keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Milla-trikoohousut

Mainitsinko jo, että uusin (6/2010) Ottobre Designin lehti on äärettömän inspiroiva? Tänään kokeilin Milla-trikoohousujen kaavaa koossa 98 "hyvällä" menestyksellä. Kaava on loistava ja toimiva, itte vaan vähän töpeksin mm. kiinnitin rusetin niin, että koko puntti oli kiinni. Ja kyllä, tietenkin kiinnitin rusetin oikein kunnolla, että purkaminen olisi mahdollisimman hankalaa.


Ja vaikka mittasin Pirpanasta, niin silti vyötärökuminauha jäi hieman liian löysäksi. Noh, korjataan, sekin...


Lahkeensuuhun laitoin 2cm saumanvaran ja resorista tuli sentin, puolitoista pidempi, en viitsinyt leikata, kun sattui muuten olemaan passeli palanen resoria ja oletin mallin olevan liian lyhyt, kuten Ottobrella yleensä. Yllättäen tämä kaava ei olisi välttämättä tarvinnutkaan lisämittaa lahkeisiin, mutta mitäpä tuosta menevät pidempään. Kuvassa resori on taitettuna kaksinkerroin, eli nämä menevät todella pitkään joka tapauksessa. Puntin rypytys tulisi ehkä paremmin esille, jos housuissa ei olisi tuota ekstramittaa.


Kankaana käytin joulunpunaista velouria, joka on ostettu taannoin Eurokankaasta. Aika ohutta velouriksi, ja 100% puuvillaa. Rusettien pilkkunauha on Sinellistä. Ostin kerralla useampaa väriä ja monta värivaihtoehtoa vielä jäi ostamatta. Sinellissä on todella hyvät valikoimat erilaisia koristenauhoja askarteluun, mutta minä käytän niitä ompeluksissakin. Hinnat eivät päätä huimaa.


Neiti alkaa olla levoton kuvattava, nyttenkin takan kyljestä rapsittiin kuvatessa mukava määrä pikkukiveä lattialle, kuten kuvista näkee... Punainen on kamala väri kuvata, eikä tämä hämäryys auta yhtään asiaa, nämä ovat ainoat väreiltään onistuneet kuvat, joissa housujen malli ei kuitenkaan pääse tarvpeeksi esille.

11 kommenttia:

  1. Sain lehden eilen ja tosiaan on inspiroiva. Suloiset pöksyt olet ommellut.Ihanan joulun punaiset. Se trikoinen liivihamekin oli kiva - ja sattaisi se isoin koko 134 cm vielä meidän neidille sopia -isontaa sitten vähän -heh- johonkin suuntaan.

    VastaaPoista
  2. Sä se ehdit! Kiva kun kuulee malleista, näitä housujakin on meillä listalla...

    VastaaPoista
  3. Kiva nähdä heti kauniita toteutuksia uudesta lehdestä! Tämä malli houkutti itseänikin.

    VastaaPoista
  4. Kivan malliset on kyl nämä housut :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Eliisa! Sitä trikoomekon kaavaa (mm.) meinasin minäkin kokeilla.

    Kiitos Riikka! Nyt sattumoisin "ehdin". Kotihommia olisi kyllä, mutta päätin vain ottaa ihan "terapian" kannalta tämän päivän, kun tuntuu, että mitään ei oikein saa aikaiseksi, hämäryys tekee ameebamaisen olotilan... :) Lisäksi Pirpana tartti oikeasti punaiset pöksyt, niin pakkohan kiva kaava oli heti kokeilla.

    Kokeilemaan vaan AnniP. Musta on kivaa kanssa katsella ihmisten toteutuksia ja lukea huomioita kaavoista. Siksipä jaan myös omia huomioita mielelläni. Lisäksi ne jäävät tänne näppärästi muistiin, niin tietää sitten seuraavalla kerralla ommellessa. Mä oikeasti etsin blogistani, että missäs lehdessä mikäkin kaava oli ja olikos jotain korjattavaa.

    VastaaPoista
  6. Sani: Juu, nää on hauskat ja helpotkin ommella. Muistelisin, että vähän vastaava malli oli joskus aiemminkin, mutta en siihen innostunut, nyt tykästyin ja teen kyllä toisetkin ja ehkä isompaakin kokoa.

    VastaaPoista
  7. Oi kun on ihanat ja niin ihanan punaiset vielä :)

    VastaaPoista
  8. Kivat väriläiskät!
    Katselin kanssa uutta lehteä kaupassa,mutta jätin vielä hyllyyn...kivoja kaavoja mutta koot loppuu 140,enkä millään viitsi sarjoa;)
    Totta puhut tuosta valosta...

    VastaaPoista
  9. Kivat housut. Meidän Poika tarttis kans hoitoon uusia perushousuja, kun se on mennyt venähtämään ihan salaa. Toi kaava vaan ei taida olla ihan kovin poikamainen ;)

    Mä tykkään resorillisista housuista just sen takia, että niille tulee mukavasti käyttöikää, kun ensin voi pitää housuja vaikka niin, että koko resori on lahkeen sisäpuolella ja sitten myöhemmin kääntää sen esiin.

    Täytyy vielä uudelleen kiittää kauniista kommentista mun blogiin <3

    VastaaPoista
  10. Kiitos Samma! Kokeilepas Ottobren Saimia (1/2009), se on peruskaava, lehdessä housut on tytöllä, mutta kaava on kyllä ihan sopivainen pojallekin. Helppo ja mukava kaava ja nopea, sillä sivusaumoja ei ole.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)