sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joululahjoja

Muutamat sukat tein tuossa ennen joulua joululahjoiksi pikkuihmisten varpaita lämmittämään.


Molemmat turkoosit sukat ovat jotain vanhempaa Nallea, sellaista pehmoista, ei pistelevää laatua. Harmaavihreät ovat Katia Óle socks tribua. Raidallisiin turkooseihin (koko 28) lankaa menni 37g, yksivärisiin (koko 25-26) 35g ja kolmansiin (koko 21-22) 31g.

Sukkien mittaa katsoin ensin Novitan jostain sukkaohjeesta, metsään meni. Raidalliset katsoin koon 26 ohjeen mukaan ja todellisuudessa ne ovatkin kokoa 28. Pitänee etsiä jokin muu ohje, jossa koot täsmäävät. Vinkkejä?  Tällä kertaa ei haitannut, että koko meni pieleen, kun sopivat sitten toiselle lapselle ja tein uudet sille, kelle raidalliset ensin meinasin.

Älkää ihmetelkö, miksi kirjaan näinkin tarkasti lankamenekkejä. Toki jokainen gramma pitää laskea lankalaihiksella, mutta katson oikeasti täältä blogistani, miten paljon suunnilleen lankaa menee, kun yritän tuhota kerän loppuja. Blogi toimii oivana muistikirjana...2 kommenttia:

  1. Ite oon suosinu Tiinan sukkataulukkoo, novitan taulukossa on vähän liioteltu kokoja ku 39 sukat sopi veljelleni 42:en koipeen? löytyypi www.freewebs.com/tiinanneuleet/ohjeet/sukkataulukko.pdf, on vaan sentit jotein yleispätevä jokaselle langalle...

    VastaaPoista
  2. Lape: Kiitos vinkistä! Pitääkin tutkia. Tuo Novitan sukkataulukko tosiaan hieman liiottelee mittoja.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)