maanantai 8. maaliskuuta 2010

Ostettu, saatu ja tuhottu

Perjantaina suunnitelmat menivät totaalisesti uusiksi, kun herättiin Pirpanan kanssa vasta aamulla puoli yksitoista. Päivästä tuli loistava shoppailureissu Tampereelle, Triteksille tietty.


Yläkuvan vasen trikoo ja koiratrikoo ovat pakalta, muut ovat kilopaloja. Alakuvassa raidallinen trikoo on oikeasti eri väristä, tummaa luumua ja oliivinvihreää, kuten reunimmainen ohut collegeneuloskin. Raidallisesta tulee leggareita tai paitaa ja vihreästä suunnittelin mekkoa leggareiden kaveriksi tulevaksi syksyksi. Tässä ei olla päästy edes kevääseen, kun minä jo suunnittelen syksyä... Tietenkin mukaan tarttui paljon yksivärisiä trikoita ja resoreita ja joitain muitakin kuviollisia, mutta loput kuviolliset menivät jo äidilleni. Ainakin perjantaina valikoimat olivat aikas hyvät...

Ja katsokaa, mitä minä olen saanut. Työkaveri entiseltä työpaikalta lahjoitti minulle kasan Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan tapetttipaloja korttiaskarteluun. Raaskiiko näitä edes käyttää, jos vaan silmäilee ja ihastelee?


Ja sitten se tuho-osasto. Meillä koirat ovat rikkoneet kasan lakanoita (joo, silloin kun vielä pääsivät sänkyyn ja niitä oli kaksi). Lakanat ovat muuten käyttökelpoisia ja kunnollisia, mutta niissä on reikä siellä, toinen täällä. Enhän minä ole raskinut Finlaysonilaisia heittää roskiinkaan, vaan ovat pyörineet tuolla laatikossansa. Nyt ompelin niistä Pirpanalle aluslakanoita ja pussilakanoita. Joskin kuvassa olevat punavalkoinen ja mustavalkoinen pussilakana ovat kyllä ihan Ikean uutta kangasta, mutta lisäsin mustavalkoiseen vanhasta aluslakanasta helmaan pätkän, jotta lakana peittää peiton pesunkin jälkeen. Ikean kangaspakassa kun kangasta on tasan 3m ja peitto on 1,5m korkea. Myönnän, ei ole värit yhtään puolitoistavuotiaan pikkutytön, mutta kuitenkin aika makeet, etten sanoisi. Voipi olla, että tuohon virtahepolakanaankin joutuu ompelemaan vielä jatkopätkän, niin hilkulla nuo Ikealaiset ovat.


Tämä on nyt tällainen välibloggaus. Mielenkiintoisempaakin (ja hermoja raastavaa) on tekeillä, mikäli koskaan valmistuu. Eilen jo jätin kesken koko homman ja siirryin syömään suklaata ja siitä sitten ompelemaan lakanoita. Ei ole minua ja napinläpiä tarkoitettu toisillemme, eikä varmaan ulkoilukangastakaan, eikä ainakaan nykyisen ompelukoneen kanssa. Oikeanlainen paininjalka voisi tietty auttaa tai se teflonteippi, mutta eipä sitä taida tähän hätään mistään saada.

9 kommenttia:

  1. Noi kankaat on kyllä aivan syötävän ihania pikkutytön kankaita! Voin jo kuvitella, mitä kaikkea ihanaa niistä saa tehtyä!

    Ja upeita nuo "askartelu"materialitkin!

    Tsemppiä ompeluun! Kyllä siitä hyvä tulee =)

    VastaaPoista
  2. Ihania kankaita! Tuonne triteksillä on pakko käydä jahka tre tie vie, tosi monella ollut blogeis sielt ostettuja ihania kankahia :).
    Tsemppiä ompeluun! Joskus vastustaa, mut kyl pieni preikki auttaa aina :D

    VastaaPoista
  3. Voi, ihania! Minä en saa ajella Triteksiin, kun entisetkin on tuossa pussissa vielä. Mutta, arvaas vaan, että tekis mieli. Aivan ihania nuo tapettipalatkin.

    Vai vaativaa? :) Tsemppiä urakkaan! Mulla on pojan maastohousut siinä vaiheessa että pitäis "taikoa" se vetoketju siististi paikoilleen -tökkii pahasti. Kun pitää tässä sivussa vielä lukea lääkeaineopin tenttiin, olis aika päivittää lääkeosaamiseni töissä. Heh, siinä hyvä syy ommella -ettei tarvis lukea.

    VastaaPoista
  4. Kerrassaan ihania kankaita! Ihan vihreänä kateudesta :) Täytynee minunkin pistäytyä naapuriin ostamaan noita ikealaisia, sen verran kivoilta ne tuossa näyttävät! Ja ihania nuo tapettipalat, mukava kun ystävä noin muistaa.

    VastaaPoista
  5. Vahingossa löysin blogiisi surffailujen kautta. Kivoja käsitöitä olet tehnyt, nuo aikuisten vaatteet olivat tosi mukavan näköisiä, vähä syyhyttää itseäkin kokeilla tuota sifonkitunikaa... :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille tsempistä! Uskalsin tänään tarttua uudelleen tuohon tekeillä olevaan takkipahaseen ja ostaa siihen jopa vetoketjunkin. Huomenna taistellaan lisää sen kanssa.

    Sani, Triteksillä kannattaa tosiaan käydä vähän kauempaakin (ja varata paljon rahaa mukaan). Siellä on Nanson trikoiden lisäksi muitakin trikoita ja todella laaja valikoima resoreita. Ja hinnat ovat ihan omaa luokkaansa, resoritkin vain 6e/m...

    Nimelda, tuo sifonkitunika on helppo malli ja päällä tosi mukava. Joskin minä olisin tarvinnut hieman pidemmän, kun tuota mittaakin on kertynyt, näyttäisi paremmalta hitusen pidempänä meikäläisellä.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania kankaita! Minunkin ompelukset tökkii... Nyt olis intoa tehdä, mutta ompelukone vuorostaan kenkkuilee... =(Viimeviikolla poikkesin rautakaupassa hakemassa maalia kaapin pintaan ja sain reissulta myös poistuneita tapettikirjoja ja ihan muutaman kokonaisen rullankin. Niissä vain ei ollut aivan noin kivoja kuoseja. Mutta eiköhän näistäkin jotain saa aikaiseksi... =)

    VastaaPoista
  8. Heidi: Mikään ei ole niin rasittavaa ja innostusta "syövää" kuin epäonnistumiset ja takkuavat koneet. Toisinaan tauko auttaa, toisinaan sittne homamt jää kokonaan kesken... Kuulemma noita poistuneita tapettimallikirjoja kannattaa välillä kysellä maali- ja rautakaupoista. Kelpoista askartelumateriaalia!

    VastaaPoista
  9. Ihania kankaita! Täytyy kyllä suunnitella kesäreissua Tampereen suunnalle, jos vielä hinnatkin on kohdillaan.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)