tiistai 25. kesäkuuta 2013

Harakka huttua keittää...

Minä olen se harakka, ja tässä teille perushuttua.


Pikkuvintiö sai raitapaidan Noshin ihanasta raitatrikoosta. Raidat iskevät aina, ja ovat niin tuon pojan tyyliset. Tuo kangas on ihanan joustavaa ja pehmoista ja juuri sopivan ohutta kesävaatteisiin, aivan täydellistä. Valkeat raidatkin ovat ihanasti likaisen valkoiset. Kaava on Ottobrenin (3/2013), ja koko 86.


Pikasurautuksena tein Pirpanalle ja Pikkuvintiölle Saimit joustocollegesta (koot 86 ja 116). Tämä joustocollege on enemmän puuvillaista, kuin aiemmin käyttämäni, ja enemmän sitä laatua, mistä itse pidän. Mutta pitää myöntää, että tuntuuhan tämä vähän pelliltä tuon Royal-Tuotteen ihanan pehmoisen joustocollegen rinnalla. Ja vaikka (ja ehkä juuri siksi) Saimit ovat yhä parhaat meidän lapsille, haluaisin jo vähän jotain jujua näihin housuihin. Enemmän ilmettä... Tai sitten joku voisi vinkata hyvän, kapean housukaavan, joka olisi vaikka sivusaumallinen, niin voisi laittaa kaaritaskut.


Näihin housuihin laitoin kuitenkin vyötärölle valepeitetikin tuomaan lisää sitä jotain, vaikka eihän tuo tietenkään paidan alta mihinkään näy. Oli muuten superhelppo ommella tuo vyötärökumppari noin. Ompelin ensin kuminauhan renkaaksi, ja nurjalta puolelta ompelin peitetikin. Meni todella kätevästi, kun ei tarvinnut erikseen mitenkään tähtäillä, tiirailla tai tunnustella taitteen reunaa, se kun on jotenkin mustalla kankaalla mielestäni hankalaa.

4 kommenttia:

 1. Siis minähän jos joku vannon Saimien nimeen. Olen vetäissyt kaavan sivusta halki ja kas jo saapi kaaritaskutkin paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mietinkin, että toimisko se niin, vai tarttisko etukappaleen olla vähän kapeampi? Toi on yksinkertaisesti vaan parhaan mallinen kaava hoikalle lepselle, tuossa on kaikki niin kohdillaan. Mutta kokeillaan tuota! Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Perushuttu on turvallsita tehdä, kun aikaa on vähän. Ja kun nää on vaan hyvät kaavat! Vaikka kieltämättä tekisi mieli tehdä jotain monimutkaisempaakin.

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)