keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Vauvalahja

On ollut varsin vauvaisa vuosi. Lähipiirissä on syntynyt tänä vuonna laskujeni mukaan kuusi vauvaa meidän Miisun lisäksi (viime vuoden puolella yksi), eikä loppua näytä tulevan. Ihanaa!

Työkaverin tyttövauvalle neuloin sukat edellisten sukkien loppukerästä. Tarkalle meni, sillä lankaa jäi yli kolmisenkymmentä senttiä. Kyllä nämä talvella sopivat, nyt ovat vielä vähän suuret.


Laitoin tuolaiset pienet rusetit, että sukista tulisi vähän tyttömäisemmät. Nyt ovat ihan kivat. Ilman rusetteja olivat vähän "en tiedä". Vaikea sanoa, onko lanka tyttömäistä vai poikamaista, ei oikein sovi väritys näin pieniin sukkiin, tars olla enempi silmukoita, mutta onneksi kärkiin tuli tuota punertavaa.

Onnittelukortiksi lähtee tällainen.


Hiiri on 3D-kuva. Kukissa on sipaus pronssin väristä leimasinmustetta.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Helpotusta helteisiin

Kenties epäloogisin otsikko ikinä, mutta totta. Ei näillä helteillä ole huvittanut pätkääkään neuloa, mutta se olikin varsin hyvää ajanvietettä lasten päikkyajoille mökillä, kun ei tarvi liikkua ja voi ajatella talven paukkupakkasia. Kutimet on käsissä autossakin, jos en itse aja; kaikki aika pitää hyötykäyttää.


Tällaiset sukat.
Ei ohjetta.
Koko: isohko
Lanka: Garnstudion Fabel, väri 674 (luonnossa tummempi)
Langan menekki: 80g
Puikot: 2,5 bambut

PS. Onko joku muukin jo joululahjojen kimpussa?

Pipsa-possu

Sain inspiraation Nextin-lastenvaatesivuilta ja lähdin heti toteuttamaan. Nyt on Pirpanallekin raitapaita.


Harjoittelu tuottaa tulosta ja aplikointikin alkaa pikkuhiljaa luonnistumaan. Tosin Pipsan silmät epäonnistuivat, mutta ei välitetä siitä. (Paita on oikein käypä, vaikka näyttää jotenkin hassulle kuvassa.)


Luulenpa, että olen epäonnistuneissa aplikaatioissa kiinnittänyt tukikankan huonosti, nyt en meinaan meinannut saada sitä millään irti kankaasta, samoin oli tuon tähtihaalarinkin kohdalla. Mutta olipa helppo ommella. Lisäksi tuo silitettävä "liima" pitää näemmä laittaa ihan palojen reunaan asti. Onhan noita ohjeita, mutta pitää näemmä mennä perä edellä puuhun.

Paidan kaava on Ottobren Night Owl (6/2009) ja koko 98 ilman sivusaumanvaroja. Pakko oli vähän tinkiä saumanvaroista, ei olisi kangas muuten riittänyt. Paita on tosin silti leveämpi, kuin kaupasta ostettu 98. Että varsin passeli siinä suhteessa. Hihat ovat vähän pitkät resorien takia, mutta toivon, että tämä menee Pirpanalla pitkään.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Naava toisellekin pienelle pojalle

Pirpana ja Miisu saivat yhden pikkuserkun lisää muutama päivä sitten. Lahjaksi lähtevät pienelle miehenalulle paketissa mm. tällaiset.


Käyttämäni kaava on taas Ottobren Naava (Ottobre Design 6/2009). Koko on 56 pidennetyillä lahkeilla ja reiluilla resoreilla lahkeen suussa. Tälläkään kertaa en nepittänyt lahkeen resoreita, vaan ne on ommeltu kapinallisesti pyöreiksi vastoin ohjetta.


Tykkään itte tästä yöppähaalarista vallan kamalasti. Tuli jotenkin erilainen, ei mun tekemän näköinen. Aplikaatiokin onnistui, samoin kanttauksetkin aivan täydellisesti. (En meinaa raaskia luopua tästä, onneksi tämä on Miisulle jo pieni...) Mitähän vastaavaa tekis lopusta kankaasta meille?


