lauantai 17. joulukuuta 2011

Soijavahakynttilöitä

Eilen tein jouluantamisiksi kynttilöitä soijavahasta.

 Aineksina oli pelkkää soijavahaa ja eteeerisiä öljyjä tuoksuiksi. Ylläolevat tuoksuvat miedosti piparmintulle ja alakuvan kynttilät appelsiinille ja bergamotille.


Minulla on yksi kynttilä tuossa ollut nyt koepoltossa ja pitää sanoa, että taidanpas askarrella soijavahasta jatkossakin, liekki on kaunis, eikä savuta, tuoksu ihanan lämmin ja mieto. Soijavahassa on sekin hyvä puoli, että se sulaa jo 50-asteessa, eli on helppo tehdä, eikä vahan pitäisi olla sulanakaan niin kuumaa, kuin steariini on. Lisäksi, jos soijavahaa läikkyy vaikka pöytäliinalle, se lähtee pois konepesussa.

Olen varastoinut vuosien ajan vanhojen kynttilöiden jämäpurkkeja juurikin tällaiseen käyttöön. Eli purkit ovat kierrätystavaraa. Ja soijavaha on muuten biohajoavaa, eli näiden pitäisi siis myös olla tavallisia kynttilöitä ekompiakin.


4 kommenttia:

 1. Ihania! Toiv. minäkin pääsisin joskus kokeilemaan tätä touhua! Tulen sitten utelemaan sinulta neuvoja ;D Itsekin tykkään hamstrata kaikennäköstä kynttiläkippoa ja purnukkaa. Tänä vuonna huomasin oivallisiksi Finnmarin matalat purnukat, joita ostin jokusen tehtaanmyymälästä. Puhdistettuna toimivat oivasti pöytäkynttilän alusena tahi tuikkukippona! :)

  VastaaPoista
 2. Näitä oli ainakin helppo tehdä, vahan sulatin vesihauteessa, vahatipalla "liimasin" valmiin sydänlangan kipon pohjaan, vahaan sekaan eteeristä öljyä ja sitten kaadoin vahaseoksen purkkeihin. Se oli siinä. :)

  VastaaPoista
 3. Oi miksi en ole aiemmin eksynyt blogiisi. Näitä olisin yrittänyt joululahjoiksi väsätä. Minun piti vain hetkeksi istahtaa koneelle ennen siivousta, mutta jäin jumiin blogiisi. :) Mistä tuollaista soijavahaa saa?

  VastaaPoista
 4. Yomm, soijavahani tilasin lahtisen vahavalimolta, en tiedä, saako muualta. Huomaa, että sitä on kahta laatua, toinen sopii näihin purkkikynttilöihin ja toinen muihin. Myös valmiiksi vahatut sydänlangat on sieltä. Toimitus oli todella nopea, mutta ei ihan taida enää jouluksi ehtiä... :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)