tiistai 26. tammikuuta 2010

Vauvajuttuja

Tällä kertaa pientä kivaa vauvajuttua...

Näistä ruokalapuista tuli mielestäni todella suloiset. En tiedä raaskinko sittenkään antaa pois... Älkää antako sen tosiasian häiritä, että kankaat ovat rypyssä. En ole uskaltanut silittää, sillä kangas on kerniä (Finlaysonin). Nyt on sekin jämäpala tuhottu pienenpientä tilkkua lukuunottamatta. Sydännappi ja mininapit ovat TilkkuSadulta. Muut napit omista (alunperin äitini) varastoista. Kaavana on käytetty äitiyspakkaukse (2008) ruokalappua.

Tämän setin junasukat valmistuivat jo aikoja sitten, mutta laitoin ne vielä tähän yhteiskuvaan, sillä tumput on tehty näiden kavereiksi (näihin ei ole mitään erillistä ohjetta). Pipon ohje on Dropsin. Tuo pipon ohje on siinä mielessä mukava, että kokoja riittää aina 4-vuotiaalle asti.

Ohje: Pipo Dropsin, junasukat täältä, tumput oma muunnelma
Lanka: Teeteen Alpakka
Menekki: koko settiin 60g, tumppuihin ja pipoon yhteensä 35g
Puikot: 2,5 ja pipoon 3

3 kommenttia:

 1. Kiva setti! Perushyviä käytössä ja lämpöisiä. =)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Nuo ruokalaput on hauskoja noilla ruudullisilla kanttinauhoilla ja koristeilla. Kiva idea! Ja tuo setti! Harmi ,ettei ole ohjetta. Olisin melkein voinut testailla. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Heidi! Novitan ohjeella olen joskus Pirpanalle tehnyt tuon pipon ja on ehkä toimivin malli pikkuvauvalla. Junasukkia kokeilin ensimmäisen kerran,mutta väittävät, että pysyvät hyvin jalassa. Langan pitäisi ainakin olla lämpöistä ja kutiamatonta :)

  Kiitos NorppaStiina. Tumput neuloin aluksi suunnilleen tuon junasukan aloituksen mukaan, mutta silmukoita oli vain 36. Eli 12 kerrosta 2o 2n joustinta ja sitten 4 krs nurjaa, 4krs sileää, 4krs nurjaa ja 10 krs 2o 2n joustinta. Sitten vaan sileää (olisko ollu 24krs), kunnes kavennetaan ja päätellään. Helppoa!

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)