torstai 27. elokuuta 2009

Ne on ampiaisia!

Typy sai villikset. Ohjeena Curly purly ja lankana superpehmoinen ja herkullisen keltainen BC Garnin Lucca Titityyltä.

Takamukseen neulahuovutin ampiaisia merinohahtuvasta. Olis saanu jäädä tekemäti, ei ne onnistunut. Mieskin meinasi sanoa niitä ensin hämähäkeiksi... Ei ollut eka huovutus, eikä eka neulahuovutuskaan, mutten ole kyllä vuosiin huovuttanutkaan. Kelpaako se syyksi?

(Noi ampiaiset ei oikeasti ole karvaiset, vaikka kuva siltä näyttääkin. Alemmassa kuvassa väri on oikein.)


Curly purly on kiva neulottava ja malli hauska, mutta ei tämäkään ilman omia sovelluksia syntynyt. Madalsin mallia jonkin verran, silti pöksyt tulevat meitin pitkällä ja kapealla neidillä melkein kainaloihin saakka, onneksi resorin voi kääntää. Taakse tein enemmän kerroksia ja takapuoleen lisäsin muutamat silmukat. Housuista tuli lisäksi hieman isot, ei paljon mutta vähän (varsinkin vyötäröltä). Aluksi tosin epäilin, että koko taitaa olla vastasyntyneelle, mutta eipä sentään.

Koska Lucca on ohjeen lankaa ohuempaa, neuloin vissiin koon 3,5 pyöröpuikoilla ja XL-koon ohjeen silmukoilla. Vastaa ehkä kokoa M+. Lankaa meni, ööh, reilut 50g? Voiko olla? Riittoisaa joka tapauksessa...

Ja kyllä, meinaan tehdä näitä enemmänkin, sen verran kiva malli oli neuloa ja kaikkia villislankojakin olisi vielä varastossa, myös Luccaa jäi pienten villisten verran.

Kyllä muuten on 1-vuotiaan kuvaaminen vaikeaa, varsinkin, kun kohde haluaa kameran itselleen. Koirien leluilla lahjomalla sitten saatiin jonkinlainen kuvatus...

4 kommenttia:

  1. Kiitos Samma! Kyllä noihin ampiaisiin silmä tottuu, kun kauan kattelee :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat, tietenkin! Itse en jotenkin ole osannut hankkia mitään keltaista, miten sitä aina päätyykin limeen, turkoosiin tai ruskeaan??? Mutta on tosi ihanat, sopisi meillekin;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos myös sinulle Myrmeli! Onhan tytöillä huomattavasti laajempi värivalikoima, kun mitä tahansa väriä voi käyttää (mun mielestä). Tää on tosi hyvä keltainen, sellainen neutraali, olis kyl tehny itellekin siit mieli jotain, vaikka huivi... Mut ainahan sitä saa lisää ;)

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)