sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Robotteja

Piti tulla kesämekot tytöille ja body vauvalle, muttei tullutkaan, kun kesä olikin tämmöinen. Ei ole paljon mekkoja tarvittu, joten ompelin jotain paljon käytännöllisempää Lillestoffin robotti-jerseystä.


Tytöt saivat paidat. Pirpanan paita on tehty Ottobrenin Pupunen-kaavalla (4/2012) ja Pikkusiskon paita on Ottobrenin  Double Tea muokattuna koossa 92 (4/2009). Pikkusiskon paidasta jätin sivusaumanvarat pois ja taisin vähän pidentää. Paita on kutakuinkin yhtä leveä, kuin Pirpanan 110 senttinen. Olisi voinut siis ottaa leveyden koosta 86, vaikkei tuokaan liian leveä ole. Erona kaavoilla on muutoin se, että Pupunen on raglanhihainen, Double Tea on tavallisilla hihoilla, muutoin ovat hyvin samanhenkiset malliltaan, noin niinkuin vinkkinä, jos joku muukin tahtoo siskoksille pussihihapaidat.


Vauva sai kuitenkin bodyn. Kaava on hyväksi havaittu Suuren käsityölehden (4/2003) kirjekuorikauluksellinen bodyn kaava.

Pakko vielä kehua Lillestoffin kankaita. Yhtäkään toista näin hyvänlaatuista kangasta minulla ei ikinä ole ollut, paitsi ne muut Lillestoffin kankaat. Esipesen kankaat ennen leikkuuta ja nämä taitavat olla ainoita, joissa kuvio on tismalleen lankasuorassa pesun jälkeenkin, ei tarvitse miettiä, leikkaako kankaan langansuuntaan vaiko kuvion mukaan. Tällaisia kankaita minulle lisää! Plussaa tietysti myös kivoista kuoseista. Niin tai eihän se kuvio mihinkään karkaa muissakaan kankaissa pesuissa, mutta turhan useat kankaat vetäytyvät vinksalleen, eli jos lankasuoraan leikkaa, niin kuvio menee vinoon ja sekös pistää kiukuttamaan.


4 kommenttia:

 1. Kivoja paitoja ja body. Nuo bodyn kanttaukset saa mulla vieläkin niskakarvat pystyyn... Hyvä tietää, että nuo kankaat ovat hyvä laatuisia.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että ovat hyvää laatua, kun heidän tulevat kuosit vähän kiinnostaisivat... Harmi, että alkuperäiset suunnitelmat menivät mönkään tämän kesän takia, mutta hieno lopputulos näinkin!

  VastaaPoista
 3. Suloisia vaatteita ja hauska yksityiskohta nuo jokaisen eriväriset resorit!

  VastaaPoista
 4. Kiitos NorppaStiina! En tosiaan ole ennen näin huippulaatuisiin törmännyt, voin suositella. Eikä mulla viel kanttaukset suju 100% täydellisesti, mutta tekemällä näyttäis oppivan, koko ajan paranee. :D

  Kiitos hanna-naa, tulevat Lillestof-uutuudet ovat ostoslistalla täälläkin.:)

  Kiitos Jonna! Vaikka tykkäänkin samistella, niin piti kehittää joku juttu, ettei lapset mene sekaisin. ;D Helpottaa myös pyykin lajittelua, varsinkin kun unohdan jatkuvasti laittaa kokolaput.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)