torstai 16. joulukuuta 2010

Joulukoristeita

Meidän piti Pirpanan kanssa muovata askartelusavesta öttiäisiä, mutta koska savi oli niin kamalan kovaa, päädyimme tekemään joulukoristeita.


Muovasin savesta levyjä ja piparimuoteilla painelimme yhdessä sydämiä ja pari ympyrää. Ympyröihin pirpana sai "piirtä" tikulla kuvioita ja tökkiä reikiä. Sitten minä tein koristeisiin rei'ät ja jätimme työt kuivumaan. Tämä savemme on jotain sellaista, joka kuivuu kovaksi, eikä sitä tarvitse paistaa tai keittää tai muutenkaan kuumentaa.


Myöhemmin kiinnitimme sitten satiininauhat ja voilá.

Musta näistä tuli aika symppikset. En yrittänytkään tehdä mitään supersiloista ja teollisen näköistä, vaan noissa on ronskisti sormenjälkiä ja epätasaisuutta. Savea on vielä vaikka kuinka, taidamme askarrella lisää sydämiä, kenties jopa varastoon, vaikka niitä aika paljon teimmekin jo.

4 kommenttia:

 1. Todella kauniita! Mistä ostit tuota savea? Ja minkä merkkistä? Olis kiva kokeilla itsekin tuota. :)

  VastaaPoista
 2. NorppaStiina: Kiitos! Muistelisin, että olen tuon saven joskus ostanut Sinellistä, mutta varma en ole. Paketissa lukee mm. Eberhard Faber, Modelling clay ja Efa plast classic. Ja tämä on kuulemma "similar to china clay". Eli jotain sellaista tämä on. Kuivumisen jälkeen tätä voi maalata ja käsitellä muutenkin, esim. hioa.

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Saatanpa varastaa idean, jos meidän pojat innostuisi kanssa tekemään koristeita!

  VastaaPoista
 4. Myrmeli: Kokeilkaa ihmeessä. Näitä oli ihan kiva tehdä. Pirpana tykkäs piirustamisesta ja muotilla painelusta, mutta sehän nyt tahtookin tehdä kaikkea, mitä äitikin. Ajattelin, että noita pyöreitä olis kiva tehdä joka jouluksi uusi, sellainen vuosikoriste, toki säilyttäen kaikki vanhatkin.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)