keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kilometrikaupalla resorikanttia

Sattuneista syistä tarvitsen välillä kilometreittäin - noh, ainakin moooonia metrejä - resorikanttia. Pitkä resorikantti on hirmuisen kätevää varsinkin kantinkääntäjän kanssa, mutta turhauttavan työlästä leikata tällaiselle malttamattomuuteen taipuvaiselle, joka tekisi mielellään kaiken nopeasti ja helpoimman kautta.

Tässä kerran leikellessä minulla sytytti.
(Jollain muulla on varmaan jo sytyttänyt aiemmin, mutta minulle tämä oli suorastaan läpimurto...)

Aiemmin olen pujottanut resoriputken leikkuualustan päälle ja pyritellyt resori sitä mukaan, kun olen saanut leikattua rullaleikkurilla. Nyt totesin, että kanttinauhan toinen reunahan on jo valmiiksi leikattu, ja seuraava kierros leikataan kuitenkin vierestä, niinpä lopetin pyörittelyn ja leikkasin (rullasin) ensin toisen puolen resorista sopivan levyisiksi suiruiksi, ja sitten toisen puolen. Helppoa ja nopeaa!

Kas näin:


Ensin leikataan viivottimen kanssa tuo ensimmäinen suikale niin, että suikaleen leveys on tällä puolella toisessa reunassa (tässä tapauksessa alareunassa) puolet kantin halutusta leveydestä. Sitten suikaloidaan kangasta haluttu määrä. (Suikaleet ovat kyllä tasan ja suoraan leikattuja, levittelin niitä vain, jotta idea kävisi ilmi. )


Sitten käännetään alusta ja leikataan taas ensimmäinen suikale vinoon niin, että toinen reuna on halutun kantin levyinen (olettaen, että resorin reuna on siis alunperin ollut suora), jonka jälkeen suikaloidaan lisää resoria. Koska resori on (usein) leveämpää, kuin tuo leikkuualusta, jää osa resorista kuitenkin leikkautumatta. 


Leikkautumattoman osan resorin reunasta voi lopuksi vedellä rullaleikkurilla ja viivottimella tai leikata ronskisti saksilla.


Lopputuloksena on kilometrikaupalla sopivan levyistä resoria kohtalaisella vaivalla.

Tämä oli sen verran helppoa, että huvittaisi vedellä puolet resoreista valmiiksi kanttinauhaksi.

Onko teillä muilla kantinleikkuuvinkkejä? Miten te laikkaatte kanttinauhan, vai ostatteko sitä kenties jostain valmiina? Onko kellään vinkata hyvää ostopaikkaa?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa erittäin hyvältä vinkiltä, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä on iloa jollekin toisellekin. :)

   Poista
 2. Voi jessus sie olet nero! Halaisin jos pystyisin, koska tää pelastaa mut monelta kirosanalta!! Itte leikkaan semmoisia metrin pätkiä resoria kaitaleeksi ja olen tehnyt sen niin että taitan päälipuolen sivuun ja leikkaan vain alapuolelta, sit taas käännän resoria ja taas toinen puoli sivuun, työlästä... Ei ole tullut mieleenikään edes pujottaa tota leikkuualustaa sinne resorin sisällä, saati et sen voisi leikellä tuolleen. ISO KIITOS tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joskus mullakin välähtää. :D Kiva, jos on iloa jollekulle muullekin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on, kunhan ei ole kauhean suuripiirteinen, että nuo saksittavatkin kohdat ovat samaa leveyttä muun nauhan kanssa. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)