Onnittelukortistakin tuli erilainen. Poikkeaa kanssa aiemmasta tyylistäni ja parempaan suuntaan. En nyt tiedä, kuinka poikamainen kortti on, mutta halusin käyttää lilaa, sillä se on tuoreen äidin lempivärejä. Ei kai kaiken tartte olla aina pojalle sinistä? Pupu (Some bunny to love) on 3D-kuva.

Ja taas hymyilyttää!

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Naava-yöpuku

Ompelin lahjaksi pienelle pojalle Naava-yöhaalarin koossa 74 (kaava Ottobre Design 6/2009).


Edellisestä haalarista oppineena leikkasin hieman pidemmät lahkeet ja laitoin todella reilut resorit. Resorit voivat aluksi olla käännettyinä ja sitten lapsen kasvaessa suorina. Samoin tein hihansuiden resorit, vaikka hihat tässä mallissa olivatkin ihan hyvät, lahkeet vaan kamalan lyhyet. Edellisessä versiossa myös resoreissa oli nepit, nyt laitoin nepityksen niin, että resorit on ommeltu ympyräksi, resoreissa ei siis nyt ole neppareita. Mielestäni kokonaan aukeavat ovat vähän turhat, itse en ainakaan koskaan viitsi avata tämän mallisista kaikkia neppejä vaan jätän aina alimmaiset kiinni.

Kaikki kankaat ovat Triteksiltä, mistäpä muualtakaan.

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Tinittää!

On sitten viimeisen päälle kiva malli tämä Tini. Tein nyt toisen ja tahtoisin näitä lisää! Tästä tuli paljon kivempi, kuin edellisestä, reippaampi ja enemmän Pirpanan näköinen.





Pirpanakin tykkäs, kun saa heiluttaa helmoja. Tämä on vähän isoa kokoa Pirpanalle (98/104), mutta näyttää ihan menevän jo nyt.

Kaava ja kankaat on tilattu vissiin viime kesänä Iinulta.

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Uusiks meni...

...nimittäin suunnitelmat.

Tilasin Pirpanalle talveksi Mini Rodinin papukaijalegginsit ja ajattelin leggareiden pariksi tehdä pinkin Hannah-tunikan. Ja teinkin, heti tilattuani, ennen paketin saapumista. Väri vaan ei mätsää ja kokokin on liian iso, vaikka tein ihan 86/92 kaavalla, jota sitten pidensin.



Onpas haasteellilnen väri kuvattavaksi.


Tunika tulee kyllä käyttöön, mutta varmaankin vasta ensi kesänä, jos en intoudu lyhentämään hihoja. Joka tapauksessa taidan ommella uuden näiden leggareiden pariksi, jos lötyisi varatoista parempi väri.

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Tini

Edellisen ompeluksen innoittamana jatkoin päätä pahkaa seuraavaan ompelukseen. Ajattelin kokeilla Farbenmixin Tiniä. Ihana kaava, mutta kun sitä ompelee yöllä 12 aikaan, niin purkuunhan se menee... Helppo kaava, mutta arvakkaa, kuinka monta kertaa olen purkanut.


Kaava: Farbenmix Tini
Kangas: Velouria
Koko: 98/104

On sitten kamalan vaikea kuvattava, ei noi hihat noi erilaiset ole oikeasti. Eikä niin tylsä, mitä kuva antaa olettaa.

Tykkään silti kamalasti, teen vielä toisenkin, vähän pitempänä ja ehkäpä kapeampana, tämä näyttää kamalan leveältä (en ole päässyt sovittamaan Pirpanalle ja on kokoa liian isokin). Varmaankin myös velourista ja sitten ihan puuvillasta, sellaisen riemukkaamman...

torstai 1. heinäkuuta 2010

Helikopterileijona

Pahin retroinnostukseni on mennyt jo ohi, mutta tämä kangas vaan upposi ihan täysin. En kuitenkaan halunnut tehdä vaatteesta muuten retroa, joten päätin kokeilla vähän modernimpaa kaavaa. Kannatti! Tähän olen niin tyytyväinen, että jopa helman ompelin kaksoisneulalla, kun yleensä käytän kenno-ommelta, kun en viitsi taistella sen kaksoisneulan kanssa. Sanotaan nyt vielä, että kaksoisneula toimi kuin unelma tällä kertaa, ei mitään taistelua säätöjen kanssa.


Kaava: Ottobre 3/2008, Strawberry-tunika pidennettynä
Koko: 98

Olen niin tyytyväinen, että hymyilyttää koko ajan! Tämä onnistui paremmin, kuin uskalsin odottaa...