torstai 7. kesäkuuta 2012

BabyBjörn sitteriin uusi päälinen

Ostin, edullisesti tietty, hieman ruman, mutta rungoltaan huippukuntoisen BabyBjörn sitterin. Meillä tytöt tykkäsivät tämän mallisesta sitteristä, joten oletan, (ja toivon) että kolmaskin tykkää keikutella itse itseään. Tarvittiin vain uusi päälinen, joka kestää katseita paremmin, kuin alkuperäinen haalea keltabeige, joka tarkemmin katseltuna oli kulumassa puhkikin ihan kohta.


Piirsin kaavat vanhaa päälistä apuna käyttäen ja ompelin koeversion, joka hupsis vaan, istui erinomaisesti, ja oli todella helppo tehdä. Minua kun vähän peloteltiin, että ei välttämättä onnistu niin helposti, että istuinosan kanssa voi olla ongelmia ja puuha olisi muutenkin ei niin miellyttävää. Ihmettelin kovasti koeversion ommeltuani. Itse kun olisin ollut valmis ompelemaan vaikka kymmenen siltä istumalta.

Noh, koeversioon en tietenkään ommellut kiinnityssysteemejä, enkä tuota etupaneelia, joiden tekeminen veikin vähän enemmän aikaa. Lisäksi innoissani ompelin kutakuinkin jokaisen kappaleen väärinpäin, tai yhdistelin vääriä osia toisiinsa. Ja purin, ja purin, ja purin. Ei mennyt yhtään niinkuin Strömsössä. Toki saumatkin piti ommella järeämmin, kuin koeversioon. Ehken siis kuitenkaan teekään kymmentä.


Mutta ihan kiva tästä tuli. Alaosa on vähän turhan tiukka, mutta tällä mennään, en aio purkaa ja leventää muutamaa milliä.

Päälinen on kääntömallia. Takaosa on kokonaan limenvihreä ja tuo etupaneeli, joka estää lasta tipumasta on myös toiselta puolelta limenvihreä. Tällä päälisellä saa siis neljä erilaista ilmettä sitterille, jos tahtoo kikkailla.Kaikesta huolimatta, ostin kuitenkin toisenkin kankaan, ja aion tehdä toisenkin päälisen. Ei sitten ole haittaa, jos päälinen joutuu pesuun, esikoisen kanssa päälinen oli nimittäin jatkuvasti pesussa, eikä neiti (itse asiassa kummatkaan neidit) viihtynyt kuin sylissä ja sitterissä... On sitä hyvä varautua ainakin!

24 kommenttia:

 1. Voi miten kivat uudet pääliset! Ihanan raikkaat kankaat. Ja onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 2. Voi että, aivan ihana! Sun pitää ruveta myymään tota kaavaa, ois varmaan muitakin kiinnostuneita ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ja kiitos NorppaStiina! :) Mulla meni varmaan tunti Euronkankaassa, kun ettin nöitä kankaita, nämä olivat oikeastaan ainoat kivat. :)

  Kiitos Rva Kepponen! Eikös vaan voitakin alkuperäiset? :D

  Kiitos nora! Se on kumma, ettei BabyBjörn myy vaihtopäälisiä, rungot kun näissä kestää iäisyyden, pääliset ei. :)

  VastaaPoista
 4. Hei. Onko sulla vielä kaava tallessa? Olisitko mahdollisesti halunnut kopioida minulle sellaisen maksua vastaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaavan pitäisi minulla vielä jossain jemmassa olla. Laita mulle viestiä osoitteella: sannu.itte@gmail.com.

   Poista
 5. Vieläkö kaava löytyy? :) mielelläni ottaisin jos haluat sitä jakaa.. sanna-rautiainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Heippa, jos kaavat vielä löytyvät olisi mahtavaa jos laittaisit minullekin miinuli@msn.com

  VastaaPoista
 7. Hei! Jos kaava istuimeen löytyy niin olisiko mahdollista saada se? Ompelutaitoja ei itseltä löydy, mutta anopilta olisi helpompi pyytää apukättä jos olisi kaavat edes olemassa.

  tiiti_81@hotmail.com

  ps. ihanat siv'ut ja aivan ihana päällinen! <3

  VastaaPoista
 8. Hei! Jos kaava istuimeen löytyy niin olisiko mahdollista saada se? Ompelutaitoja ei itseltä löydy, mutta anopilta olisi helpompi pyytää apukättä jos olisi kaavat edes olemassa.

  tiiti_81@hotmail.com

  ps. ihanat siv'ut ja aivan ihana päällinen! <3

  VastaaPoista
 9. Hei, on kyllä kivan nököinen tuo sitterin päällinen. Ostin itsekin sitterin käytettynä, ja päällinen kulunut. Jos sinulla on kaavat vieläkin tallella, olisiko mahdollista saada ne? mari.tuohineva@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Hei !
  Toivoisin myös saavani tuon kaavan Babybjörn sitteriin ?? h.j@wippies.com
  T:Hanna

  VastaaPoista
 11. Täälläkin kaavaa kaipaillaa:) anna.hiidenkiwi at gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Ihanannäköinen päällinen. Käytitkö ihan ns. tavallista kangasta vai jotain paksumpaa verhoilukangasta? Entä jätitkö alkuperäisen päällisen alle? Olisin todella kiitollinen, jos voisin saada kaavan, mikäli se on sinulla vielä tallessa. saara.sahlsten@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Hei! Postauksesta on kulunut pitkä aika, mutta täsmälleen samanlaisen sitterin omistajana (päälliset kuluneet puhki ja runko yhä priimakunnossa) tiedustelisin olisiko kaavoja vielä mahdollista saada? :) Kiitos jos vielä onnistuu! ♡
  hanna.takalokippola@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Hei! Olisiko kaavoja vielä saatavilla? Olisi huutava tarve saada uusi päällinen ja toivottavasti vielä vaihtopäällinenkin. Suurkiitos jos vaivautuisit kaavat toimittamaan vielä :) mira.vaananen.posti@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Saisko vielä kaavoja? emmi.tk.jarvinen@gmail.com

  VastaaPoista
 17. olisiko vielä mahdollista saada kaavoja?

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)