tiistai 19. lokakuuta 2010

Harjoitus-Dumbot

Tänään, niinkuin monelle muullekin, tipahti postilaatikkooni uusin Ottobre Design (6/2010). Lehti on täynnä toinen toistaan kivempia malleja, mitkä houkuttelevat ompelemaan. Aion kokeilla vaikka mitä kaavoja, mutta ensimmäisenä kokeilin Dumboja Pirpanalle koossa 92.


Pirpana käyttää housuista kokoa 98, mutta kuten arvasin, kokoa pienemmät sopivat näistä hyvin, kunhan vetäsin saumurilla sivusaumoista hitusen pois. Seuraaviin teen seuraavat muutokset: ei samanvaroja kuin haarasaumoihin, huolittelut sillä alushousukuminauhalla, myös vyötärölle tai sitten vyötäröltä saumanvarat ja vähän ekstraa pois ja matalampi resori. (Ei sillä, hyvin nämä istuvat, mutta voisivat olla matalemmat.) Enkä käytä huolittelussa koneeni kaksoisinterlock-ommelta, ei soveltunu ainakaan tälle kankaalle, jälki jalansuissa on ruma, mutta en pura, nää on kuitenkin vaan pikkarit...

9 kommenttia:

 1. Samaa mieltä lehdestä, tekis mieli kokeilla joka mallia tytöille!!
  Noita pikkareita pitää kans tehdä,kiva kun kerroit kaavan vioista.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kaavan tiedoista. olen ompelemassa noita omalle tyttärelleni :)

  VastaaPoista
 3. Riikka ja 5ara, meidän Pirpana on todella hoikkeliini, normikokoiselle lapselle menee varmaan oikeassa koossakin tai ainakin ilman kavennusta, mutta korkeutta on mun mielestä liikaa. Riippuu kyllä varmaan lapsen mallistakin.

  VastaaPoista
 4. Mulla taas tuli pettymys, kun selasin tuota lehteä. Koossa 80 ei pojalle ollut oikein mitään. Täytyy kai ruveta tekemään jo vaatteita ensi vuotta varten :)

  VastaaPoista
 5. Sepä siinä onkin, että tytöille on aina ja kaikkialla kaikkia ihania neulemalleja, kaavoja ja valmisvaatteita niin, ettei osaa päättää, mitä tekee tai ostaa. Pojille näyttäisi olevan huonommin valikoimia tai ainakin väärässä koossa. Poikien kaavoja en katsellut sillä silmällä, että mistä koot alkoivat, mutta voihan aina kaavaa pienentää vaikka yhden koon, jos kaava ei ole kovin monimutkainen. Itse harrastelen tuota suuntaan ja toiseen aina välillä.

  VastaaPoista
 6. Itsekin selailin jo eilen lehteä ja kuinka ollakaan, juuri samat pöksyt (molemmat) iskivät heti minuunkin kokeiluuni. En kuitenkaan vielä ole päässyt ompelemaan asti, joten tosi kiva lukea onnistumisia ennen sitä!!! :-)

  VastaaPoista
 7. Henna: Tää Dumbojen kaava tulikin kuin tilauksesta, meinasin jo itte kopioida pikkarikaavaa kaupan pikkareista, kun missään ei ole ollut vauvamallia lukuunottamatta. Ja hyvä kaava onkin. Näitä sitten vaan sarjatyönä ompelemaan... :)

  VastaaPoista
 8. Kivat, tykkään tästä sateenkaarikankaasta. Minäkin innostuin uusimmasta lehdestä ja pikkari kaavat odotteleekin tuolla jo. Korkealta mallilta kyllä näyttää munkin silmään ja ajattelinkin heti madaltaa.

  VastaaPoista
 9. Inkeliina: Madaltaminen kannattaa, kaava on kyllä korkea, mutta muutoin hyvä malli.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)