sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Nestoreita

Kun näin tämän kippari-kankaan, tykästyin heti. Pidän sen kesäisistä väreistä ja erityisesti noista viiksistä tuolla valaalla. Onhan se valas? Tiesin heti haluavani pojalle tästä kesäksi teepparin, ja koska kangasta oli, sain ommeltua myös bodyn.


Body on tuttu Ottobrenin kisuliini (4/2012),  mutta käänsin vain hihansuut. Silti mittaa riittää. Koko on 80.


Minulla on ollut kaksi ongelmaa. Kokomerkkejä on hankala saada nätisti ja suoraan kiinni, ja minulta puuttuu tuotemerkki. Omia nimilappuja en ole tilaamassa vielä, koska en ole keksinyt mitään kivaa tuotenimeä. Bloginkin nimi on hieman hakusessa (ollut vuosia). Haluaisin jotain kivaa ja nasevaa. Siksipä ajattelin kokeilla laittaa ihan tavallista koristenauhaa ja kiinnittää kokolapun sillä. Ja tuli kiva ja siisti. Ei tarvita siis vieläkään niitä nimilappuja. Kanttaukset tikkasin turkoosilla.


Ja se alkuperäinen idea, T-paita. Kaavana on uusi tuttavuus, Ottobrenin Robots (3/2012). Kesäksi ajattelin tehdä tuolle pikkujätille jo kokoa 86. Muokkasin pääntien vaan puöreäksi v-aukon sijasta, sillä mielestäni se ei sopinut tähän kuosiin. Leveys on muutoin sopiva, mutta hartioilla on liikaa leveyttä. Nyt mietin, kokeilenko muuta kaavaa, kavennanko harteista, vai teenkö vaan lisää. Kuinkahan paljon tuo poika meinaa kasvaa kesäksi? Tästä taitaa mennä kaulanaukko vielä kertaalleen purkuun, kun tuli kiinnitettyä koon 80 kokolappu.

Ps. Taisin lupailla tuossa arvontaa. Olen kuumeisesti miettinyt arvontapalkintoa, mutta nyt taisin sen keksiä. Hetki vielä menee, mutta pysykää kuulolla, arvontaa on tulossa...

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana kangas ja kivat ompelukset. Täytyy kokeilla tuota robots kaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Unohtui mainita, että lyhensin tuota hihan kaavaa, tai en lisännyt kuin saumanvarat muistaakseni ja käänsin, vaikka ohjeen mukaan piti kantata. :)

   Poista
 2. Ihania! Mulla on tuossa samasta kankaasta jo leikattuna 80cm:n nepparilistabody. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No hitsit, nepparilistallahan tuohon olisi saanut kivasti enempi ilmettä, kun jotenkin tuo alkoi tuntumaan turhan simppeliltä, vaikka onkin kuviollinen. Pitääks mun nyt purkaa toi kaulus, ja laittaa valelista? Hitsin vitsit, nyt sä mulle pulman lykkäsit! :D

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)