perjantai 22. toukokuuta 2009

Emäntäpaita ja trikooteltta

Sain vihdoin kuvattua valmistuneet Imket. On muuten vaikea kuvata itse itseään, eivätkä kuvaustaitoni muutenkaan ole kuin välttävät. Ehkä näistä kuitenkin jotain näkee.

Tämä on se, jonka hihoihin kangas ei sitten riittänytkään. Näin jälkikäteen on hyvä keksiä, että Iinulla olisi ollut myynnissä valkoista puuvillaa, johon oli prodeerattu lehmiä, olisi voinut olla aika hauska tässä emäntäpaidassa. Mutta jotain lisää tämä paita kaipaa, eikö? Ehkä näette tämän täällä vielä uudelleen tuunattuna...Tämän version kangas on Nanson trikoota. Näyttää teltalle. Sen siitä saa, kun ei ole kokoa 36 eikä edes 40. Mutta silti mietin, että kokeilisinko sitä pienempääkin kokoa... Tai otanko hieman sisään sivusta. EN siis myönnä vieläkään oleavani isommanpuoleinen.


Kaikesta huolimatta - kuten ehkä huomaatte- tykkään tästä kaavasta paljon. Ehkä siis vielä pari lisää, hieman kapeampina ja pidempinä. (Tai sitten tarvitsen uusia kaavoja...)

8 kommenttia:

 1. Kiva löytää näitä minulle uusia käsityöblogeja. Ihan hyvältä näyttää. Tuo punainen on oikein hyvä! Ei tarvitse mielestäni mitään lisää. - Hmn, mietin, että onko toi trikoo haastavampi? Puuvillakangas laskeutuu suorana, trikoo myötäilee? Haluaisin kokeilla tuota kaavaa. Vähän jännittää kun olen tälläinen päärynävartalo.

  VastaaPoista
 2. Emäntäpaita on jo tuunattavana, tuohon etukappaleen poikkileikkaukseen tulee rypytys ja joko polvekenauha tai pitsi tai ainakin rypytys, istuu niin paremmin minulle.

  Tässä minulla trikoo ei myötäile, vaan on, noh, telttamainen. Riippuu paljon trikoostakin. Tämä on kamalan raskasta ja "roikkuvaa" trikoota. Ompelun kannalta trikoo on kyllä haastavampi, mutta minä päätin tällä kertaa vedellä kaikki käänteet ihan tavallisella suoralla, koska eivät joudu venytykseen, joten oletan saumojen kestävän.

  Ei muuta kuin kokeilemaan kaavaa! Kannattaa! Kokeilee vaikka halvemmalla kankaalla ensin yhden version. Ja tosiaan, takakappale kannattaa tehdä kahdesta osasta, istuu paljon paremmin niin.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja paitoja! Sullahan alkaa vaatekaappi sitten kohta paisua, kun alat tehdä itselle uusia vaatteita;)

  VastaaPoista
 4. Myrmeli: Ei ole pelkoa vaatekaapin paisumisesta, se on onneksi iso, mutta täynnä vääränlaisia ja vääränkokoisia vaatteita. Kukahan ne sinne on laittanut? ;)

  VastaaPoista
 5. Usein jollakin nauhalla saa painopisteen muutumaan vaatteessa tai yksityiskohta, esim. rusettinauha (ohut) jommalle kummalle puolelle paitaa ylös. Itse laittaisin mustan nauhan kevyelle rusetille valumaan "noin" keskeltä kaula-aukosta ja nauhan päät eri korkeudelle (kenties puuhelmi tai jotakin painoksi)! Kehittelehän... Entäpä pitsinauha- voisi tuoda jännitettä pyöreäänkuosiin...
  Tasku tai muu somiste (kangaskukka)...
  Ihmisiä saa ja pitääkin olla erikokoisia! kanna arvokkaasti Luojan luoma kehosi!

  VastaaPoista
 6. ja vielä... Noin korkealle tuleva kaula-aukko rypytyksin tekee pulleamman vaikutelman kuin esim. V-aukko tai suorakaiteen muotoinen. Tämän neuvoi mulle yksi ihana vaatemyyjä. En ollut itse hoksannut!

  VastaaPoista
 7. Ruudullinen emäntäpaita on tosi suloinen ja varmasti ilmava pitää helteelläki. Voisiko toista samalla kaavalla (nyt esim sininen väri)tehtyä paitaa kokeilla vaikka tummansinisellä hihalla ja ei ihan noin rypyttäen, vaan jättäen hieman lepattamaan. Kirjailu hihaan (perhonen, lintu tai iso nappi, joloin katse kiinnittyisi ylös...)

  VastaaPoista
 8. KIITOS Anonyymi! Niin paljon ideoita, kun ehtis ne toteuttamaan. Tuon kukikkaan kaulanaukkoon voisikin laittaa pidemmän kuminauhan, muuta tuskin sille teen, kun on omaan makuuni liian lyhyt, mutta tuo idea taskusta ja nauhasta kaulanaukossa on loistava ja muutkin. Mä teen vaan aina liian yksinkertaisia, vaikka pikkujutuilal saisikin ilmettä ja kiinnitettyä huomiota kiloista pois. Kommenttisi antoivat minulle paljn inspiraatiota, kiitos!

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)