä, ja kyllä nämä ovat omaankin käteen sopivampia, kuin ne perinteiset puukynät. Kokeilin myös oikeakätisenä vasenkätisten kyniä, mutta ainakin pikkukokeilulla ne tuntuivat sopivan sormiini kutakuinkin yhtä hyvin. Ehkä eron huomaa, kun kirjoittaa puolituntia yhteenmittaan.

Kaikenkaikkiaan erittäin laadukkaan tuntuiset kynät. En näe mitään syytä, miksi en ostaisi näitä lyijykyniä ensi vuonna koulunsa aloittavalle esikoiselleni, tai muillekaan lapsistani. Mieltä ilahdutti myös se, että näissä käytetty puu tulee vastuullisesti viljellystä metsästä.

#buzzadorEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)