maanantai 11. tammikuuta 2010

Yöppäreitä

On sitä jotain taas tullut ommeltuakin, suureen tarpeeseen Pirpanalle yöpukuja. Miten tuo lapsi voi kasvaa taas yhdestä vaatekoosta ulos?
Kirahvikuvioinen trikoo on Marimekon tehtaanmyymälästä (kiitos ystävälleni) ja alimmaisen vetoketjullisen puvun trikoo on joko Eurokankaasta tai Triteksiltä, epäilen kyllä nyt Eurokangasta. Halpaa sen on ainakin täytynyt olla.

Molempien kaavat ovat Ottobre Designin.

Että olen tumpelo noiden trikoiden kanssa, lähinnä kanttaamisessa, resorit ja muut menee kyllä. Pidän enemmän tuosta kirahvikuvioisesta puvusta malliltaan, mutta että oli vaikea ommella, varsinkin päänaukko, kun minusta ohjeet olivat huonot tai ainakaan en niistä ymmärtänyt, että miten kuuluisi oikeasti tehdä, siispä pähkäilin ja sovelsin, eikä priimaa tietty tullut. Joskin trikookantti vetää monessa kohdassa hieman, varsinkin lahkeissa, mutta ei haittaa. Harjoitellaan! Kai vielä joskus opin kanttauksen salat. Ja käyttötarkoituksessaan puku palvelee silti hyvin.

Kirahvipuvun kaavaa on vielä sen verran pakko kommentoida, että aika poikkeuksellinen Ottobren kaava, koska lahkeisiin ei tarvinnut lisätä mitään, tarpeeksi pitkät kerrankin. Vartalo-osaa saisi ehkä jatkaa vähän. Pirpanalla on kyllä kuvassa ihan täysi vaatekerta puvun alla ja paksu kestovaippa, yöllä mennään ohuemmin.

5 kommenttia:

 1. Hienoja! Tuo kirahvikangas on aivan ihana! Mun silmään näyttää tosi hyvältä. Mulle nuo kanttaukset teettää aina päänvaivaa ja hampaiden kiristelyä. En ole uskaltanut lähteä tuollaista mallia edes kokeilemaan kun pelottaa tuo haarassa kulkeva pitkä kanttaus.

  VastaaPoista
 2. Hienot yökkärit! Minäkin tykkään tuosta kirahvikankaasta tosi paljon, varsinkin tuollaisena vaaleanpuna-lime -versiona.

  Kanttauksien kanssa minäkin saan hampaita kiristellä - - - sitä kuvittelee välillä oppineensa, mutta sitten resoreissakin on niin erilaisia joustolta ja palautuvuudeltaan, että ei tuu ihan priimaa, ei. Mutta käyttöönhän nuo kaikki ovat päässeet, joten sekin on jo hyvä se.

  VastaaPoista
 3. Kiitos NorppaStiina! Kohtaloani minäkin uhmasin ja aattelin, ett kokeillaan, kyl siihen varmaan on hyvät ohjeet. Noh, ens kerralla sit voi yrittää paremmin. Ja toisaalta, jos se harjoittelu sit tekis mestarin tai edes kohtalaisen :)

  Kiitos Hiipu! Kirahvikangas on kyl kivaa. Valkkasin limet kanttauksetkin, ett tulis vieläkin reippaampi haalari. Väritykseen olen siis tosi tyytyväinen. Mut nuo kanttaukset... Purkaan en silti ala, vihonviimeistä hommaa... Sepä siinä, kun nuo resorit on niin erilaisia, toisia ei saa juuri venyttää, toiset pitää venyttää ihan tiukalle ja lörpähtävät silti. Mut ehkä mä viel opin :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Onko nuo kokoa 86 vai 92cm?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Myrmeli! Molemmat ovat kokoa 86, mutta vetoketjullinen on huomattavasti pidempää mallia. Itse asiassa Pirpanalla oli vielä käytössä pari 74 senttistä, kunnes ne jäi 80 senttisten kans pieniks, niis tosin oli pidemmät resorit lahkeissa ja hihoissa, uskon siis tämänkin menevän jonkin aikaa...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)