tiistai 22. helmikuuta 2011

Nokka kohti kesää!

Vaikka ulkona paukkuu kova pakkanen, on täällä ommeltu ja soviteltu kesätamineita. Hassua sovittaa tytöille teeppareita, kun mittari näyttää -25 -astetta.


Tällaiset yöppärit tein kesäksi tytöille. Pirpanan tunikan kaavana on Ottobren (3/08) Strawberry-tunika koossa 104 ja Pikkusiskon Ottobren Puffis T-paita koossa 86 samasta lehdestä. Molemmille pussipöksyjen kaavana on Ottobren Beach-shortsit, joskin Pirpanalle suurensin kaavoja kokoon 98, vaikkakin Pikkusiskon 86 kokoiset menevät myös. Shortsienkin kaava löytyy 3/2008 -ehdestä.


Lisäksi Pirpana sai kesäisen mansikkayöpaidan. Kaavan yläosa on muokattu Ottobren (6/2010) Minnie liivihameen yläosasta ja alaosa sitten vaan piirrelty jatkoksi. Kaulanaukkoa pienensin ja sivuja muokkasin niin, että sain tällaisen yöpaitamallisen yöpaidan. Koko on 104.

Kankaat ovat täysiä heräteostoksia Triteksiltä. Menin hakemaan omia vaatteita varten kankaita ja ostoskasseista löytyi poislähteissä pääasiassa kaikkea muuta.

Ompelukoneeni kenkkuilee minulle, kaksoisneulalla ei tule millään siistiä tikkiä, hyppytikkiä enemmän ja vähemmän. Niinpä suuntasin ompelemaan käänteet ja resorit äidilleni. Nyt olen vallan ihastunut äitini teollisuuskoneisiin (paitsi siihen, joka ompelee vaan perustikkiä), miten ihanan kevyitä ne ovat ommella, ja miten nätti on jälki. Taidan suunnata sinne viimeistelypuuhiin jatkossakin.

Blogissani tulee hieman rauhallisempi jakso. Olen yhä hoitovapaalla, mutta olen myös aloittanut työt tekemällä etätöitä kotona, mikä tarkoittaa, että käsityöaikaa on taas vähän vähemmän. Toisaalta, mitä vähemmän on aikaa, sen tehokkaampi on oltava ja minulla on kyllä jonossa esiteltäviä juttuja.

3 kommenttia:

 1. Suloisia! Ihanan raikkaat nuo siniset yläosat. Mulla on punaisena tuota, mutta jotenkin tuo sun kangas näyttää paljon paremmalta. Valkoiset pöksyt kruunaa asun.

  Tsemppiä etätöihin!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan suloisia yöasuja!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eliisa! Punaisena en tuota kangasta huomannutkaan ja tuokin olis itseasiassa vain pikkupala siellä kilosilpuissa, eli tuli vielä äärettömän edulliseksikin.

  Kiitos Erja! Tykkään kyl ittekin. Menis vaikka päiväkäytössä, mutta miellän tuon kankaan niin yöpukukankaaksi, että yöpät ne on. :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)