tiistai 11. joulukuuta 2012

Kynttilöitä lasten kanssa

Tiedän, ei mitenkään uusi idea, teimme näitä myös viime jouluksi, mutta muistin virkistämiseksi jaan tämän taas kanssanne, jos joku muukin kokee tarvetta tehdä pieniä joulumuistamisia yksin tai lasten kanssa yhdessä.

Mehiläisvahakynttilöiden tekeminen onnistuu nimittäin pienemmältäkin puuhastelijalta, tuo Pikkusisko on nyt reilu 2,5-vuotias ja Pirpana neljä. Viime vuonna vuotta vähemmän, ja molemmat osallistuivat kynttilöiden tekoon jo silloin. Nämä ovat Pirpanan tekemiä.


Sen verran toki minun piti auttaa, että leikkasin ja vahasin sydänlangat ja kieputin kynttilän alulle, jotta sydänlanka on tiukasti paikoillaan. Toki myös leikkasin mehiläisvahalevyt puoliksi (vinottain). Helppoa ja nopeaa. Mielestäni nämä ovat myös kivoja pieniä muistamisia niille, joille ei varsinaista joululahjaa anna. Nämä kun polttaa, ei kaappeihinkaan tule turhaa täytettä.


Takan reunalla poltan kynttilää enää vain todella korkeareunaisessa astiassa, sillä onnistuin saamaan yhdestä kynttilästä parafiinit takkaan. Harmittaa ihan kamalasti, koska tuo jälki näkyy rumasti ja on ihan omaa tyhmyyttä. Onneksi näyttäisi lähtevän aineella nimeltä ksyleeni. Pitää vain puhdistaa muutamaan kertaan, sillä näyttää nousevan tuota parafiinia pintaan tiilen sisältä, kun tiili lämpiää. Kesään jää kunnon puhdistus, koska takka on silloin kylmä ja taloa voi tuulettaa tehokkaammin, on nimittäin hirvittävän hajuista ja vaarallista ainetta tuo (herkästi syttyvää). Mutta tulipahan käyttöä tälle kaapissa majailleelle Kilta-sarjan kahvikupille.

Ja kun joku kumminkin kysyy, niin omat mehiläisvahalevyni tilasin Lahtisen vahavalimolta, mutta ainakin Sinellistä näitä on myös saanut joskus.

Mukavia jouluaskarteluja!

4 kommenttia:

 1. Onpa yksinkertaisia ja kauniita! Mistä tarvittavat tarvikkeet saa? Tekisi mieli valmistaa näitä itsekin...

  VastaaPoista
 2. Kiitos anonyymi! :) Mehiläisvahalevyt ja sydänlangan tilasin lahtisen vahavalimolta, samoin parafiinin, johon kastelin sydänlangan, että se palaa ja syttyy paremmin. Muut tarvikkeet on ihan keittiöstä, veitsi ja leikkuulauta. Sinellistä mielestäni on saanut näitä myös. Ei muuta, kuin kokeilemaan. On mukavaa ja helppoa ja näistä tulee kauniita, palavatkin kivasti ja mehiläisvaha tuoksuu hyvälle palaessaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kynttilöitä! Näitä minunkin piti tehdä lasten kanssa, mutta muistui hiukan liian myöhään mieleen. Ensi vuodelle kirjoitan kyllä ideat valmiiksi kalenteriin joulun kohdalle, ettei unohdu...

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tunnustuksesta Jonna. :)

  Hyvä idea, pitääkin kirjoittaa ensi vuoden kalenteriin ylös kaikki hyvät ideat ja tehtävät!

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)