sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kokomerkintöjä

En ole vielä merkinnyt kokoja itsetehtyihin vaatteisiin. Aluksi en nähnyt sitä tarpeelliseksi ja sitten en raaskinut ostaa kokomerkintälappuja. Lopulta totesin kuitenkin, että kokolaput voisivat olla näppärät, kun Pirpanan vaatteet periytyvät Pikkusiskolle, mutta koska molemmat tyttömme ovat herkkäihoisia atoopikkoja, en kuitenkaan halunnut kokolappuja niskaa ylimääräisesti kutittamaan.

Näin minä asian lopulta ratkaisin:Tekniikkaa en sen enempää selitä, kun se varmaan on kaikille tuttu, mutta kysykää jos haluatte vinkkejä.  Tulostin siis ensin tekstin kuvineen peilikuvana siirtokuvapaperille (onkohan se sen nimistä?) ja sitten silitin kuvan suoraan vaatteeseen sen sijaan, että olisin tehnyt varsinaisia kokolappuja.

Ja tottakai, kun kerran oli tarkoitus kuvata tämä idea, niin kokomerkintä tietenkin hieman epäonnistui, kun aloin repimään suojapaperia pois liian aikaisin. Sydämeen jäi hieman röpöä.

Tämä merkintä tuli lahjamekkoon, mutta tuollainen koristeellisempi kokomerkintä tuo mielestäni vähän luksusta tavallisiinkin vaatteisiin, eikä sitten kutita.

11 kommenttia:

 1. Hyvä idea, kiitos kun jaoit sen!

  VastaaPoista
 2. Olkaapa hyvät vain! Eihän tää nyt tietty täysin oma idea ole, ulkomaiset vaatemerkit tuntuvat viljelevän tätä merkkaustapaa niin lasten kuin aikuistenkin vaatteissa.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä -ja söpö- idea! Mä en ole myöskään raaskinut ostaa mitään kokomerkkejä joten laitan vain kanttinauhanpätkän vaatteseen... Pitäisköhän hommata tuota siirtikuvapepria -mistäs sitä saa halvimmalla? (ja sitten pitää keksiä paikka missä tulostaa....)

  VastaaPoista
 4. Ompsinpompsin: Musta joku sanoi sitä olleen Verkkokauppa.com:ssa hintan 16e/10kpl. Ite ostin Infosta, kun sieltä sai ostaa ihan kappaleittain, tosin oli 2e/kpl, 10kpl:n setti oli jotain reilut 18e. Tuopsta on olemassa myös sellainen versio, joka käy myös tummille vaatteille, sitä en tosin ole löytänyt, mutta tuonne Infoon sitä oli ainakin tulossa. Joskus tuota oli myös Tiimarissa ihan naurettavaan hintaan, musta mmuutama tai kymmenen paperia maksoi 10e luokkaa. Tiimareissa ei kuitenkaan ole enää.

  VastaaPoista
 5. Nuo siirtokuvat on käteviä mutta eivät kestä kovin hyvin jatkuvaa pesua. Ainakaan isommat kuvat eivät ole säilyneet kovin hyvin =(
  Itse olen kokeillut Canonin paperia, jonka pitäisi olla laadukasta, sekä jotain Saksasta ostettua, jonka merkkiä en muista. Jos jollakulla on parempia kokemuksia jostain merkistä, niin testaisin mielelläni...

  VastaaPoista
 6. Koo: Jatkuvassa pesussa en olekaan tätä testannut, mutta monet tekevät kokolappuja tällä tavalla. Onkohan sillä eroa, onko kangas pelkkää puuvillaa vai sekoitetta? Tai olisivatko toiset siirtokuvapaperit sitten vaan parempia? Ainakin monen valmistus on kokonaan lopetettu...

  VastaaPoista
 7. Marina: Idea on kyllä kiva, mutta toimivuudesta ei takuuta, kuten Koo tuossa mainitsikin... :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)