keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Prinsessakakkua ja muita herkkuja minikoossa

Tytöt saivat joululahjaksi nukkekodin. Minäkin kiinnostuin (innostuin) sen verran aiheesta, että päätin tehdä tyttöjen kanssa vähän tarpeistoa nukkekotiin, kuten kakkuja.  Pakko todeta, että mineily on todella koukuttavaa!


Leivoin prinsessakakun sekä vaaleanpunaisen version prinsessakakusta, perinteisen kermakakun persikkalohkoineen ja pari ehkä turhan vaaleaa patongin tapaista.Talon poika sai auton, josta tuli hirmuisen söötti.


Todistusaineistoksi kuva nukkekodista antamaan osviittaa leivonnaisten koosta. Pienin kakkujen ruusuista on korkeudeltaan 2 mm. Kaikki on tehty polymeerimassasta (Fimo). Värejä minulla on todella vähän, joten se rajoitti hieman tekemistä, joten kenties haen kaupasta vielä pari pakettia, että voin tehdä vielä kukkia ja kenties omenoita ja ties mitä muuta hauskaa. Tein myös kauhan kattilaan, mutta en saanut yhtään onnistunutta kuvaa kapistuksesta. Limenvihreän matonkin leikkasin loimusametista. Taakse silitin tukikankaan jämäköittämään mattoa, ja estämään reunojen venymistä.

En enää ihmettele yhtään, miten toiset hurahtavat minimaailmaan!

3 kommenttia:

 1. Vau!
  Onpas hienoja! Minä olen yrittänyt välttää hurahtamasta nukkekotoiluun... Kovasti kyllä tekisi mieli, mutta pitänee odotella, että nuorimmainenkin vielä vähän kasvaa isommaksi.

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömiä! Upeita ja hienoja! :) Ja niin pieniä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ilona! Mustakin näistä tuli hirmuisen sööttejä, eivät taatusti jää tähän. :D Olivat muuten yllättävän helppo tehdä, vaikka mulla onkin suuret kädet ja nuo ovat ihan minejä...

  Kiitos NorppaStiina! :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)