keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Runoratsut

Koitetaas laittaa blogi ajantasalle tekemisten suhteen. Vaikka täällä on ollut hiljaista, niin ompeluhuoneessa ei. Vaatetta on syntynyt omaan perheeseen ja muillekin.

Ihastuin Selian Runoratsun hempeänvaaleanpunaiseen väriin, samoin tytöt.


Isommalle leikkasin tunikan Ottobrenin Pupunen-kaavaa (4/2012) pohjana käyttäen. Kaava on paita, joten vain pidensin ja levensin helmaa ja sitten olin harmissani, että miten saan kankaan riittämään pikkusiskollekin. Leggarit on tehty Noshin farkkucollegesta Ottobrenin Ropina-kaavalla (6/2012). Tuo farkkucollege ei ole paras mahdollinen materiaali leggareihin, joustaa kuitenkin aika vähän, ja tyttö tykkää vähän joustavemmista ja väljemmistä vaatteista. Tai ainakin juuri tuona aamuna näistä ei hittiä tullut.


Aikani kangasta pyöriteltyäni ja kaavoja soviteltuani, sain vielä pikkusiskollekin paidan. Käytin kaavana Ottobrenin Autumn forest (4/2014) -paitakaavaa, jota muokkasin hihoista alaspäin leveneviksi, jotta sain pussihihat. Helmaa olisin pidentänyt, jos kangasta olisi riittänyt. Pikkusisko on reilun metrin mittainen, paita on kokoa 110. 

Kovasti muuten häiritsee, että ko. lehdellä on kaksi paitakaavaa samalla nimellä, toinen on hoikan lapsen paitakaava lehdessä  4/2012. Tuo hoikan lapsen kaava onkin yksi lemppareistani. Mutta tässä tulee menemään vielä valmiiksi piirretyt kaavat sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)