torstai 5. heinäkuuta 2012

Pallohaalari

Mielestäni on kamalan hankalaa, kun vauva syntyy kesällä. Mitä ihmettä tässä Suomen kesässä vauvalle hankkii valmiiksi ja pukee päälle, kun samankin päivän aikana voi olla hellettä ja vilua? Tajusin nimittäin vasta hetki sitten, että kun esikoinen elokuun puolivälissä aikoinaan syntyi, alkoi heti kylmät ilmat. En ole ollenkaan varautunut, että nyttenkin voisi olla kylmää. Tuleva vauva tarvitsee siis kipeästi ohuita haalareita collegesta tai velourista tms.

Sitten postilaatikkoon tipahtaa uusin Ottobre ja kuin tilauksesta siellä on hupullisen jumpsuitin kaava. Eikun kokeilemaan vaan!


Kankaana käytin palloneulosta, sellaista Muru-neulostyylistä, mutta paksumpaa, tässä on lisäksi joitain erityistä joustoa seassa. Marakattimarssin palloneulokseksi tätä joku veikkaili... Resoreita mietin pitkään, olisin halunnut ehkä jotain väriä, mutta päädyin kuitenkin vihreään resoriin, joka luonnossa on kutakuinkin tismalleen saman väristä, kuin tuo neuloskin, vaikka kuvassa ei siltä näytäkään.

Kaava on koossa 56 Ottobrenin viimeisimmästä lehdestä (4/2012). Jätin sivusaumanvarat pois ja silti tämä on aika leveä, joskin saakin kenties olla, kun tänne on tarkoitus sujahtaa vaatteet päällä. Huppu on mielestäni suhteettoman suuri tai sitten olen piirtänyt väärin. 30 cm vetoketjukaan ei riittänyt tarpeeksi ylös, olisi saanut tulla pari senttiä korkeammalle, mutta näillä mennään.

Ehkäpä kuitenkin silti teen toisenkin, vähän muokaten. On tää vaan niin söpö.
(Tosin kaikki koossa 56 on söpöä!)


10 kommenttia:

 1. Oletpa ollut nopea, itse en ole saanut vielä siivottua selailtua lehteä edes pois keittiön pöydältä ;)
  Meinasin tätä kokeilla yökkärinä ilman huppua, ilmeisesti siis voi kaventaa sivuista.. Sulla tuli siitä ihana!

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa olen pohtinut itsekin! Näin tuon kaavan kirjastossa Ottobreta selaillessa ja mietin, pitäisikö juuri tuon kaavan takia hankkia tuo lehti. Hyvät pointit kaavasta, yritän painaa ne mieleen, mikäli käyn samaan hommaan.

  VastaaPoista
 3. Anu, näin loppuraskaudesta pitää olla nopea ja ommella jopa varastoon, jos uusi tulokas ei hetkeen annakaan ommella. :) Kurkkaas kesäkuun bloggauksista, siel on läjä yökkäreitä, lehti tosin on vanhempi, mutta kaava miljoonasti parempi, kapeampi!

  Purnauskis, mul saattoi olla joku vajaamittainen ketju tai jotain, mut ei se kyl ylösasti yltänyt millään, kaventaa saa tosiaan tuttuun tapaan ja huppua en kyl tajua, kun ei se musta lehdessä näytä noi kohtuuttoman suurelle, ei kyl näytä tossa mun kuvassakaan niin suurelle, kuin mitä se livenä on. Mut kandee kokeilla! :) Joissain kirjastoissahan saa kaavojakin piirtää kuulemma, ei siis välttämättä tarvii ostaa lehteä, vinkvink. :)

  VastaaPoista
 4. Hurjan suloinen! Mistäs löysit tuota palloneulosta? Tosi ihanaa. :)

  VastaaPoista
 5. Ompa suloinen. Itsekkin ajattelin kokeilla tätä kaavaa.

  VastaaPoista
 6. Söpöinen! Minä olen ratkaissut meidän pikkuisella pukeutumisongelman makuupussilla. Auki ja pehmukkeena jos on lämmin ja kiinni jos meinaa kylmä tulla. T: Irmeli

  VastaaPoista
 7. Kiitos hanna-naa! :)

  Kiitos Piia! Palloneulos on ostettu Tampereelta Triteksiltä.

  Kiitos SA! Ei muuta kuin ompelemaan!:)

  Kiitos Irmeli! Mä oon jotenkin aatellu, että makupussit olis vaan talveen. :D Oppia ikä kaikki... :)

  VastaaPoista
 8. Ihana!! :) Onnea odotukseen. Suunnitteilla on myös täällä ommella tuollainen haalari meidän elo-syyskuussa syntyvälle pienokaiselle. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Maria! Ei muuta kuin ompelemaan, kaavan kavennusta tosin suosittelen, eikä pituudesta tämä ei järin suurta kokoa olekaan. :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)