torstai 14. marraskuuta 2013

Pientä keittiöremonttia

Uusi nukkekoti tarvitsee paljon kalusteita, jotka uutena ovat hirmuisen kalliita ja sieluttomia. Vanhan tuunaaminen on sitäpaitsi hirmuisen kivaa, jos vaan raaskii.

Onnistuin ostamaan kohtuullisella hinnalla vanhan Lundbyn keittiön, tai tuon hellaosuuden. Siitä puuttuu ovi ja vetolaatikot, liesituuletinkin on kadonnut ajan saatossa jonnekin ja "kaakeleissa" on liimatahraa. Uunissakaan ei ole tuota luukkua


Pitkään mietin, että raaskinko tehdä tuolle mitään, kun on vanha, mutta totesin, että puuttuvien osien takia se ei ole ehkä niin suuri rikos. Eikä tämä väriensäkään puolesta oikein istunut tuonne mummolaan.


Varovasti nitkuttelin hellan irti maalausta varten ja teippasin uunin luukun ja suojasin hellan levyt maalausta varten. Ihan kamala homma tuossa suojaamisessa, meni nimittäin hetki jos toinenkin.


Mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.


Hella olisi saanut olla kyllä maalattu kiiltävällä valkoisella, mutta minkäs teet, kun kotona on vain mattavalkoista. Lisäksi ajattelin mattavalkoisen olevan muutenkin turvallisempi väri, sillä tämä oli toinen spray-maalaukseni koskaan. Tämä onnistui kuitenkin todella hyvin, vaikka vähän onnistuin tuhertamaan uunin luukkua, kun poistin teippejä. 

Puisen hyllykön, tuon valolistan, pöytätason ja sokkelin petsasin tummemmiksi, sekä lakkasin sokkelin ja pöytälevyn vielä kiilävällä lakalla. Vanha jääkaappi sai myös tummemman sokkelin sekä puhdistuksen, ja sopii nyt oikein kivasti tuohon kokonaisuuteen. Kaakelitapetin tilalle tuli tuollainen leivoskuvioinen "tapetti", joka istuu tuonne erinomaisesti niin kuosinsa, kuin värinsäkin puolesta. Hyllyt ja kaappi saavat jäädä modernisti ilman ovia, mutta liesituulettimen ajattelin askarrella joskus, ja ehkä uuniin suuluukun. Tässä nukkekodissa ei ole vielä omaa muuntajaansa, mutta sitten kun on, laitan uuniin valon ja tuohon liesituulettimen kohdalle myös.

Olen ihan koukussa nähin nukkekotituunauksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)